"Objektif" Bloggerlara Samimi Cevaplar



200-300 yıl sonra 21. Yüzyılın ilk yarısında Anadolu insanının beyin yapısı hakkında bir şeyler arayan antropologlar muhtemelen bu topraklarda yaşamış insanların ¾ ünde tuhaf bulgulara rastlayacaklar. Mantıklı muhakeme yeteneğini kaybetmenin en önemli nedenlerinden bir tanesi olarak beyinde oluşan tuhaf bir “Fenerbahçe düşmanlığı” tümörünün bu akıl tutulmasının nedeni olduğunu görürler umarım.

Dün federasyonun toplantısından sonra başlamışlar Fenerbahçe niye düşürülmedi diye. Bir de bunların adalet, temizlik, erdem gibi nedenlerin arkasına gizlenmişleri var ki onların durumu daha komik. Federasyon sadece Fenerbahçe’yi düşürüp, "soruşturmayı kapatıyoruz diğer iddialarla ilgilenmiyoruz" dese bunların adalet anlayışı zedelenmez. Elimizde delil yok diyen kurum henüz yargılaması yapılmamış, suçu kesinleşmemiş bir kulübe idam cezası verse bunların temizlik anlayışı yara almaz. Soru cevapla gidelim

Soru: Federasyon Fenerbahçe’yi niye düşürmedi
Cevap: Düşüremez canım kardeşim henüz iddianamesi bile olmayan bulguların delil niteliği kazanmadığı adli bir soruşturmanın ilgi alanı olan bir konuda ben hükmümü verdim diyemez. Keşke deseydi aslında bu karar CAS’tan döner, Federasyon’un da eli kolu bağlanırdı biz de bu süreci kazasız atlatmış olurduk. Federasyonun açıkladığı karar sanki bir son hükümmüş gibi Fenerbahçe’ye her ne şartla olursa olsun ceza vermeyecekmiş gibi bir intiba yaratılması da bu aptalca Fenerbahçe düşmanlığının bir tezahürü.

Soru: Ama medya bizi Fenerbahçe’nin düşmesine çok hazırlamıştı, bize yazık değil mi
Cevap: Medyanın Pazar günü saat 8 itibariyle başlayan Fenerbahçe’yi düşürmek için gösterdiği çaba bence bir Pulitzer ödülünü hak ediyor. Uefa açıklamalarını bile ters çevirecek kadar aklını kaybetmiş, olmayan delilleri uydurmuş, normal resim ve fotoğrafları bile şike belgesi diye yayınlamış Fenerbahçe nefretinin üstüne benzinle giden medyanın oluşturduğu linç havasının Fenerbahçe’ni n düşmesiyle sonlanması gerekiyordu ama ne yapalım 3-4 ay daha hevesle bekleyeceksiniz artık.

Soru: Ama tutuklu olduklarına göre deliller güçlü demektir, bence düşürmeliydi yargılamayı beklemeden
Cevap: Tutuklu yargılanmak başlı başına bir suçluluk nişanesi değildir. Hukuka giriş derslerini Serhat Ulueren’den alan bir kümeye laf anlatmak zor ama ne yapalım. Tutuklu olarak yargılanmanız bir suçu kesin olarak işlediğiniz, ya da o konuda müthiş kuvvetli kanıtlar olduğu anlamına gelmez, dolayısıyla Federasyon” adamlar tutuklu beyler demek ki suçlu” diye karar veremez.

Soru: Geç gelen adalet adalet değildir ama valla yani öyle bence değil mi
Cevap: Şüphesiz haklısın sevgili kardeşim ama yargılamadan mahkum etmeye göre geç gelen adalet sanki daha tercih edilir bir şey.

Soru: Biz yaptıysak biz de düşürelim ama önce Fener bir düşsün ya ne olur bizim hazırladığımız komik facebook videoları ne olacak
Cevap : İki gün önceye kadar polise delice güvenen diğer taraftarlar soruşturma kapsamı kendilerine geldiğinde Descartes şüpheciliğine büründü. “İbrahim Akın bize gol attı, bize gol at diye mi şike yapmışız diyen Beşiktaşlı sorgusuz sualsiz Buca maçında Fenerbahçe’ye gol atan Musa’nın ise şike yaptığına inanıyordu . Forma rengi değişince polise güven kayboldu, 2 gün önce anarşistlikten istifa edip İstanbul Emniyeti Müridleri Cemiyeti gibi davranan Çarşı dün akşam itibariyle Bakunin üzerine yemin edip tekrar anarşistliğe döndü. Şüphecilik iyidir üstünüzde hangi forma olursa olsun.

Soru: Biz Fenerbahçe’nin ligden düşürülmesini, ölmesini yok olmasını falan diliyoruz ne yapmamız gerekir nereye başvurmalıyız.
Cevap : Birleşmiş Milletler’den yardım isteyebilirsiniz. Güvenlik Konseyi “kanaate” göre Türkiye’deki iç barışın demokrasinin, ekonomik eşitsizliğin en önemli müsebbibi Fenerbahçe’yi kapatabilir. Gerçi Güvenlik Konseyi üyelerine Fenerium poşetiyle para verip onları da satın alabiliriz belli olmaz.

Soru: Ayrıca siz blog olarak çok taraflısınız hala Fenerbahçe’yi savunuyorsunuz oysa objektif bloggerlar var acayip objektifler ve hepsi Fenerbahçe düşsün istiyor.
Cevap: Şüphesiz ki biz objektif blogları sizlere ibret olsun diye yarattık (Blogger.com)


22 comments:

  1. Arkhe dedi ki...

    Eğer küme düşmemiz gerekiyorsa geç gelen adaletten Fenerbahçe de zarar görecek, sadece başkaları değil. Sadece bu sezonu kaybedecekken iki sezon kaybedeceğiz.

  2. aradasirada dedi ki...

    Eline sağlık.
    Özellikle son cevap müthiş olmuş

  3. The Secret dedi ki...

    Ellerinize sağlık...

    Buradan o bloggerlardan bir tanesi var kı ne istediği belli değil. Yayınlanırsa yorumum adı petitin yeri. Düşmesin diyor ama elinden geldiğince bok atıyor. Bu bataklıkta yalnız değiliz kimse anlamıyor bunu.

    Eğer ki bir ceza durumu sözkonusu olursa bile soruşturma bittikten sonra herkesin aynı anda alacağı bir ceza adil olacaktır. Yoksa bugün fener 6 ay sonra bjk sonra sivas vs. cezaları olursa bunun suçu yine sadece bize kalacak. Beklemek en büyük adalet olacak.

  4. yunus bilge dedi ki...

    eski bir tff yöneticisi geçen hafta trt türk'te katıldığı bir programda şike olaylarıyla ilgili TFF kararlarının CAS'a götürülemeceyiğini söylemişti. TFF mevzuatıyla ilgili bir maddede okumuştu yanılmıyorsam. CAS, bu tür meseleleri "iç mesele" olarak görüp sessiz kalıyormuş. tek üst itiraz mercii tahkim kurulu kalıyor bu durumda. manipülasyona açık bir yorum tabii.

  5. aethewulf dedi ki...

    yanlış -

    NTV Spor'a konuşan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı ve UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Levent Bıçakçı, Tahkim Kurulu kararlarının kesinliğine dikkat çekti. Bireysel başvurunun mümkün olmadığına değinen Bıçakçı, "Şu anda elimizde kısa karar var, gerekçeli karar yok. Ama gündem olduğu için de yorumlarımızı bildirmemiz lazım. Tahkim kararlarının kesin karar bağlanacağı hükmüne Anayasa Mahkemesi’nin dokunmadığını görüyorum. Kesin ve nihai kararı Tahkim Kurulu verir. Futbolcu ya da kulüp yargıya gidemez. Ancak taraflar isterse yabancı futbolcular ya da takımlar federasyon yoluyla CAS’a gidebilir. Uluslararası bir konu olduğunda CAS’a gidilebilir" ifadelerini kullandı.

    http://www.tahkim.net/haberler-etkinlikler/anayasa-mahkemesi-turkye-futbol-federasyonu-tahkim-kurulu-kararlarina-karsi-yargi-yolu-aciktir

  6. aethewulf dedi ki...

    "Tahkim kararlarının kesin karar bağlanacağı hükmüne Anayasa Mahkemesi’nin dokunmadığını görüyorum. Kesin ve nihai kararı Tahkim Kurulu verir. Futbolcu ya da kulüp yargıya gidemez. Ancak taraflar isterse yabancı futbolcular ya da takımlar federasyon yoluyla CAS’a gidebilir. Uluslararası bir konu olduğunda CAS’a gidilebilir."

    http://www.ntvspor.net/haber/futbol/31271/konunun-uzmanlari-ntv-spor-a-konustu

  7. PVH dedi ki...

    Yunus Bilge, CAS'in kararindan kopyaliyorum

    1. Whether, and the extent to which, the Panel is competent to decide the present dispute is
    governed by Art. R47 of the Code. The provision stipulates three pre-requisites (cf. CAS
    2004/A/748, no. 83), namely:
    - there must be a “decision” of a federation, association or another sports-related body,
    - “the (internal) legal remedies available” must have been exhausted prior to appealing to the CAS, and
    - the parties must have agreed to the competence of the CAS.

    Yani, CAS'a basvurma hakki icin

    1. Bir federasyon veya spor yoneten kurumun bir karar vermis olmasi.
    2. Tum ic hukuk yollarinin tuketilmis olmasi (Tahkim, ust mahkemeye itiraz basvurulari)
    3. Taraflarin CAS'i taniyor olmasi.

    gerekiyor.

    Yani TFF'nin verecegi karar da CAS'a goturulebilir. Kaldi ki sadece sampiyonlugun alinmasi, kume dusme vs. degil UEFA tarafindan da Avrupa Kupalarina katilim hakki aliniyor. Bu durumda Avrupa'nin kendi hukuk sistemi devreye giriyor. Orada da once UEFA tahkim kuruluna, o karara itiraz edilecekse CAS'a gidilebiliyor.

  8. The Secret dedi ki...

    Çok konuştum biliyorum kendi blogumda da birşeyler hazırlıyorum ama daha çok kişinin duymaası için sizden de rica ediyorum... Herkers bloğunda şu serhat uluerenin yaptığı programa karşı tavır alsınlar. Kötülemek gibi bir amaç değilde böyle adamlara taviz vermeyelim arkadaşlar. Bu adamlar medyayı kirleten insanlardır. Babama bile kızıyorum dinleme bu adamları diye...

  9. surtr dedi ki...

    11 temmuz tarihli federasyon açıklaması ile ilgili "çok objektif" bireylere ithafen başka mecrada yazmıştım aşağıdaki notu. Buraya da bir katkı olarak eklemek isterim.
    "Bu açıklama son bir haftadır yaşanan rezilliğin herkesin yüzüne vurulması olmuştur. Soruşturma çerçevesindeki iddialar doğruysa suça karışanlar ve kulüpleri gereken cezaları zaten çekecektir. Ancak bunun tespiti için federasyonun soruşturma açması gerekmektedir. Soruşturmayı açmak için de henüz üzerinde gizlilik kararı olan soruşturmanın delillerinin savcılık tarafından kendisine ulaştırılması gerekmektedir. Deliller olmadan "sağlam iddialar" ile ne gibi bir soruşturma ve karar olacağını sanıyordu insanlar? Bir haftadır medyanın gazlamasıyla tüm delilleri bir araya getiren ve muhakemeyi yapan vatandaş çoktan hükmünü vermiş. "Her şey ortadayken bu karar rezillikmiş." O rezillik sakın size ait olmasın? Federasyona dahi verilmemiş delilleri toplayıp paket halinde size sunan gazetelere körü körüne inanmanızda bir yanlışlık yok mu? Bunlara inanıp, hükmü verip, beklediğiniz karar çıkmayınca bu hezeyan neden? Şikeyle ilgili olarak kulüplere 6 ay sonra ceza verilirse hiçbir sorun olmaz, merak etmeyin. Hatta bundan daha da zararlı çıkar cezayı alan takımlar. İtalya'da da bu iş böyle oldu, hem de delilleri ilk elden toplayan federasyon olmasına rağmen 1 sene sürdü soruşturma. Ama neticelenince de geçmişe dönük olarak kararını verdi. Hal buyken, federasyon ligleri bir süre erteleyip karar verecek durumda değil. savcılığın delilleri, gazetelerin iddiasının aksine 2 fotoğraf, 3 telefon kaydından daha fazlası muhtemelen. toparlayıp karar vermek için kaliteli zamana ihtiyaç olacak. Bunların yanında, bugün federasyonu karar vermemek, taraf olmakla suçlayanlar, acele verilecek bir kararın ardından ileride muhtemel bir aklanma durumunda federasyonun karşı karşıya kalacağı tazminat davalarını hiç akıllarına getiriyorlar mı? "Her şey ortadaysa", "sağlam deliller" varsa siz rahat olun. Herkese payına düşeni verir federasyon."

  10. emir.z dedi ki...

    Şüphesiz ki o son madde ibret olsun diye yazıldı, ama bilinsin ki beraberinde tebessümlere de yol açtı..
    Objektif olun diyen rakip takım taraftarlarına ithafen yazılmış bir yazı için:
    http://emirz.blogspot.com/2011/07/marifet-sahipleri-gelsin-ki-biz-de.html

  11. (Süper)Cem dedi ki...

    ahahahaa Son madde çok güldürse de, uzunca zamandar anarşizm ile ilgilenen ve bir sürü kitap okuyan birisi olarak "Forma rengi değişince polise güven kayboldu, 2 gün önce anarşistlikten istifa edip İstanbul Emniyeti Müridleri Cemiyeti gibi davranan Çarşı dün akşam itibariyle Bakunin üzerine yemin edip tekrar anarşistliğe döndü." kısmı beni çok güldürdü. Özellikle Çarşı gibi bir grubun, anarşizm ile hiç bir alakasının olmamasına rağmen, yuvarlak içine bir büyük A çizdikleri için kendilerini anarşist olarak görmelerine yıllardır gülen bir insan olarak gayet eğlendim.

  12. Beyzade dedi ki...

    Beşiktaşlıyım ve işte objektif bir yazı kardeşim...Buyrun...http://futbolunilahlari.blogspot.com/2011/07/federasyon-hakl-beyler.html

  13. methaldar dedi ki...

    Gazeteler bile saçmalıyorsa, blogların saçmalaması gayet normal.
    Bugünkü Star gazetesinin manşeti:
    Federasyon şikeye gözünü kapadı
    Federasyon'dan futbolu itibarsızlaştıracak karar. Federasyon, Türkiye'yi sarsan şike belgelerini yok sayarak ligin kaderi için iddianameyi bekleme kararı aldı.
    Alt başlıklardan biri de: Tutuklama nedenlerini yok saydı.
    Basında çalışmak için IQ testi talep etsinler artık.

  14. Mattt dedi ki...

    Anlasilan Son Osmanli yandim Ali, aysele telefonda ana-avrat kufur etmis olmali ki boyle kiviriyor!!!

    Utanmasaniz Nesrin Topkapi’ya dansozlugu ogreteceksiniz!!!!!

    Sizin hic mi adamliginiz yok lann!!!
    Onurunuzu, durustlugunuzu… ilkokul, hayat bilgisi kitaplarinin arasinda mi unuttunuz???!!!

    Size o stadi (gozu olanin gozu ciksin!!! Bizim gonlumuzde mabedimiz dunyanin en guzel stadi.NOKTA) bosunami HEDIYE ETTILER?!?!?

    Bayram degil seyran degil, enistem beni niye optu?!

    Siz o stada yerlestiginizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz, cinalinin kucagina caarrttt diye oturdunuz!!!!!!

    Polat’in beni rezil ettiler diye depresyona girmesine de gerek yok artik!!! O’nun postalanmasi bu gunler icindi!!!!
    Dun Polati rencide ederek yolladilar, yarinda senin kuyruguna teneke baglayarak sokaklara salarlar, ayyselll !!!…

    Cianli bundan sonra sizi rahat birakirmi?!
    Bunu aklin aliyormu gizz ayysel?!?

    Zaten bu camiaya cemaatciler yillar once gubreyi attilar, simdide filiz vermeye baslayacaklar, cunku zemin hazir!!!

    Bunlar gotu kaptirdilar!!! Ve bu saatten sonra Galatasaray’in kurtulusu sadece FENERBAHCEMDEN gecer.

    Isin ciddiyetini kavrayan gercek Galatasaraylilar yatip-kalkip bizim icin dua etsinler!!! …

    Bigun geldiler komsumuz ahmet efendiyi aldilar ses cikarmadik…
    diger gun geldiler komsumuz mehmet efendiyi aldilar biz yine sesimizi cikarmadik.
    Ve bugun geldiler bizi aldilar ama ses cikaracak kimse yoktu… cunku mahalleyi bosalttmislar!!!!

  15. FBlackmamba dedi ki...

    Abicim anlamıyorum ya tamam herkese kızıyoruz edıyoruzda geçen gun fenerbahçe.org da shaktar maçının bilet fıyatları yazıodu delı oldum ya yok boyle sey sankı sampıyonlar lıgı yarıfınal macı nedir abıcım bu kacyere mail attım indirin kardesım su fıyatları dolduralım butun stadı dost dusman gorsun taraftarın gucunu bu zor donemde cumle aleme gözdağı olsun inşallah dıkkate alırlar.

    Anlamadığım bir konu daha var sevgili futbol federasyonu baskanımız telegol gıbı bır programa nıye canlı bağlanır abıcım nıye bole seref eksığı olan adamlara,butun herkesı galeyana getiren seviyesiz yorumların dizboyu olduğu bir programa pirim verir anlamıyoprum valla


    Bide abi en önemlisi rıdvan hoca nerde allah askına yaa yeter arık tatılıne ettırmesın en zor gunde nerelerde televizyonda seviyeli yorum yapan yorumcu sayısının bır elın parmağı kadar olduğu bir zamanda onun yapacakları cok onemli


    http://www.hayatimfenerbahce.com/2011/07/12/hayat-normale-donmuyor/

  16. Sekhranikos dedi ki...

    yahu reca ediyorum susalım. Burda fenerliler arasında en kılçıklısıyım belkide:D yahu sessizce beklesek . bir görsek. ne olucak belgeler doğrumu değilmi. Bu ülkenin polisi ve o şahane basını çakma bir foto ile ülkesinin bir sanatçısını fransaya gömdü! Yahu durun iki dakka.


    Ayrıcana federasyonun iddianameye bakarızı komedinin herhalde zirve noktası. İşi orda bırakıp .ktirip gitseler yeridir. NE demek lan iddianameye bakarız. yargıyı beklemezmiş onu beklermiş. yani savcının biri kendince iddianama hazırlayacak bu delil mi kabul edilecek. Hukuk bilmemde biraz akıl var Allaha şükür. Yani biri hakkında iddianame hazırlandımı bityomu dava????? kesinleşiyormu?

  17. Ortega dedi ki...

    "Çarşı dün akşam itibariyle Bakunin üzerine yemin edip tekrar anarşistliğe döndü."

    şurada iptal oldum, yerlerdeyim. :)

  18. gerilerden gelen kemalettin dedi ki...

    savcının iddianameye bakarız demesi, iddianamede ortaya konan delillere bakarız anlamına geliyor olsa gerek. yani mahkemenin bitirmesine gerek kalmadan eldeki delilleri biz değerlendiririz karar veririz diyor ki bana göre bunda bir terslik yok. elde hiçbir şey yokken düşürme kararı alsaydı bu kabul edilemez bir hareket olurdu.

  19. cem. dedi ki...

    süper objetif bloggerıımız petit:
    1) http://goo.gl/bSbqp
    2) http://goo.gl/gA5ef
    3) http://goo.gl/LmLMm
    4) http://goo.gl/A4p47

    bence sırf hit almak için fenerbahçe düşmanlığı yapıyor bu zavallı. başka bir açıklaması olamaz. objektif geçinip de böyle fb düşmanlığı yapan tatlı su bloggerlarını teker teker paylaşalım ve takibi bırakalım derim.

  20. jbck dedi ki...

    @Hynza
    Sallama o adamı, faşistin önde gidenlerinden kendisi. Taurasi'yi alkışlasın yüzsüzce o ve onun gibiler.

    Bu akşam itibariyle futbolun içine etmiş bulunuyorlar. Günlerdir hakaret ettikleri Mehmet Ali Aydınlar'ın neden geri adım attığını sanırım anladılar. Adamın kucağına nasıl bir bomba konduğunu gördüler. Hadi biz hep günahkardık da daha kimlere uzanacak bu soruşturma? Temizlenecek mi Türk futbolu? 31 temmuzda nasıl çıkacak sahaya bu iki takım?

  21. DenizEr dedi ki...

    @Sekhranikos bu is susmakla olmaz. su an tamamen hukuka aykiri bi sekilde yargisiz infaz yapiliyor ve medya yardimiyla bunu mesrulastirmaya calisiyorlar. eger susarsak isleri kolaylasir. ama eger sesimizi yuksek cikarip ufak da olsa bi kamuoyu olusturabilirsek planlari bozulur.

    ayrica bu davanin sike ile hic bir alakasi da yok. sike, vs diyen herkes de once kendi kapisini temizlesin.

  22. Serdar dedi ki...

    İbretlik yazı olmuş.

    Bu objektifler de babadan oğula nesil herhalde bunlar.

Yorum Gönder