Çamur



Belli ki basketbol takımımız da iyice sinirleri yıpratır bir hale gelmiş. Bu sene de finalde değişiklik yapıp başka bir takımı yenince iyice nefretleri körüklenmiş olsa gerek, üst üste saldırılar geliyor. Geçenlerde Deniz Gökçe bir yazı yazdı, görmüşsünüzdür, görmeyenler için yazı burada. "Bugün Türkiye'nin yurtdışında oynayan dört milli pivot basketbolcusu var. Dördü de Fenerbahçe'den tarafından doğru değerlendirilmedi, NBA'e gitti." cümlesiyle başlamasından da ciddiye alınacak bir yazı olmadığı belli. Bahsettiği isimlerden birinin zaten Fenerbahçeli olmak dışında Fenerbahçe ile alakası yokken diğer üçünü NBA seviyesinden basketbolcu yapan Fenerbahçe ama beyimiz bu oyuncuların doğru değerlendirilmediğini yazmış.

Ömer Aşık 16 yaşına kadar eline basketbol topu değmemişken; Fenerbahçe, Ülker sponsorluğunu bile almadan altyapıya kabul edilmiş, daha sonra altyapı takımı Alpella'da 1. lig tecrübesi yaşamış, Fenerbahçe'de uzun sıkıntısı doğduğunda kadroya alınıp sürekli kendini geliştirip Fenerbahçe'de düzenli oynadığı dönemde milli takımın en verimli uzunu haline gelmiştir. Semih Partizan'da dakika alamazken yine Fenerbahçe tarafından ciddi bir ücret ödenerek alınmış, üstelik oynayabilmesi için Daçka ile ciddi sorunlar yaşanmıştır. Fenerbahçe'ye geldiği dönemde kazma diye dalga geçtikleri oyuncu şimdi Fenerbahçe'nin kötü davrandığı masum adam olmuş. Nasıl kötü davranılmış o da belli değil. Kambala ceza aldığında Aydın Hoca transfer baskısına karşı çıkmış, bu uzunlara güvendiğini söylemiştir ve yabancı uzun alınmamıştır.

Enes Kanter konusunda Fenerbahçe'yi suçlamanın neye işaret olduğunu bir kere daha yazmayacağım. Yine altyapıdan yetişen, daha 16 yaşında Fenerbahçe'nin Euroleague'de forma giyme şansı verdiği bir oyuncu bu. NCAA kendisi hakkında bilgi istiyor ve Fenerbahçe oyuncu ile yapılan sözleşmeleri gönderdiği için ispiyoncu, suçlu ilan ediliyor. Yani açık açık "sahtecilik yapmadınız o yüzden suçlusunuz" diyorlar. Başka bir oyuncunun formasını giydirsek, soyunma odasında şırınga versek, sözleşmelerini sobaya atıp yaksak takdir edilecektik yani. Bir insanın Fenerbahçe'yi istenilen belgeleri gönderdi diye suçlamasını aklım kabul etmiyorken bugün daha beterini de gördük.


Fenerbahçe'nin daha geçen hafta anlaştığını duyurduğu Gist'in geçen sezon oynadığı bir maçta doping testi pozitif çıktığı için yukarıdaki başlığı atmış Radikal. Bu utanmazlığın sınırı ne olacak artık ben hesap edemiyorum. Ne yapmış Fenerbahçe? Delil mi karartmış? Ot kaçakçılığı mı yapmış? Adamın çayına çaktırmadan cathine mi atmış? Hacettepe'ye iftira mı atmış? Hacettepe'yi haksız yere mi suçlamış? Fenerbahçe gelecek sezon anlaşacağı oyuncuları her maçtan sonra köşede sıkıştırıp idrarını mı kaçırsın? Ne yapsın? Kimin ahı bu?

Bu kadar olmaz arkadaş, ayıptır. Kafasına kuş sıçsa bloguna koşup "Aziz Yıldırım'ın çiftliğinde yetiştirdiği kuşları Fenerbahçe ortama salmış, kafamıza pisliyorlar" yazacak tıynetteki ahmağından saygın köşe yazarı mertebesine erişmiş objektif spor sevdalılarına kadar, tiksindirdiniz artık kendinizden. Katille katledilenin ismini aynı anma duvarına yazma ahlaksızlığına cüret eden kokuşmuş zihniyetten mi buluyorsunuz bu cesareti? Hacettepe'nin daha geçen hafta WADA akreditasyonu iptal edildi. Türk spor tarihinin en rezil olayından sonra bile hâlâ Fenerbahçe'ye bok atabilmek için bu kurumu koruma cesaretini nasıl buluyorsunuz?

Tüm kurallar, yönetmelikler çiğnenerek 1 yıla indirilen Kerem Gönlüm'ün doping cezasının hesabını hanginiz sordunuz? O sırada "Kerem iyi çocuktur, çay içmiştir, 1 yıl doğru karar" diye yırtınıyordunuz. Şırıngaları havada uçuştursak, Ömer Aşık, Semih gibi çocuklara sahip çıkıp basketbolcu yapmak yerine cezalı oyunculara giydirmelik fason forma versek, dopingli olmayan rakip oyuncuları dopingli çıkartsak rahat mı edeceksiniz? Bunu mu istiyorsunuz? Saldırmanın, rekabetin bile bir raconu olurdu. Nefretinizin kokusu dünyanınn öbür ucuna geliyor artık. Tiksindiriyorsunuz.


14 comments:

  1. AiiP dedi ki...

    ana avrat ecdat sövüyorum o kadar, bunlar öyle büyük adi'ler ki insanlık ahlak sıfır ama gün gelecek bu nefretlerinin içinde boğulacaklar

  2. cem. dedi ki...

    bu kadar ahlaksız bir gazetecilik anlayışı olmaz,olamaz.

    ulan öyle bir haber yapıyorlar ki hacettepe sanki sütten çıkmış ak kaşık, son derece masum. dünyanın en iyi basketbolcularından birini doping yapmadığı halde dopingle suçlamak, daha sonra da ahı alınmış bir mazlum gibi göstermek dünyanın neresinde var?

    bu olay yunanistan'da olsa: mesela milos teodosic'i dopingle suçlasalar. ligden men etseler, daha sonra da oyuncunun doping yapmadığı çıksa... olympiakos taraftarı o doping merkezini yakıp, yıkar.

    aslında bu şerefsizlerin anlayacağı dilden konuşmamız lazım bence. hacettepe laboratuarı önünde bir protesto düzenlenmesi lazım.

  3. fatih dedi ki...

    radikal'in festival insanı, futbol dilencisi, objektif galatasaraylı spor müdürü uğur vardan ne düşünüyor acaba bu başlık hakkında. utanma duygusu yok adamlarda bu sene yaz bir türlü gelmedi yağmur yağıyor diye de fenerbahçe'yi suçlayacaklar

  4. AKIN KAZAKCI dedi ki...

    Hepimizin midesi bulaniyor, sinirleri geriliyor da... Fenerbahce yonetimi neden bunun artik "yadsinamaz" bir sorun oldugunu gormezden geliyor anlamiyorum.
    Ufak tefek fanatik taraftar surtusmesi degil bunlar...Planli, sistemli cabalar sonucu Turkiye ve Turk Basininin beyni dondu.
    Planlarin ve sistemlerin yarattigi hezeyan fantezisine ahmaklar militan oldu...
    Gerekirse bir Guiza parasi verip dunyanin, Turkiyenin en iyi iletisim uzmanlarini, sosyologlarini, en makyavel beyinlerini bir araya getir, bu hale cozum ara...

    Daha az evvel Aykut Kocaman'in yeni sezon aciklamasi "Sampiyonlukla beraber citayi yukselttik. Avrupada basari istiyoruz"un altina... "Ne yapacaksiniz? Avrupada da mi sike yapacaksiniz" diye yaziyor adam gazete sitelerinde...
    Bunu yazan adam buna inaniyor. Bunun ne kadar buyuk bir sorun oldugunu goren var mi?

    Boburlenerek 1> 17 demek kolay. Ama isin dogrusu degil. En az iki sampiyonluk, bir ya da iki Turkiye kupasi daha az muzemizde su an. O beyni akmis, yaptigi yorumun sacmaligini goremeyecek kadar aptal olan adamin beynini karartan adamlarin beynini akitacak adamlari biraya getiremedigimiz icin biraz da..

  5. Ahmet dedi ki...

    Fenerbahçe nefreti; bu zavallı, aşağılık yaratıkları bu kadar mı bayağılaştırıyor, daha ne kadar alçalabilecekler? Midem bulanıyor, iğreniyorum. Ama AİİP'in de dediği gibi kendi nefretlerinde boğulmalarına çok az kaldı. Çünkü FENERBAHÇEM büyüdükçe bu zavallılar küçülüyor

  6. juvenal dedi ki...

    bu ahlaksızlar yüzünden bilmediğim küfürler ediyorum.hırslarından geberiyorlar,kuduruyorlar.

  7. shadowtr dedi ki...

    Deniz Gökçe hazmedebilme yeteneğine haiz olsa kasası o kadar genişlemezdi heralde. Hani sadece hakim olduğu ekonomi hakkında yazı yazsın diyeceğim ama ondan da bir bok anlamıyor.

  8. Adsız dedi ki...

    Uğur Vardan'a yüklenmek haksızlık olur çünkü bu yazıyı yazmış biridir:

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=YazarYazisi&ArticleID=979530&Yazar=%20&Date=&PAGE=

    Kanımca burada olan, geyikçi ya da Anti Fener bir gazete çalışanının espri yapayım derken sıvamasıdır.

  9. Sosyal_FB dedi ki...

    Uğur Vardan'a neden yüklenemiyoruz? Kendisi satınalma müdürü mü? Spor müdürü değil mi?

  10. Adsız dedi ki...

    Uğur Vardan internet editörü değil, internette atılan her başlığın sorumlusu veya denetçisi de o değil.Görüp görmediği bile meçhul.
    Kimse kimsenin elinden medya gücüyle şampiyonluk alamaz veya şampiyonu değiştiremez.
    Bütün iş sahadaki oyuncularda biter.
    Medya veya saha dışı etkenlerin şampiyon değiştirdiğine inanan; ''oyuncular maç seçiyor'', ''Alex büyük maçlarda kayboluyor'', ''bizde final sendromu var'' gibi safsatalara da inanır.Seçim sizin, medyayı suçlayınca tırnak içindekiler yanında bedava.

  11. PVH dedi ki...

    Uzun zamandir bu kadar kotu bir arguman gormemistim. Is saha disinda bitiyor diye bir iddiamiz mi oldu? Yapilanin dogru oldugunu savunacak kadar mantik disina cikamayinca bize mi bok atmaya basladiniz?

  12. Adsız dedi ki...

    Neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz.Maksat spor olsun diye veya salt medya eleştirisi için yapılan yorumlar bu kadar agresif olmaz.
    Mevzu böyle sürüp gidecek mi?

  13. PVH dedi ki...

    Iyi iyi, boyle uzerine alinanlar olmasi guzel, ozellikle aradaki bir cumleye alindin muhtemelen. Nokta atisi olmus demek. Ikile simdi.

  14. Sosyal_FB dedi ki...

    Ortada Radikal gazetesinin yapmış olduğu bir ahlaksızlık var. Bunun geri dönüşünü Daily Bugle'dan J.Jonah Jameson yapacak değil herhalde. Hacettepe olayıyla Gist mevzuu arasında ilişki kurabilen avelleri müdafaa edebilmek için böyle argümanlara sarılmak da tuhaf.

Yorum Gönder