"Altın Gelecek"



Kulüp ile sağlam ilişkileri olan iyi bir arkadaşım, içeriden bir yazı yazmış. İçeriden her yazı gibi biraz şifreli. Bir vesika olarak burada bulunmasını istiyorum. Hem içeridekilerin duygularını anlamaya yardımcı olur, hem de neyle karşı karşıya olduğumuzu el yordamıyla bulmaya.

"Biz burada sıkıntı çekerken kimileri bu süreçten "altın" geleceklerini çiziyor... Kimsenin ihtimaller dahilindeki haksızlıkları ve yanlışları legalleştirmeye çalıştığı yok. Gereği yapılır‚ feda edilecek olanı feda ederler. Fakat bana bu sürecin politik ya da ekonomik olmadığını söylemeyin. Dedim ya... Biz üzülelim‚ siz saldırın‚ biz kahrolalım‚ siz dalga geçin... Onlar hali hazırda kendi "altın" geleceklerini çizmeye devam ediyor.

Bir spor kulübü‚ yalnızca spor kulübü değildir; aynı zamanda bir sivil toplum örgütür. Bugün Türkiye´de iyi ya da kötü sayısız kurum legal yahut illegal yollardan ele geçirildi; tayin ve atamalar kimilerinin keyfine göre yapılmaya devam ediyor. Geçmişte mafya bağlantısı ve oyunlarda düzenleme yaptığı belgelenen sayısız kişi ve kurum görmezden gelindi. 15 sene önce kimler varsa‚ bugün de onlar var. Hani... Dedim ya... Market burada... Hisselerimiz burada... Ortada bir değer var... Ve para el değiştiriyor. Buyursunlar alsınlar.

Yarın öbür gün bu kulübün başında birkaç garip adamın şeref tribününde başkanımız ya da yönetici sıfatıyla oturacağı stadyumda onlara huzur vereceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Pazar... Dün... Bugün... Kahrolduğum Pazar‚ Pazartesi‚ Salı ve kahrolacağım yarınlarda eskisinden daha Fenerbahçeliyim.

Dilerim ki bugün biz Fenerbahçelilerin Fenerbahçeli olmaktan gerçekte ne hissettiğini anladığı‚ sizlerinse X mi yoksa Fenerbahçe düşmanı mı olduğunuza karar verdiğiniz gün olur. Hoş... Dedim ya... Biz karar verelim‚ onlar zaten kazanıyorlar. İnsanlar‚ rakiplerinin takımlarına olan sevgisinin kendilerinin takımlarına duyduğu sevgiden ne daha az ne de daha çok olduğunu anladıkları gün...belki! empati nedir öğrenebiliriz.

Ama dedim ya... Dalga geçebilirsiniz‚ biz Cumartesi günü bıraktığımızdan daha Fenerbahçeliyiz."


BB



7 comments:

  1. Unknown dedi ki...

    Çok net bir şekilde bellidir ki bu oyun cemaatin fenerbaçeyi ele geçirme operasyonudur.

  2. sincera dedi ki...

    Bütün gönül verenlerin gönül koymadan birlik olması gereken daha kötü nasıl bir olay başımıza gelmeli?

    Eğer biz cumhuriyetiz, en büyük sivil toplum örgütüyüz diyorsak sesimizin çok daha güçlü, ama daha senkronize çıkması gerek.

    Kişileri bırakıp kulübe yapılan bu baskının zamanlamasına, hangi olaylardan sonra ve hangi tarihlerden önce gerçekleştirildiğine odaklanmak daha yararlı olacaktır.

  3. erimoc dedi ki...

    öncelikle ülker grubunun ve acıbadem grubunun ve varsa baska sponsorlardan bir an evvel kurtulup ice dönmeliyiz.Mümkünse fenerbahce ERGENEKON basket takımı ve fenerbahçe BALYOZ voleybol takımı adlarını almalıyız diye düşünüyorum....

  4. PVH dedi ki...

    Vay arkadas, fikre bak. Takimin adina katil cetelerin ismini ekleyecekmisiz.

    Fenerbahce birilerinin oyuncagi olsun ama bizim istedigimiz adamlarin oyuncagi olsun mu derdiniz?

  5. erimoc dedi ki...

    ya bunu yazarken bir millet vekilinin savcılar iyi araştırsın ergenekonun finansmanını görürler açıklamasına ithafen kendimce bir kara-mizah ve yuh artık demekti niyetim tabiki kimseye ihtiyacımız yok.

  6. Hakan ŞEN dedi ki...

    Fenerbahçe kimsenin oyuncağı olmasın deriz?

  7. Unknown dedi ki...

    "Meyve veren Ağaç taşlanır" misalidir gördüklerim. Büyüyen bir ekonomi, büyüyen bir markanın çöküşünü sağlamaktır izlediklerim. Kişilerin, şahısların ve şeref yoksunu insanların yaptıklarını, bugün seçime girse tek başına iktidar olabilecek kadar potansiyeli bulunan kulüplerimize mal edilmesi çok acıdır.

    Bugün Fenerbahçe'li taraftarın çektiği sıkıntı ve stresi, yarın Galatasaray taraftarı olarak benim çekmeyeceğim ne malum. Hey Beşiktaş'lı sende çekebilirsin bunu unutma!

    Bizler taraftarız ve tek istediğimiz eğlenmek.
    Bizler taraftarız ve tek istediğimiz birbirimizle sportif olarak didişmek.

    Fenerbahçe SK.'nin bu olaylardan en az zararla kurtulmasını dilerim.

Yorum Gönder