Fenerbahçe'nin Yönetim Kurulu Orada Mısınız?



Fenerbahçe tarihinin en acı, en hazin günlerini geçiriyor. Bundan daha büyük kriz olamaz. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu gözaltında. Futbolcularımız Emenike ve Sezer Öztürk karakolda. Taraftar gözünü dikmiş kulübe bakıyor. Dün Saraçoğlu'nun etrafı bir terör örgütü merkezi gibi polisle çevrildi, baskına uğradık. Gazeteler bangır bangır haberler yayınlıyor, neyin doğru neyin gerçek olduğunu şaşırdık.

Bugün Nihat Özdemir, Acar Yıldırım ile Ali Koç, Aziz Yıldırım'ı ziyaret etmişler. Güzel. Güzel de neredesiniz Serhat Çeçen, Abdullah Kiğili, Vedat Olcay, Nihat Özbağ, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer ve geri kalan tüm yönetim kurulu üyeleri?

Fenerbahçe Kongre üyeleri sizleri yönetim kuruluna seçti. Büyük şeref. Herkese nasip olacak türden değil. Fenerbahçe'nin ali menfaatlerini korumak için o görevlere atandınız. Bugün Başkanınızı yalnız mı bırakacaksınız? Milyonlarca taraftar sizden bir şey duymak istiyor, dut yemiş bülbül gibi susacak mısınız?

Karanlık, kötü tünellerden geçiyoruz. İftiralar, iddialara karışmış, at izinin üstünde her türden itin izi yerleşmiş. Allah için nasıl duruyorsunuz yerinizde? Gönül verdiğiniz, maddi manevi türlü olanaklarınızı sarf ettiğiniz kulübün küme düşmesi isteniyor. Şike yapmışsınız. İddia bu. Kimse bu işten kendini sıyıramaz, kimse ben mesul değildim diyemez, o yönetim kurulunda olan herkes iyi veya kötü her sonuçtan mesuldur.

Bize kulübümüzü verin. Göreviniz bu. Bize kulübümüzü verin. Sizlere tertemiz, alnı ak teslim ettiğimiz, bakan herkesin yüzünde haşmet pırıltıları yaratan kulübümüzü verin. Zeki Rıza Sporellerden, Faruk Ilgaz'lardan, Fikret Arıcan'lardan bugüne kadar getirilmiş, Türkiye'deki milyonların aşkı, hayatı Fenerbahçe'mizi bize geri verin.

Eğer bunlar birer iftira dalgası ise ve böyle olayların hiç biri gerçekleşmemişse, internet sitesinden suya sabuna tirit hukuka güveniyoruz açıklamaları yerine, ayağa kalkın, hep beraber yanyana durarak "Fenerbahçe iddia edilen olayların içerisinde olmamıştır, adalet sonunda hakikati ortaya çıkartacak ve bugün iftiralarla bu kulübü suçlayanlar pişman olacaktır" diyin, "Biz, bu yönetim kurulu, asla böyle işlerin içerisinde olmamıştır" diyin, "Hukukun takipçisiyiz ve gereken yapılacaktır" diyin, ama lütfen bir şey diyin.

Orada yıllardır oturuyorsunuz. Aziz Yıldırım ile çalışıyorsunuz. Şayet bu iddialar gerçekse ve siz hepiniz, Türkiye'nin bunca önemli varlığını yönetenler bütün bunlara izin verdiyseniz, Fenerbahçe'nin menfaatlerini koruma görevinii unutmuşsunuz demektir. Görevinizi yapamamışsınız ve bu olanlardan mesulsunuz.

Şayet bunlar iftira ise bugünkü suskunluğunuz sebebiyle yine mesulsunuz.

Ayağa kalkın. Biz Fenerbahçe'yiz, Siz Fenerbahçe yönetimisiniz, milyonlarca taraftara karşı yükümlülüğünüz var. Yerine getirin.

Kriz derin. Yara büyük. Susmayın. Susmak için değil hepimiz adına gürlemek için seçildiniz.


22 comments:

  1. tolga dedi ki...

    ağzınıza sağlık, iki gündür kulüpten bu sözleri bekliyorum.

  2. The Secret dedi ki...

    Evet en azından tv programlarına çıkar halkın beklediği açıklamalrı yaparlar. Ha korkuyorlarsa bile çıkıp bekleyip göreceğiz derler. Ama bu suskunluk nedendir bilemem. Korkaklıkmı? Yoksa işin içinde daha büyük oyunlar mı dönüyor. Aziz Yıldırım'ın ipi mi çekildi.

  3. The Secret dedi ki...

    Ve bugünlerde ve bundan sonraki günlerde bizlere çok büyük görev düşüyor. Her zamankinden DAHA ÇOK FENERBAHÇELİ OLACAĞIZ OLMAMIZ GEREKİYOR.

  4. sincera dedi ki...

    Başkanın hastaneye getirilişi ve götürülüşü tam bir hisseli harikalar kumpanyası. Çakallarının önüne atılmış av misali bir insan böyle ortaya bırakılır mı? Neyin hıncı bu? Neyin intikamı? El insaf be...

  5. mcan dedi ki...

    ne olmuş acaba, doğrumudur diye beklemeden soruşturmayı komple iftira olarak adlandırmak. ve hala tereddüt etmemek, utanmamak...
    resmen inanılır gibi değil.

    belgeler, ses kayıtarı ortaya çıkınca hangi yüzle ne yazacaksınız çok meraediyorum...

  6. PVH dedi ki...

    Bir de yazilanlari beyninizle anlasaniz ne guzel olur.

    Dun bir tane gazeteci "Bulent ve Umit'in goruntuleri var, para sayiyorlar" diyordu. Ayni gun baska bir gazeteci "ortada goruntu yok ama polis cevirmesine takilan bir arabada bulunan sike parasi takip edilmis, telefon konusmalari var" diyor. Biraz kafasi olan insan bir tanesinin yalan oldugunu anlar sanirim? Ortada manipulasyon, bilgi kirliligi, iftiralar yok, her anlatilan dogru mu diyorsunuz yoksa? Diyebilirsiniz gerci, size bunu yakistiririm. Daha gecen sene Taurasi meselesini yasadik birlikte. Tukurdugunu yalamaya bile cesaret edemeyen insanlar gorduk.

  7. Ali GÖREN dedi ki...

    Sevgili Islam Cupi der ya. Fenerbahce buyuklugu ne kupa buyuklugu ne sampiyonluk... Onun adi konamaz gercekten. Bizi buyuk yapan bu taraftar... Her turlu cefayi ceken de bu taraftar. Ben o çubukluyu seviyorum... Suphem bile yok ha dediginiz gibi birsey mi cikti @mcan... Bu insanlar yine yazacaklar. Sitem edecekler belki ama yine yazacaklar. Fenerbahce taraftarinin sizlerden farki su. Biz Fenerbahceyi liglerde sevmedik... 16 yildir bu takimin her macina giderim... Bu sevginin adini koyamazsin iste...

  8. mcan dedi ki...

    anlayamadığınız şey, burada suçun sahibi 100 yıllık fenerbahçe kulübü olamaz. belki cezadan nasibini alır, belki almaz orası ayrıdır ama suçun sahibi (eğer suç varsa) aziz yıldırım ve onun çevresindeki insanlardır.

    siz bu şekilde sahip çıktığınız için olay fenerbahçe için utanç haline geliyor. ama farkında değilsiniz, siz fenerbahçe'ye değil belki de 100 yılık fenerbahçe'nin bu durumlara düşmesine sebep olan kişilere sahip çıkıyorsunuz.

    bak ne diyorlar, adalı-akın muhabbeti dönüyor. doğru mu bilmiyorum, ama doğruysa ben adalı'ya sahip çıkmam. ki gerçekleşmiş bir olay da yok, i.akın'ın 1 gol 1 asist yaptığı bir maçtan bahsedyoruz. ama farketmez, ben beşiktaş'lı bir yöneticinin ağzından aklından böyle bir şey geçmesini bile kabul etmem. arkasında da durmam. şu anda da "adalı yapmaz, olamaz, iftira atıyorlar" demem. işte mantıklı ve olgun taraftar tavrı bu olmalı.

    biz her şeyi beynimizle anlıyoruz merak etmeyin. ve beynimizi kullanıyoruz da. ezbere konuşmuyoruz. düşünüyoruz...

  9. zizou dedi ki...
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  10. Adsız dedi ki...

    yıldırımın bi aralar ergenekonla da adı geçmişti,şikeymiş cartmış curtmuş bu işin kılıfı gibi gelmeye başladı bana.çünkü bu soruşturma 9 ay önce başlamış şike suç falan değil o zaman,yasa nisanda apar topar çıktı bu iş için çıktı belli ki ama bu teknik takibin salt şikeyle alakalı olup olmadığı yine diyorum meçhul

    bazı bulgular var gibi kayıt dışı paranın bazı yerlere aktarılması konusunda,fenerbahçe muhasebecisi falan bile içeride.olayın ucu ergenekona bağlanabilir şimdilik temiz eller diye kamuoyunun desteği alınmak istense de iddaaname çıknca herşey çok daha netlik kazanacak

    ama ondan önce bütün bu kurduğum komplonun gerçeklik payı olup olmadığını çarşamba sabahı hakimin başkan için vereceği karar ışık tutacak gibi...

  11. S.O dedi ki...

    Çıldıracağım resmen. Başkan rahatsızlandı deniliyor, benim burada kalbim çarpıyor. Neredesiniz ey ahali? Hisselerimiz %20 değer kaybediyor, bir günde. İftira ise iftira deyin, şu an; FB hakkında şikecidir diyen herkese, dava açılacağını söyleyin, söyleyin be.. konuşun.. Fenerbahçe'den bahsediyoruz burada, canımızdan kanımızdan bahsediyoruz..

    Serhan Olcaytu

  12. Bolat dedi ki...

    @mcan,

    ben bir besiktasli yöneticiye bu yakistirmam... fenerbahce formasi giymis bir adam bunlari yapip bu camianin sanli tarihine leke süremez vs gibi beylik cümleler maalesef olan biteni yeterince aciklamaya yetmiyor. ön planda görünen minör ilkesel tavirlarla temiz kalinabilir, ahlakli olunabilir ama isin özünde cok fazla da bir sey söylenmis olmaz. hatta ahlakli olmayi, temiz olmayi, ilkeselligi savunuyorum derken büsbütün bir ahlaksizligi savunurken bulabilirsin kendini...

    demissin ki suclanan fenerbahce camiasi degil, bu isimler. ve sizler bu isimleri savunuyorsunuz filan. ben kendi adima konusuyorum evet savunuyorum. ve daha öncede söyledim, bunu onlarin suca bulamis olmalari durumunu da göze alarak yapiyorum. cünkü ben karsimdaki manzarayi senin gibi iyi niyetli ve türk futbolunun üzerinde pislige bulasmis birilerini ayiklayarak futbolu temizleme operasyonu olarak görmüyorum. sadece aziz yildirim i iceri tikarak, sadece fenerbahce nin sampiyonlugu calinarak, sadece fenerbahce nin oynadigi bir kac mactan sike olayina dikkat cekerek temizlenecek bir ortam yok cünkü ortada...

    fenerbahce futbol takimi belki de son yillarin en emek dolu sampiyonu idi... bu gercek bu manzarayla kirlenmeye calisiliyor... trabzonspor'un da en az fenerbahceliler kadar pis islere bulasmisligi kesinken, bunun üzerinde durulmuyor... vs vs vs... tüm bu carpikliklara ragmen, bu operasyonun suc islemis birilerine karsi yapilyior ve siz hala onlari savunuyorsunuz argümani sanki biraz aptallasmayi gerektiriyor.

  13. mcan dedi ki...

    bir laf vardır, her millet layık olduğu şekilde yönetilir. kulüpler de.

    sizler aziz yıldırım'ı ve onun temsil ettiği değerleri alkışlamaya devam ettiğiniz sürece bütün bunlara layık olacaksınız.

    gelinen bu noktada delilleri görmeden, ses görüntü var mı bilmeden, aklanmadan veya hüküm giymeden, daha hiçbir şeyden emin olmadan "sadece bizimle olmaz, trabzon da yaptı, şampiyonluğumuz çalınacak, kötü niyetli her şey" demek de (aptallaşma demeyelim) hiç olgun-mantıklı bir taraftar davranışı değildir.

    körü körüne alkışlamaya devam edin. futbol da yorumlamaya çalışmayın, kör fanatikten başka bir şeye benzemiyorsunuz...

  14. PVH dedi ki...

    Kullandığın sıfatlara dikkat et.

  15. mcan dedi ki...

    @pvh
    benden bir önceki yorumun son cümlesini oku.

    aptallaşma kelimesini arkadaş kullanmış, ben kullanmadım. kullanan arkadaşa gönderme yaptım.

    sen hangi sıfatı beğenmedin? mantıksız, olgun olmayan, kör? hangisi?

  16. PVH dedi ki...

    O zaman tepki gosterecegin cumleye, insana, yoruma direkt tepki ver. Yaziyi yazani, yorum yapani, okuyani genelleme bu sifatlari kullanirken.

  17. Optican dedi ki...

    ne uğraşıyoruz ki? kapatalım futbol şubesini? basketbolda voleybolda markalaşalım; çok mu şart futbol? görelim fenerbahçesiz ligleri ne kadar iyi oluyor? yayın gelirlerini, kulüp gelirlerini bir görelim yavşakların...çok umrumuzda sanki diğer kulüpler. akbabalar da çeklsin başımızdan. hiç bi halta yaramayan bi futbol şubesi, yönetimi, gerzek bi taraftar profili olan; sene boyu abi futbol takip etmiyorum falan diye emraha bağlayan, biz onlara "her takımın kötü zamanı olur abi seneye düzelir bak görürsün" dedikçe "şu yıl geçsin hele" cümleleri kuran; sonra da alakası olmayan bir sezondan sonra hiç bi maçı adam gibi izlemeden gelip şikeci feneeeeeeeeeeev diye bağıran hayvandır akbaba. hayvandır hayvan! bizim hayvanlarla ne işimiz var?

  18. juvenal dedi ki...

    yıkılmayan tek kaleyi ele geçirmek için oynanan iğrenç oyunlardan biri sadece. türkiye hukukun gücü yok gücün hukuku var. efendıler soruşturma başlatmak için bile önce padişahlarından icazet alıyorlar. tayyip bırakın boşverin dese üstümüze yine gelmeyecekler. varsa suçumuz çekelim cezasını amatör kümede yine 55000 kişiye oynar bu takım tum buyuk takımım dıyenlerın toplamından fazla gelir elde eder. ama siyasetle alamazsınız sevdamızı elimizden. imamın ordusuna,cemaatlere yedirmeyiz kalemizi.

  19. Optican dedi ki...

    http://twitter.com/#!/liverguardian/status/87982605894549504

  20. ersoy dedi ki...

    bir kere düşmeye gör, çakallar sarar her yanını.

    bizlere yolda, okulda, işyerlerinde, internet sitelerinde bu iddialar ya doğruysa deyip, giydirmeyide ihmal etmeden, "nasıl olur şikeci birini savunursunuz" diyen akıllılar, düşünmezmisiniz ya ortada bişi yoksa?

    suçluluğu ispatlanmamış her yurtdaş gibi Aziz Yıldırım'da şu an suçsuzdur. suçsuz bir insan hakkında böyle şeyler yazılırken nerede o güzel yorumlarınız?

    "Aziz Yıldırım suçlu çıkarsa" mı soru? onu o zaman düşüneceğiz, şimdi izliyoruz, izlerkende kin biriktiriyoruz.

  21. Yamanni dedi ki...

    fenerbahçe asırlık tarihinin en kötü günlerini yaşıyor gerçekten.ama ortada o kadar çok bilgi kirliliği var ki her kafadan bir ses çıkıyor.bence basın yasağının hemen getirilmesi lazım insanların beyni daha fazla karışmadan. fenerbahçeme birşey olmaz şike yaptığına filan ben kesinlikle inanmıyorum. soruşturma sonunda hepimiz göreceğiz ki (soruşturma en az 6 ay surer bence)fenerbahçe tekrar ayağa kalkacak bu zor durumdan sapasağlam çıkacak.ama dediğiniz gibi taraftar olarak yönetimden bir ses bekliyoruz.

  22. EMRE dedi ki...

    Arkadaşlar karşılıklı atışmalarla konunun dışına çıkmışsınız. Yönetimin ses çıkarmaması normal ve çıkarmamalıda. Ortada bir suçlu ve dava konusu yok. Sadece bunun söylentileri var. Sızanlar var. Matematik hocası kümelerden 5 soru soracakmıştan öteye gitmiyor bu söylentiler. Olayın şekillenmesi lazım gözaltı süresi 4 gün bu günlerin sonunda perşembe günü durum az da olsa şekillenecek.Yönetimin ve taraftarın harekete geçmesi için gerçek sebebi bilmesi lazım. Ben hem antu.coma,hem yönetime suç bulmuyorum. Beklemek şuan için en acı verici ama bir o kadar da en doğru karardır.

Yorum Gönder