Simpson ve Bir Düzine Soru


simpson

Hakemler rezalet, Lig TV ve futbol yorumcuları daha rezalet. Dün ismi ve vatanıyla yorumcuların gönlünde ayrı bir yer kapan Simpson'un kabak gibi kendini attığı pozisyon neden özet görüntülerde yok? Manisaspor'un ceza sahası çizgisi üzerindeki çift vuruşu verilmedi, Manisaspor'un penaltısı es geçildi, ofsayttan atılan golleri de tartışmalı fakat bunlar çok net sarı kartı gerektiren bu hareketin es geçilmesi için bahane mi, Lig TV böyle mi uygun görmüş? Simpson'un Andre Santos'a attığı kasti tekme kırmızı kart zaten, haydi buna hakem böyle yorumladı sarı kart gösterdi diyelim. 50. dakikada Fenerbahçe ceza alanına girerken kendini çok net biçimde yere atıyor, sarı kartı da var, bu yüzden hakem görmezden geliyor, neden bu özetlerde yok?

Geçen hafta Fenerbahçe'yi durdurmanın yolunu buldular, tekme tokata göz yuman hakemler demiştik, bu hafta biraz olsun bir şeyler netleşti mi? Rıdvan futbol içi sertlik diyor yapılanlara, futbol içi ve dışı sertliği Rıdvan bile ayırt edemeyecekse kim edecek? Nedir bu hataları tek taraflı yapılıyormuş gibi gösterme sevdası, Konya maçında faulle atılan gol sonrası şekillenen 2005-2006 sezonuna mı döndürülmek isteniyor lig? İlk yarım saat ayağında topla orta sahayı geçen Fenerbahçeli bütün futbolcular tekme yedi, neden bir tane bile kart çıkmadı? Önceki icraatları nedeniyle göz önünde olan Emre'ye iki sezondur kasti tekme ve dirsekler atılıyor, hakemlerin Emre'ye karşı yapılan kasti sertliğe müsaade etmesinin sebebi ne? Bir adamı kırmızı kart görmesi için hakemlerin de insafına sığınarak küfürlerle, tekmelerle kışkırtmak hangi futbolun, hangi futbolcunun ahlakına sığar? Kaybedilen her maç sonrası ince ince doğranmaktan bahseden adamlar Fenerbahçe'yi durdurmak için boksör taktiğiyle sahaya çıkıp hangi doğranmadan bahsedecekler? Fenerbahçe yönetimi neden bunlara ısrarla sessiz kalıyor, geçen hafta Diyarbakır'daki rezalet hakeme neden kimse tepki göstermedi? Bu futbol katillerini konuşmak için hangi futbolcunun kolunun, bacağının kırılmasını bekleyeceğiz?


17 comments:

  1. birkan dedi ki...

    Propogandanın kralı yapılıyor ama boşa kürek çekiyoruz.İsmi lazım değil en meşhur F.Bahçeli blog Gslilerin iğneleyici mesajlarını yayınlıyor onlara verilen cevabı yayınlamıyor.Meşhurluğuna zarar gelmesin diye.
    Şunu unutmasınlar birçok F.Bahçeli yüreği sıkışarak izliyor aman FBahçe lehine hata olmasın zaten fırsat kolluyorlar yine laf etmesinler diye.
    Malesef bunların çirkefliği arşa ulaştı.İttifakçıların taraftarlarına sorun hiçbiri Manisanın pozisyonlarını dile getirmez.
    Bu maçla birlikte keyfim iyice kaçtı.Lanet olsun itifakınıza ve liginize.F.Bahçe federasyonu bağlamış.Çekilin o zaman ligden.
    Aziz Yıldırım F.Bahçe için kanserdir işte seçim vaadini bile ağızlarına sakız ettiler.Bazen diyorum kesin gidecekse varsın bu sene şampiyonluk gelmesin ve ittifakçı çirkeflerin sesi kesilsin.

  2. pierre dedi ki...

    Aynı şekilde Bekir'in ceza sahasına girerken yediği tekme var kendisinin yaptığı penaltıyla hemen hemen aynı ancak Rıdvan maçı yorumlarken el var yada yok diye inceledi gazetelere de baktım kimse bahsetmemiş.

  3. laktat dedi ki...

    o ittifakçıların sesi aziz yıldırım gitse de kesilmez. ancak fb'yi çok kötü yöneten biri gelir o zaman zevkle sessiz kalırlar. ne kadar çok bağırıp propaganda yapıyorlarsa o kadar çok korkuyorlar demektir.

  4. steven_stiffler dedi ki...

    Simpson'ın kendini yere atma pozisyonunu sağda solda yazmaktan yoruldum.Kimse dile getirmiyordu,güzel bir noktaya değinmişsiniz.Fakat 44.dakikada değil ikinci yarıda olduğuna eminim.5 dakika sonra çok da güzel bir şut vurdu,o şut gol olsa kim verecekti atılmamasının hesabını ? Yine unutulup gidecekti...

  5. PVH dedi ki...

    steven_stiffler, haklisin sanirim, dakikayi tam hatirlamiyorum, ozetler de yok ki acip kontrol edelim.

  6. PVH dedi ki...

    Simdi kontrol ettim, steven_stiffler'in soyledigi vurus 56. dakikada yapilmis demek ki 50. dakikada kendisini atmis, yazida duzeltelim.

  7. FASLI dedi ki...

    İnanın kendi lehine hatalı kararı kabullenmeyen tek taraftar Fenerbahçe taraftarıdır...

  8. baldur dedi ki...

    @birkan, artık lehimize hakem hatası yapılmasından değil, maçı 5-0 kazanmaktan bile korkuyorum, her fener maçından sonra tutturmuş antifenerliler yok aziz yıldırım'ın 3 sene şampiyon olacağız derken ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini maç, yok bilmem ne. kardeşim bu bir iddia, 1915 yılında da bu sene şampiyon olacağız deniyordur herhalde. şimdi denmesi mi göze batıyor. ama unutmadık temizlig diye ağlayanların aynı sene sonunda şampiyon olduğunu. bir de federasyon fenerli diyorlar ya çıldırmamak elde değil, federasyon için kasımpaşa'lı bile denebilir ama fenerli denemez. bu bu kadar açıktır.

  9. PVH dedi ki...

    Fasli, yukaridaki yazida Fenerbahce lehine yapilan hatalar tek tek siralanmis, sen bunun uzerine "inanin" diyerek tersini soyleyince hic inandirici olmamis.

  10. Adsız dedi ki...

    abi çok haklısınız bu feneri bu hakemler şampiyon yapmayacak ulan hakem manisanın penaltısını ofsayt olmayan gölünü yedin luganonun tekmesini görmedin biz fenerin gaza gelip maçı daha farklı kazanmasına mani oldun allahtan emreyi attı da gaza geldik

  11. PVH dedi ki...

    Vasatin ironiyi kesfettigi gune lanet ediyorum her gece yatmadan. Bari okudugunu anlama yetisi vereydin ya Rab.

  12. Sosyal_FB dedi ki...

    Lütfen... Aziz Yıldırım çıkıp, konuştu ya. "Bunları yapmasınlar, küme düşerler" dedi ya. Ha kendi taraftarının üzerine gittiğinin onda biri kadar bu işlerin üzerine gitmiyor ama olsun. "Neşet, ıııııııııııı" yapıyor ya, ona da şükür. Allahım, sen bize sabır ver.

  13. efsane78 dedi ki...

    maçta oldugun zaman bazı pozisyonları daha net görüyordun.bende maçtaydım,santosa yapılan harekete neden kırmızı verilmedi,emrnein kırmızısınından önce 2 kere ona sert girildi,kart çıkmadı,ayrıca kimsenin dikkatini cekmemiş,emreye kırmızı kartı verdiren kişi nizamettin,hakeme gidiyor bana küfür etti diyor,ve hakem de hemen kartı çıkarıyor,çünkü o sırada emreyi başka bir manisalı sakinleştiriyordu ve arkası dönüktü,hiçbir yerd bu yazılmıyor çizilmiyor,maçı iyi izleyen herkezin görmesi gerekiyordu.
    bekirin hareket penaltı ama futbolcu sahtekar penaltı cıkmadı,topuza yapılan hareket vardı penaltı idi verilmedi,manisanın ofsayt diye kesilen ve gol olan bir topu var,orada milimle ofsaty var yok ona bişey diyemem.
    ama sunu fenerbahçe seyircisini iyi bilmeli.artık rakiplerimiz her maçta 12 kişiler.bizlerde her zaman HEP DESTEK TAM DESTEK VERMELİYİZ TAKIMIMIZA HER KOŞULDA.

  14. Unknown dedi ki...

    hala da cikip gs'liler "fenerbahce kollaniyor" diyorlar, dover misin sabaha mi birakirsin. cildirmak isten degil

  15. Adsız dedi ki...

    Fenerbahçe geçen yılki gibi başlasaydı lige bunların hiç biri olmazdı emin olun.

    Bütün maç özetlerinde Fenerbahçe lehine hataların yada Fenerbahçe'li futbolcuların olumsuzluklarının gösterilmesine ve tersi görüntülerin yok sayılmasına alışmış bir ortalama futbol seyircisi "Fenerbahçe kollanıyor " yalanına inanır . Çünkü bütün bilgiler o yönde geliyr başta yayıncı kuruluşun görüntülerinden.
    Geçenlerde ligtv en bariz hakem hatalarından 21 tanesini seçip yayınlamış, ben seyretmedim ama seyredenlerin söylediği şey : O 21 bariz hakem hatasında Fenerbahçe aleyhine tek hata yok !
    Bu mümkün mü ?
    Canlı izlediğim bir şeyi söyleyeyim , maçın sonucuna değilse bile Fenerbahçe'li taraftar ve futbolcuların bilinçaltına bir şeyleri işlemek için son derece önemlidir bana göre:
    2006-07 sezonu , Saraçoğlu'nda Sakarya maçında kaleci Martinez'in Semih'e ceza sahasında topu kontrol ettikten sonra yan hekemin tam gözü önünde attığı uçan tekme sonrasında Semih'in yaptığı hareketi(!) faul olarak değerlendiren hakem hala gözlerimin önünde .
    ama belki bunu ve diğer saçmalıkları Fenerbahçe aleyhine "hata" olarak değerlendirmemelerinin sebebi de burada saklıdır : Bunların hiçbiri hata değil : Kasıt.

  16. Adsız dedi ki...

    aklima servet geldi siz boyle konusurken. fb oyuncusu iken dort hafta oynuyodu iki hafta dinleniyodu dort hafta icinde biriktirdigi sari kartlar sayesinde. gsde oynamaya baslayinca ne guzel defans oynuyo cocuk oldu. cocuk iste...
    ayrica PVH nin 00:52 de gondermis oldugu nota da 5 yildiz verdim. sen beni guldurdun allah da seni guldursun.

  17. Adsız dedi ki...

    Bu maçtan bile çıkardığınız sonuçları gördükten sonra diyeceğim o ki, Fenerbahçe taraftırından objektif olmalarını beklemek söz konusu dahi olamaz.

Yorum Gönder