Nerede Bu Gerginler?


galatasaray kasimpasa

Bursaspor maçından sonra Fenerbahçe'nin galibiyetinden bahsedilirken isminin önüne hep bir sıfat konuldu. Zamanında Villareal nasıl Nihatlı Villareal, İnter nasıl Okanlı, Emreli İnter olmuşsa Fenerbahçe de 2 hafta önce gergin/asabi Fenerbahçe yapıldı. Hafta boyunca "gergin" Fenerbahçe'nin oyunundan değil kartlarından bahsedildi. Fenerbahçeli futbolcuların hakemin çevresini sarıp taciz ettiği söylendi hatta televizyonda sürekli ağzını bozan bir yorumcu tecavüz kelimesini bile kullandı.

galatasaray kasimpasa

Geçen hafta ne oldu peki? Kasımpaşa maçında yukarıdaki fotoğraflarda gördükleriniz oldu. Yetmedi aşağıdaki pozisyonda Keita boksör gibi çaktı yumruğu. Kırmızı kart yaptığı, fakat o kadar tekme yiyen adamı anlıyorum (birileri de Alex'i, Emre'yi anlasa). Galatasaraylı oyuncuların o verilmeyen penaltıdan sonra yaptıklarını da çok normal buluyorum. Bir hakem futbolcuları şirazeden çıkarabilir, Galatasaraylı futbolcular da haklı olarak çıktılar. Yalnız bugüne kadar bekledim, bir kişi bu maçtan sonra Galatasaray sinirli, asabi, gergin yazmadı. Bu maçta İlker Meral nasıl Galatasaraylı oyuncuları delirttiyse o maçta da Deniz Çoban Fenerbahçeli oyuncuları delirtti. Bir hafta boyunca bir gerginliktir başka bir şey duymadık. Hatta Buna ilk paragrafta bahsettiğim argo kelimeleri kullanmaktan kaçınmayan yorumcu Fenerbahçeli 3-4 oyuncunun kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi. Bu hafta nereye kayboldu bu gerginlikten gerilenler?

galatasaray kasimpasa

Bursaspor maçından sonra yönetim bu yapılanlara tepki versin demiştik, ses çıkmadı tabii. O maçta Lugano ve Andre Santos'un gördüğü kartlar komik bile olamayacak kadar saçmaydı. Yönetmelik gereği bir maçta 6 sarı kart veya fazlasını gören takımlar o maç için kart başına 1500 TL ödüyor. Fenerbahçe boşu boşuna 9000 TL ödedi ve buna hiç tepki gösterilmedi. Büyük ihtimalle "nereden baksan bilet 55 Lira, 2 haftada bunun üç katını toplarız" diye düşünüyorlar.


23 comments:

  1. arsw dedi ki...

    evet doğru söylüyorsun itiraz var. fakat gözden kaçırdığın bir ayrıntı var galatasaray'lı oyuncular el kol hareketleriyle hakemi itip kakmıyorlar. emre belözoğlu boşuna ceza almadı. aynı hareketi iki hafta üst üste tekrarladı. alex hakeme omuz attı açık ve net bir şekilde hakeme temas vardı.

  2. Adsız dedi ki...

    Fenerbahce 24/7 hep magdur zaten.

  3. PVH dedi ki...

    Dogru, Galatasaraylı oyuncular el kol hareketleriyle hakemi itip kakmıyorlar. Ornegin bu fotografta Mustafa Sarp elini hakemin koluna cekmek icin kullanmiyor. Mahallede ayni spor salonuna gidiyorlarmis "vay hoca kas mi bastin, iyi sisirmissin, hangi protein iyidir ya ben yaamadim" sorusunu soruyor. Arkadan gelenler de hakemin bayramini kutlamak icin siraya girmis, Arda hemen araya girmis "durun ulan ben opecem" ilk diyor, o yuzden araya girip durduruyor onlari.

    Bu Fener de ne pis camiaymis arkadas, hem haksiz hem surekli magduru oynuyor. Su Fener'den bir kurtulsalar o zaman spor dostluk ve kardeslik olacak, sahalarimiz koyumun kirlari gibi saf ve temiz olacak, Heidi gibi kosacak futbolcular.

  4. Sade dedi ki...

    çok yanlı bir yazı olmuş, sevmiyorum bu tarz yanlı fanatikliğin yölgesinde sefa yapan yazıalrı...

  5. arsw dedi ki...

    ''surekli magduru oynuyor'' çok idaalı bir cümle. ki böyle olmadığını herkes biliyor.

    olayların üzerine sarı lacivert veya sarı kırmızı gözlerle bakmak terazinin hep bir tarafının ağır basmasına neden olur.

    ve şu ligten daha net görebilirsiniz http://gelgidersin.blogspot.com/ maçın hikayesi adlı videoda hakeme yapılan itirazlar var. ardanın takım arkadaşlarını uzaklaştırmak için verdiği çabada orda. ben ne alex'in neden emre'nin yaptığı harekete benzer bir durum göremedim.

  6. Adsız dedi ki...

    @Sade
    allahtan bu fanatik yazar dedigin blogun adi papazincayiri. birde oyle adi sirkeli herkese esit mesafede olan fanatikler var. adim gibi eminim burdan kacip, orayi okumaya kostun. ne de olsa hosuna giden seyler yaziyor degil mi orda? gazeteci duyarliligi ile yazilan tek tarafli yazilari..

  7. PVH dedi ki...

    sokaklambası,

    Yaziyi bir kez daha oku istersen. Alex ya da Emre neden kart gorduler demek, sonra da bu kartlara kizmak ahmakca olur. Ikisi de karti hak etmisti. Keita da attigi yumruktan sonra karti hak etti. Yalniz yukarida da yazdim, bu oyuncular mac boyu tekme, yumruk yerse bir noktadan sonra kontrolu kaybedebilirler. Cok sert fiziksel mucadele var, cok yoruluyorlar, bir de uzerine hakemler kasitli sertlige goz yumarlarsa bu oyuncular da isyan eder. Etmemeleri lazim ama ediyorlar. Burada elestirilen sey oyuncular delirdikten sonra yaptiklariyla gosterilen kartlar degil, o oyuncularin o noktayi gelmesine musaade eden hakemler. Maci iste boyle cigrindan cikariliyor, Galatasarayli oyuncular da cildirmis, hakemin uzerine bosuna kosmaz hicbir futbolcu, Arda ayirmis iyi yapmis ama o oyuncular orada hakemi tebrik etmek icin bulunmuyor. Aynisini gecen hafta Fenerbahceli oyuncular yapti, el kolla mudahale etmek, kufur etmek, hakemin uzerine yurumek ayrinti olarak kaliyor bu noktadan sonra. Buna ragmen hafta boyunca Fenerbahce hedef gosterildi ve surekli gergin, sinirli, asabi sifatlariyla etiketlendi.

  8. arsw dedi ki...

    dünyanın her yerinde bu tür olaylar var zaten. canı yanan hakeme koşuyor ki bu gayet normal. anlaşamadığımız nokta burası değil burada hem fikiriz. hakemlerin kasıtlı olarak karar verdiklerini düşünmüyorum. mesela ali güneş'in elle çıkardığı pozisyonu hakem gerçekten görmedi. bunun böyle olduğuna inanmak istiyorum. fenerbahçe'li oyuncuların hedef gösterilmesi konusu ise bu hareketlerin tekrarlanması diye düşünüyorum. özellikle belli bir dakikadan sonra itirazlar daha çok oluyor.

    biraz medyaya atıfta bulundun. yanılıyorsam lütfen düzelt fenerbahçe'li medya kuruluşları daha ağırlıklı gibi.

  9. Adsız dedi ki...

    Fenerbahçeli medya kuruluşları diye bişey yok (Kulübe ait olanlar hariç), bu ülkede ciddi boyutta futbol düşkünü insanlar ya fenerbahçeli ya da fenerbahçe düşmanı gibi geliyor bana yanılıyorsam ltf düzeltin :). Bu yüzden de hep fenerbahce konuşuluyor ve fenerli medya vs lafları ortaya çıkıyor. Ben açıkcası bugüne kadar medyanın fbye bir faydasını görmedim aksine ciddi zarar veriyor kulübe, keşke bize de gs ye yaklaştığı gibi yaklaşsa medyanız, kurcalamasa herşeyi, herşeyin altında birşey aramasa.

  10. Ortega dedi ki...

    "Fenerbahçeli medya kuruluşları" ne lan? ahahhaha..iyi güldüm sabah sabah :D

  11. arsw dedi ki...

    zihnini biraz karıştırırsan o cümlenin ne anlam ifade ettiğini gayet iyi anlarsın.

    ama bu şekilde tavır alman yakışık almayan bir durum. bunu sadece medyadan uzak olmana bağlayabiliyorum.

  12. aksilaz dedi ki...

    Alex'in hakeme tepkisi ile Kewell'ın tepkisini aynı gören bi zihniyet olmamalı. Tabi siz gole giden topunuzun elle kesilmesi ne demektir bilmezsiniz. Ancak kesmeyi çok iyi biliyorsunuz. Haksız yere faul amlak yada doğru çalınmış bir düdükte bile hakemi çembere alan elleyen, omuz atan futbolcular sadece fenerbahcede var maalesef. Bu sinir bu seneki hedefinizden edecektir sizi.

  13. arttvendelay dedi ki...

    "fenerbahce'li medya kuruluslari" lafini kuran bir cocuk 15 yasindan buyuk olamaz :)

  14. PVH dedi ki...

    "Tabi siz gole giden topunuzun elle kesilmesi ne demektir bilmezsiniz. Ancak kesmeyi çok iyi biliyorsunuz. Haksız yere faul amlak yada doğru çalınmış bir düdükte bile hakemi çembere alan elleyen, omuz atan futbolcular sadece fenerbahcede var maalesef"

    Buna gulsem mi aglasam mi karar veremedim. Bahsettigi Fenerbahce 40 hafta tek penalti atmayan Fenerbahce. Keita'nin yumrugundan kimse bahsetmiyor yalniz. Sadece hayali senaryolar, biz biliriz siz bilmezsiniz dramatizasyonu ve uzerine bunlari sadece Fenerbahce yapiyor yalani. Insanin soyledigi yalana kendini inandirmasi boyle bir sey. 2 hafta boyunca Erman Toroglu izleyip tarafsiz bloglarda takilinca bunlara bile inanir oluyor insan. Sonra da "Fenerli medya" diye dolaniyorlar iste, muhtemelen Fenerli medyaya ornekleri de Sansaldir.

  15. d.e. dedi ki...

    PVH yorumlarına tek kelime etmiyorum ama Keita yumruk falan atmadı. Bir yumruk salladıysa da o rakibe gelmedi. Ha, yumruk atma girişimi de kartla cezalandırılmalıdır o ayrı mesele ama Keita'nın attığı yumruk/çaktığı kroşe yorumları maalesef maç izlemeden Gürcan Bilgiç odaklı yorumlar yaptığını gösteriyor.

  16. PVH dedi ki...

    d.e., yazdiklarimi elestirin, haksizsin cunku su noktada dusundugun sey hatali diyin ama gelip buraya yalan soyleyerek yalancilikla suclamayin. Kendi macini izlememissin belli ki, ne olup bittiginden haberin yok, ben macin tamamini izledim, Keita'nin net krosesi de asagidaki videonun 4:50'sinde al defalarca izle

    http://www.youtube.com/watch?v=ssei1woP2Bo

    Defalarca izleyip su yaptigin yoruma gul sabaha kadar, Gurcan Bilgicmis, bazi insanlar buraya sadece provokasyon icin geliyor. Initiallarindan anladigim kadariyla sen en kadrolu provakatorsun, su yaptigin yoruma hic sasirmadim, utanman yok cunku.

  17. arttvendelay dedi ki...

    kor olmussun sen d.e., bunun baska aciklamasi yok

  18. jedi dedi ki...

    o "fenerbahce'li medya kuruluslari" lugatimiza QTM diye güzide bir tabir kazandırdı, daha ne olsun!! hincalin tedrisatından geçenler gelip burada ne kadar ögrendiklerini test ediyor galiba.

  19. Adsız dedi ki...

    :) Evvelki senelerde Song-Tomas ikilisi nasıl Alex'ten az sarı yediyse buda onun gibi. Fenerbahçe üzerinde oynanan oyunun bir parçası açık ve net olarak.
    Geçen sene zaten iyi oynamadığımız için bunlara fırsat vermiştik. Bu sene daha iyiyz ama onlarda daha iyi hakemler yani ellerinden geleni yapıyorlar, hatta fazlasını yapıyorlar..
    Sahaya girmek ceza ama ilk hafta diye af verilmişti. Zaten maçlarda olan olayları anlatmış yazı daha ne olsun :)

    Harbi hani hakemler hatalı kasıtlı olarak bunu yaptığını ne zaman kabul edeceksiniz merak ediyorum ? Hakem rakibin ortasında kafa ile topu bizim aplara gönderirsemi kabul edeceksiniz hakem kasıtlı diye merak ediyorum.:)

  20. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Bunlar her zaman ki şeyler, gassaray'a verilir bize verilmez.Aynı penaltı konusunda oldugu gibi,26 hafta herhalde penaltı verilmemişti ya da ben öyle hatırlıyorum. Ama insanlar bir türlü Fenerbahçe'ye oyun oynanıldığına inanmıyor.Dümdüz yola devam ediyor,hiçbirşey olmamış gibi.Kafa değişmedikten sonra yazsakta ne değişir ki.

  21. Adsız dedi ki...

    Keita: Yanlış hatırlamıyorsam sezonun ilk maçıydı. Dili geriye kaçtığı için benzer bir boyun darbesi yüzünden büyük bir sıkıntı atlatmıştı.

    Mustafa Sarp: Bu adam 30 yaşına geldi ve aradığı formayı, performansı Galatasaray'da buldu. Sakatlanmak istemiyor, formasının kıymetini biliyor. Tabata'yla girdiği tartışma hem Mustafa Sarp'ın oynama isteği hem de bir derbi maçı oluşu göz önüne alınarak değerlendirilmeli.

    Kasımpaşa maçı: Oyun içinde yaşanan şeyler ortada. Ali Güneş'in iki kırmızı kart alması gerekiyordu, Kewell'a atılan pasta da Kasımpaşalı oyuncunun elle kontrolü vardı. İlker Meral'in aldığı kararlar doğrultusunda Galatasaraylı oyuncuların tepkileri gayet normaldi. Ne hakeme hakaret vardı ne de hakemle fiziksel temas.

    Sadece yazıya ve yazara yönelik değil bu yorumum, okuduğum birkaç Fenerbahçe yanlısı yorum üzerine de bunları söyleme ihtiyacı duydum. Hiçbir kulüp yada oyuncuya karşı tavır almak amacında değilim, sadece bahsi geçen pozisyonlar ve tepkiler için değerlendirmemi yaptım.

  22. PVH dedi ki...

    I'mma let you finish but keita has one of the best punches of all time.

  23. Mithgor dedi ki...

    gs'li oyuncuların her zaman bir sebebi var agresif davranmak için. ama fb'li oyuncuların surat ifadelerinin kötü olması bile onların kişiliksizlerinden, içlerindeki nefretlerinden. bunu görememek için kör olmak gerek.

    vay bana vaylar bana, ironiler bana..

Yorum Gönder