Yönetim Uyuma, Kırmızı Sahada


deniz coban

Dakika 30, 4 Fenerbahçeli futbolcu sarı kart görmüş. Maçtan sonra maç boyunca kendini her pozisyonda atan Ali Tandoğan hiç utanmadan hakemden şikayet edip Anadolu takımıyız işte diye ağlıyor. Alex ve Guiza'nın kart gördükleri pozisyon öncesi faul uydurma. Adam üzerine hiç çekinmeden kartları çıkarıyor. Sezon başından beri taktik bu, Fenerbahçe'yi döven rakiplere ne faul çalınıyor ne kart gösteriliyor. Ali Tandoğan utanmadan hakemi şikayet ediyor.

Fenerbahçe bugün 6 sarı kart gördü, sadece Kazım'ın kartı doğru. Sezon başından beri 15 sarı kart, 1 kırmızı kart çıkmış Fenerbahçeli oyunculara. Galatasaray'ın 8 sarı kartı var. Dün Beşiktaş maçında 2 tane kırmızı kart es geçiliyor, Fenerbahçe Bursa deplasmanında 30. dakikada 4 sarı kartlı oyuncuyla oynuyor. Yeter artık, birileri ses çıkarsın şu rezalete. Gökhan'ın sarı kart gördüğü pozisyon kepazelik, rezalet, ahlaksızlık. 2 metre dışarı çıkan topu görmeyip üzerine çıktı diyen oyuncuya kart çıkarmak için kötü niyetli olmak lazım. Bursaspor maçında hakem kötü niyetliydi. Birileri "biz Türkiye'yiz" bildirilerini havalarda uçurup tehditlerle bu şartları oluşturdular, artık yönetim şu yapılanlara bir ses çıkarsın. Erman Toroğlu biraz önce yine fetva verdi. 3-4 sarıdan sonra kırmızı göstermiyorsan hakem değilsin diyor. Gelecek haftalar 15 sarı kart 15 kırmızı olacak demek ki. Lig TV ahlaksız bir savaş başlattı. Geçen hafta Simpson'un kendisini atmasını özetlere bile koymadılar. Şimdi de Alex'e yapılan faulu göstermeyip "haydi geç onu hatalı karar olabilir" diyerek Alex'in üzerine omuz attığını ve kırmızı kart göstermesi gerektiği fetvasını veriyorlar. Bu maçta Alex, Mehmet Topuz, Lugano kırmızı kart görmeliymiş. Böyle bir ahlaksız savaş başladıysa buna da taraf oluruz, Fenerbahçe yönetimi de artık tarafını seçsin.


16 comments:

  1. Serkan Sağlam dedi ki...

    15 senedir hakemlere ana avrat düz giden takımın futbolcuları bir anda boşuna susmadı sevgili PVH.

    Emre ceza alırken, yerde yatan rakibine kafa atan, kafasına tekme atan, üstüne kusan adam sadece sarı gördü.

    Sadece sarı!

  2. papaz dedi ki...

    sadece Kazım'ın kartı doğru(!), çok güzelmiş ya.

  3. PVH dedi ki...

    bence hic guzel degil(!) hatta(!)(!)(!)(!)(!)(!). lugano, alex, topuz, volkan, ugur boral ve ridvan kirmizi gormeliydi(!) hatta tekrar(!)(!)(!)(!)(!)(!).

  4. Adsız dedi ki...

    çok doğru yazmışsın PVH, dün gördük M Sarp ın pozisyonunda Emre olsaydı kaç maç ceza alırdı acaba?

  5. Tolga Aşk dedi ki...

    Harika demişsin. Fenerbahçe ile uğraşıp duruyorlar ..

  6. rodacherji dedi ki...

    o kadar da masum degildik bence. hakem cok kotuydu katiliyorum ama bu agresiflik bize zarar verecek.

  7. PVH dedi ki...

    rodacherji,

    haklisin, oyuncularimiz daha sakin olmali. yalniz yerde bile tekmelenen, ayni topa ayni sekilde girip kart goren, mac boyu dayak yiyip haklarini alamayan adamlardan muthis sakin kalip beyefendilik dersi vermelerini beklemiyorum. Beklenmesin de zaten. Hakem maci cigrindan cikarmaya niyetli oldugunu belli etti birinci dakikada, o zaman oyuncularimiz da sen cikariyorsan biz iki kati cigrindan cikaririz dediler. Bir gram sevmedigim Emre'ye cok tepki gosterdim, pek cok Fenerbahceli cok tepki gosterdi, gecen sene de bu sene de bu tepkiyi kendi lehlerine kullaniyorlar, Emre'ye haksizlik yapiyorlar, Emre sahada dayak yiyor, buna ses cikaran yok. Alex'e de Guiza'ya da Lugano'ya da kizmiyorum, haksizlik varsa isyan edersiniz, etsinler de. Sonuna kadar arkalarindayim. Fenerbahce'ye yakismiyorsa kendi aramizda konusur hallederiz, yakismiyor bir sure sonra haksizliga sessiz kalmaya donusuyorsa yakismaya baslar, yakisiyor da. Oyuncularin isyanina yonetim de katilsin artik, tek beklentim o. 5 haftada 15 sari kart, 1 kirmizi kart, normal degil bu.

    Emre demisken, gecen sene Bursa'da Sercan'in kendini atip son dakikada penalti kazanarak aldiklari macta ilk yari butun oyunculari Emre topla bulustugunda tekmelemis, ilk yari boyunca tribunleri Emre'ye kufur etmisti. Ne oldu? Yanlarina kaldi, uzerine bir de beles penalti ile 2 puan fazla aldilar. Bu sene de ayni emek hirsizligini yapmaya calismalarina sasirdim mi? Tabii ki hayir. Her hafta hakemi dove dove kazanamayiz, yalniz futbolcular degil taraftar ve yonetim de isyan etsin artik.

  8. hadrianus dedi ki...

    Sevgili PVH ,

    Benimde anlamadığım bu ! Yönetim kendi seyircisi ile uğraşmaktan hiç ses çıkarmıyor. Yönetim kurulumuzun tek problemi taraftarı. Herhalde sadece kendileri maç seyretmek istiyor tribünden.

    Bu sene tezgah belli gibi gözüküyor.

  9. tosun dedi ki...

    Yonetimi goruyoruz, kendi taraftarina karsi 10 kaplan gucundeler.
    Ayni tavri dis mihraklara karsi da gormek isteriz. Ama goremiyoruz, onlara karsi kuzu olunuyor.
    Cap bu kadar cunku...

  10. oralardaniyivurur dedi ki...

    UEFA'ya mı gidilicekse gidilsin kaç senedir bu böyle.. yönetim hiç birşey yapmıyo bu konuda..

  11. Adsız dedi ki...

    @rodacherji. Su mactan sonra da hala kendi futbolcusunda suc bulan Fenerbahce taraftari var ya, soyleyecek soz bulamiyorum. Takim ruhsuz ve sinik oynar, taraftar sikayet eder "bu nasil ruhsuzluk" diye. Simdi Fenerbahce oyuncusu uyanmis, isyan ediyor, formasini koruyor. Ama bu sefer de taraftar kalkip "bu agresiflik bize zarar verecek" diyor. Nasil bi cikmazdir bu anlamak mumkun degil.

    Dun bizim oyuncularin yaptigi agresifliklerin hangisi gereksizdi ya? Guiza'ninki mi? Alex'inki mi? Gokhan Gonul'unki mi? Lugano'nunki mi? Bu pozisyonlardan hangisinde hakem dogru karar verdi de bizimkiler agresiflikten suclu durumuna dusuyor?

  12. test dedi ki...

    bursa seyircisi emre olmayınca kazim'a yüklenmeye çalıştı küfürlerle ama malesef kazim türkçe bilmediği için sıkıntı olmadı.

  13. laktat dedi ki...

    yazdıklarının sonuna kadar arkasındayım. sabrımı koruyup hiçbir yerde bir yorum yazmadım. bugün burada bu yazının geleceğini bilerek.

  14. Adsız dedi ki...

    hepiniz hatayi gs ile karsilastirarak yapiyosunuz. bir yanlis diger yanlisi dogrulamiyor malesef. herkes kendi etegindeki taslarla ilgilenmeli. o bizden daha fazla faul yapti amalar 5 yasindakilerin diline yakisir, size degil. hicbir sebep alex'in hakeme omuz atmasini, ya da volkan'in kale diregini tekmelemesini hakli gostermez, tipki namus cinayeti diye bir sey olamayacagi gibi.

  15. PVH dedi ki...

    Haberturk yorumcusu gibi yapayim,

    15:57'deki Adsiz, ne demek istediginizi tam anlamadim. Onlar daha cok faul yapti o yuzden sinirli olalim dememis kimse, hakemler rakibin attigi kasti tekmelere bile goz yumup faul olmayan pozisyonda sizin oyuncunuza kart gostermeye baslar ve bu bir rituel olursa o zaman adaletsizlik baslamis demektir.

    Yonetim, taraftar, medya isyan etmezse sahadaki futbolcu da adaletsizlige karsi kendi isyanini cikarir. Emre, Alex sahada dayak yiyor diyoruz, rakiplerinin hareketlerine goz yumuluyor diyoruz, bir gun birisi bu cesaretle ayaklarina vurup kirarsa siz burada sabaha kadar yorum yazin, adamin futbol hayatinin bitmesini romantik cumlelerle anlatin, ayagini kirana 10 yil ceza verin, neye yarar? Adaletsizlik varsa isyan cikar, bunu yonetim yapmazsa o zaman oyuncun kendisini korumak icin yapar.

    Ayrica Volkan defansa sinirlenip kale diregini teklemedi, ne alakasi var konuyla? Bazen insanlar Fenerbahceli futbolculardan ne istiyor cidden anlamiyorum. Isterseniz kalecimiz sahada bagirmasin da, kucuk cocuklar korkuyormus.

  16. Adsız dedi ki...

    simdi benim demek istedigim gs dekiler kirmizi kartlik pozisyonda sariyla gecistirildi bizimkilerin de sarisi hic verilmesin anlayisina karsiyim. alex sariyi sonuna kadar haketti. lugano kirmizi gormedigi icin yatsin kalksin dua etsin. haksizliklarka ugrasmak da oyun esnasinda oyuncunun gorevi degil. oyun sonrasi bunu idari kadro halletmelidir. oyuncunun tek yapacagi kontrolu elden birakmamaktir. volkan da artistlik yaparken gene bi tarafini cikarcak ben o nedenle uzuluyorum. yazik yani cocuga.
    adeletsilikler hic bir zaman kavgayla cozume de ulasmaz. yargiya guvenin cocuklar.

Yorum Gönder