Fenerbahçe: 1 - İBB: 0
TSL 20/09/2009



PAPAZIN ÇAYIRI - Fenerbahçe, belalısı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Vederson'un 34. dakikada attığı frikik golüyle 1-0 yenerek ligde altıda altı yaptı. Ancak takımın sönük futbolu, "Fener'den bayram hediyesi" manşetini atmaya hazırlanan yaratıcı(!) spor sayfası şeflerinin hevesini kursağında bıraktı.

Bayramda küsler barışır, yaşlılar ziyaret edilir, büyüklerin elleri öpülür, küçüklere harçlık verilir, misafirlere şeker tutulur. Ama bu bir bayram günü bile olsa Herr Daum kadrosunu bozmaz, sözgelimi Kazım'ı oynatmakta ısrar edip, oyuncusunu bütün stada yuhlatır. Oyuncu değişiklikleri için yine şablonlarına başvurur, takımın gamsızlığına çare bulmak şöyle dursun, protestoculara şöyle seslenir maçtan sonra: "Tepki gösteren taraftar ne zaman altıda altı gördü?"

Papazın Çayırı'nda maç yavaş başladı, yavaş bitti. Henüz 3. dakikada kaleci Volkan Demirel eski günlerinden bir bukle sunarak İskender'in ortasında boşa çıktı ama takımın Energizer tavşanı Gökhan, oraya da yetişti İBB'li futbolculardan önce.

Zavallı Güiza ise inanılmaz gol fırsatı harcama ritüelini yerine getirmek için 20. dakikayı beklemek zorunda kaldı. Soldan Alex'in yerden topuna Kazım dokundu onsekiz içinde, Santos Güiza'nın önüne yuvarladı. Güiza'nın ilk vuruşu kaleci Oğuzhan'dan döndü, ilginçtir ikincisi de. Maçın en net pozisyonuydu bu.

30. dakikada yine Alex sahnedeydi. Vederson'un maç boyu yaptığı en akıllı bindirmeye seyirci kalmayan Kaptan 30 metreden şahane bir arapas çıkardı. Vederson'un ortasında ise önce Santos vuramadı, arkaya açılan topta Kazım'ın şutu ise savunmaya çarptı.

34'de ise Fenerbahçe'nin golü geldi. Serbest vuruşta Vederson, oynadığı mevkiinin kulübede oturan ağababasına gönderme yaparcasına, topu yaklaşık 30 metreden köşeye nefis bıraktı ve maçın tek golünü attı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda pozisyon bakımından ilk yarıyı da arattı. Daum, "Ulan bayram önü çocuklara harçlık da veremedik," dercesine mahzun gözlerle maçı izlerken, sarı-lacivertliler açısından tek güzel şey rakibe hiç gol pozisyonu vermeden maçı bitirmekti.

66. dakikada Gökhan Gönül'ün ortası tehlikeli olabilirdi ama kaleci Oğuzhan topu kontrol etti.

Maçın 83. dakikasında ise Semih "oyuna sonradan giren" Şentürk'ün ceza yayı üzerinden yaptığı şahane vuruşu, Oğuzhan kale arkasındaki muhabirlere poz vererek tokatladı ve bu maçın son pozisyonu oldu.

Saracoğlu'nda maç bayram coşkusuyla değil, homurtular, mırıltılar, ah vahlar ve yuh sesleriyle sona erdi. Bayramınız kutlu olsun.

Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Vederson, Kazım (65 Semih), Mehmet (71 Selçuk), Cristian, Andre Santos (83 Uğur), Alex, Güiza
İstanbul Belediye: Oğuzhan, Kus, Metin, Vinicius, Ekrem, İskender (46 İbrahim), Okan, Zeki, Sylla, Tum, Gökhan Kaba (61 Ali) (80 Serhat)
Sarı Kartlar: Bilica, Alex/ Tum, Okan, Metin
Gol: Vederson (34)


5 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    bu nasıl bir futbol? kaç maçtır sıkıntıdan tamamlayamıyoruz maçı. biz görüyoruz daum göremiyor mu yanlışları? öff be futbol oynayın artık!

  2. Diego dedi ki...

    daum la ilgili soylediklerine katiliyorum kesinlikle hocam

  3. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Daum'un ne dediğini kulakları duyuyor mu acaba.O kazım kim ki taraftara o hareketleri yapıyor o hareketi adama yedirirler kazım. Bura Fenerbahçe beğenmiyorsan gidersin aynı tomas gibi. Kimse taraftara böyle bir hareket çekemez.Zor da olsa yendik yine futbol berbattı,stad her zaman ki boştu diyebilirim.

    Bakalım 10.hafta ne olacak.Herşey o zaman belli olacak.

  4. baldur dedi ki...

    iyi böyle iyi 5'te 5 yapan takımı değiştirmeyip, 6'da 6 yaptı. daha ne istiyor ki fenerliler, hayır yani 3 hafta üst üste kazanamadığımız aragones'i özledik? 46'ncı dakikada yapılan oyuncu değişiklikleri mi mutlu edecek bizi yoksa alınan 3 puan mı?

  5. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Aragones le alakası yok sahadaki futbol yine aynı ,sorun kazanmak değil iyi futbol oynamak,taraftarı mutlu etmek yoksa hep böyle 1 0 kazanarak gidersin ama bir gün kayaya çarparsın o kaya da seni mahveder. Kondisyonda biraz önemli tamam kondisyon kondisyon nereye kadar arkadaş. Bizi 3 puan mutlu etmez ,zorla kazanmayıp iyi futbol oynayıp atak üstüne atak yaparsak taraftar o zaman mutlu olacaktır. Yoksa her maçı 1 0 kazansın 3 puan gelsin cebime zihniyetinde olursa olmaz.

Yorum Gönder