Bursaspor 0 - Fenerbahçe 1
TSL 13/09/2009



PAPAZIN ÇAYIRI - Bir tarafta yakaladıkları her olumlu seride lige verilen aradan sonra kaldığı yerden devam edemeyen Fenerbahçe, diğer yanda ligin en zor deplasmanlarından birine ev sahipliği yapan, ligde evindeki son yenilgisini 2 Kasım 2008’ de almış ve bu sezon Sivasspor’ un son iki yıldır açtığı yolda yürümek isteyen Bursaspor...

Son yılların en iyi sezon açılışı geliştirmek arzusunda olan Fenerbahçe ve Anadolu isyanının bu seneki ateşi olmak isteyen Bursaspor’ u karşı karşıya getiren maçta Alex’ in kalecinin uzanamayacağı köşeye bıraktığı topla kazanan Fenerbahçe oldu: 1-0

2’ de Alex' in yerden pasında Güiza' dan önce Yenal riske girmeyerek topu kornere attı. Kullanılan köşe vuruşunda Bilica topu yeniden Alex' e kazandırdı. Alex' in ortasında kaleci Ivankov boşa çıktı, sonrasında oluşan karambolde hakem Ivankov’ a yapılan bir faulü tesbit etti...

3' te Ali Tandoğan' ın pasıyla hareketlenen Ivan' ın sağ kanattan ortaladığı topa Roberto Carlos zamanında müdahale etti.

10’ da Güiza' nın orta şut karışımı vuruşunda top doğrudan auta çıktı...

15’ de Ali Tandoğan' ın ortasında Roberto Carlos' a çarpan top kornere çıktı. Kullanılan köşe atışında Hüseyin önünde kalan topa sert vurdu ama top kaleyi bulmadı.

21’ de uzun pas yapması yasaklanması gereken oyunculardan Lugano' nun yerini nadir bulan uzun paslarından birinde topla buluşan Güiza ceza sahası içinde topa istediği gibi vuramadı. Top Ivankov’ un ellerinde.

24’ da tarafsız bir gözle kıran kırana bir mücadele kabul edilebilecek bir pozisyonda, Lugano ve Yenal' ın mücadelesinde hakem kurallara aykırı olanın Lugano tarafından yapıldığına hükmetti. Üstelik mücadele anlayışımız farklı olmalı ki Lugano sarı kart gördü. Yine de verilmiş bir karara bu denli şiddetli tepki verilmesini ne anlayabilmek ne de üzerinde sarı lacivert forma taşıyan futbolculara yakıştırmak mümkün.

25’ de protesto sırası Güiza' daydı; çalan düdüğün ardından topu yere vurduğu için sarı kart gördü. Aynı pozisyonda futbol ahlakından asla şüphe duymadığımız Alex kendisine yakışmayan bir hareketle sarı kartını göstermek için Guiza’ ya giden hakem Deniz Çoban’ a omuz attı. Bunun bedeli en azından bir sarı kart olmalıydı; öyle oldu.

29’ da Alex' in pasında Güiza ceza sahası önünde topla buluştu ve klas bir hareketin ardından topa vurdu araya giren Ömer Erdoğan mutlak bir golü önledi..

32’ de Kazım Kazım'da rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü ve kimse buna itirazı yoktu.

34’ te Gökhan Gönül sağ çaprazdan sert vurdu. Ardından kimsenin dokunamadığı top Vederson' un önünde kaldı... Vederson' un ortasından bir sonuç gelmedi.

37’ de Ergiç rakiplerinden şık çalımlarla sıyrıldı ama vuruşunda top kaleci Volkan' da kaldı.

38’ de Fenerbahçe neden şut denemiyor diye düşünürken Mehmet Topuz’ un sert şutu dışarı çıktı.

42’ de Fenerbahçe aradığı gole kaptanı Alex ile ulaştı. Ivankov' un kısa düşen pasında Alex Güiza' yı gördü. Güiza defanstan dönen topu son bir hamleyle gerilerden gelen Alex’ in önüne bıraktı. Sonrası ise biz bu oyunu güzel bulanlar için haz anıydı. Alex’ in yaptığı şut çekmek değildi. Topu kelimenin tam anlamıyla kalecinin uzanamayacağı yere bıraktı: 0 -1

43’ te Fenerbahçe Kazım ile 2. gole çok yaklaştı.. Kazım ceza sahası dışında rakibinden sıyrılarak sert vurdu Ivankov üzerine gelen topu zorlukla uzaklaştırdı. Ama Alex Kazım’ a çok kızgın; topu daha müsait durumdaki Güiza ya da kendisine atmak yerine uzaktan şansını denediği için.

İlk yarıyı sonlandıran düdüğün ardından Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gidiyor...

Karşılaşmanın ikinci yarısı oyuncu değişiklikleri ile başladı. Bursaspor adına ilk yarının en başarılı oyucularından olan Ömer Erdoğan şaşırtıcı bir şekilde oyundan alınırken İbrahim oyuna giriyor. Fenerbahçe' de ise muhtemelen yabancı kontenjanına takılan Roberto Carlos oyundan alınırken Andre Santos oyunda.

48.dakika Fenerbahçe ikinci yarı için hayalini kurduğu hızlı ataklardan biriyle rakip yarı alana geldi. Güiza'nın pası da en atak kadar hızlıydı ve Andre Santos’ un topa yetişmesi mümkün olmadı.

59’ da Bursaspor'da oyuncu değişikliği Yenal oyundan alınırken Ozan İpek oyuna girdi.

61’ de Sercan' ın pasında Turgay ceza sahasında topla buluştu ama öncesinde kalkan bayrak var; Turgay' ın pozisyonu ofsayt...
Bu pozisyonun hemen ardından Güiza Alex’ e bir asist daha yapma fırsatını topa hızlı vurduğu için kaçırıyordu.

62’ de oyuna yeni giren Ozan İpek Kazım' ın formasından çekince sarı kart gördü.

63’ de bir değişiklikte Fenerbahçe' de; Güiza oyundan alınırken Deivid oyuna girdi

66’ da kale çizgisini geçen topun ardından Gökhan Gönül, yan hakeminde kendisiyle aynı kararda oluşundan cesaret bularak itirazlarını sürdürünce sarı kart görmesi kaçınılmazdı. Üstelik hem yan hakem hem de kendisi haklıydı.

69’ da Bursaspor' da son oyuncu değişikliğini yapan Ertuğrul Sağlam oyunda hamle üstünlüğünü ele geçirmek adına çok yorulan Volkan Şen’ i oyundan alırken oyuna Shin girdi.

70' te rakibini arkadan çeken Andre Santos Fenerbahçenin sarı kart gören altıncı oyuncusu oldu.

71’ de Mehmet Topuz’ un sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte Deivid' in kafa vuruşu defansa da çarparak dışarı çıktı. Belki de kornere giden bu top Güiza - Deivid değişikliğinin belki de tek olumlu sonucuydu.

78’ de Fenerbahçe' de son oyuncu değişikliği yapılırken Kazım çıkar, Mehmet Topuz sağ kanada geçer düşüncesinde olanlar yanıldılar: Mehmet Topuz oyundan alınırken Selçuk Şahin oyunda.

79’ da Fenerbahçe ceza alanında tam bir karambol yaşandı. Sol kanattan Shin ortaladı, top kale sahasında Bilica'dan sekti, arka tarafta Hüseyin pasını penaltı noktasındaki Ivan Ergiç'e aktardı. Ergiç'in şutunda top kalenin yanından auta çıktı. Garip olan pozisyonun başlangıcındaki açık ofsaytı yan hakemin kaçırmasıydı.

85’ de Alex kendinin ve takımının 2. golüne çok yaklaştı. Vederson' un sert ortasına yaptığı güzel kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

90+1’ de genç Sercan Fenerbahçeli meslekdaşlarından rol çalmak istedi; hakeme gösterdiği tepkiler sonrasında o da sarı kart gördü.

90+3’ de sağdan cezalanına giren Kazım sert vurdu ama top yan ağlarda kaldı. Oysa bekleyebilir, oyuna yarım saat önce giren Deivid bir kaç dakika sonra ceza alanına girdiğinde ona pas atabilirdi.

90+4’ de Bursaspor adına karşılaşmanın en önemli fırsatı kaçtı. Batalla’ nın sağdan yaptığı güzel ortayan ilk önce Turgay ardından bomboş poziyonda Sercan dokunamadı.
Son düdükle beraber Fenerbahçe ligin en zor deplasmanlarından biri olan Bursa’ dan üç puanla ayrılan taraf oldu.

BURSASPOR-FENERBAHÇE: 0-1

Hakemler: Deniz Çoban, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç

Bursaspor: Ivankov, Ali, Ömer (46 İbrahim), Zapotocny, Yenal (60 Ozan), Turgay, Ergic, Hüseyin, Volkan(70 Shin) , Batalla, Sercan

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos (46 Andre Santos), Kazım, Mehmet (78 Selçuk), Cristian, Vederson, Alex, Güiza (63 Deivid)

Gol: Alex (42)

Sarı Kartlar: Ozan, Sercan / Lugano, Alex, Güiza, Kazım, Gökhan, Andre Santos



3 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    o fotograftaki topuz mu? hepiniz bir avuc amatorsunuz.

  2. aethewulf dedi ki...

    o fotoğraftakinin topuz olduğunu anlayabildin mi? işte gerçek bir profesyonel.

    PVH abi siteye girişleren para almayı bırakalım. Gerçek ortaya çıktı, amatörüz, anlıyor musun bebeğim, kahrolası bir amatör. Biz küçük barlarda Beatles şarkıları söyleyip geçimini sağlayan yerli rock bandları bile değiliz, akdeniz akşamları diye başlayan sahil gitaristleri dahi bir menfaat peşinde, oysa biz bunlara layik değiliz. Bizler bir avuç amatörüz, yokluk ve limbo dehlizlerinde amatör ruhumuzla yok olmayı bekleyen.

    Audi A6'ımı satıyor, dubleksimden çıkıyor, Toronto'daki Kondona layik değilsin bebeğim, pis amatör, Mehmet Topuz resmi sergileyicisi.

  3. medgallis dedi ki...

    buradaki iki yorumcu da 'the big lebowski' yi hatmetmiş gibi geliyor bana.
    sayın adsız yorumcu git mehmet topuz rahatsızlığını başkanla hallet. biz emreyi halledemedik çünkü.
    ve aethewulf bu terminolojiye alışamadığım için ben de üzgünüm bebeğim.
    yoksa 'halı işeyicilerinin mi yaptığını düşünüyorsun?'

Yorum Gönder