Kazanmak Gerek


europa league

Twente maçını kaybetmek 5 maç daha oynanacak grupta umutları bitirmeyecek ama kazanırsak büyük avantaj yakalayacağız. Birkaç sebebi var. Birincisi rakiplerin adımızı duyunca hâlâ iki sene önceki Şampiyonlar Ligi çeyrek finalini hatırlamaları. Böyle maçlarda rakibin ismi ve imajı takımın oyun yapısına direkt etki yapıyor. İsmimizden çekinerek çıkacak Hollandalı bir takım kendi liginde bol bol alıştırmasını yaptığı hücuma dayalı futbol yerine sağlamcı bir anlayışla çıkarsa kendi sahamızda baskı yapmamız kolaylaşır. Baskı geldikten sonra da Fenerbahçe asıl güçlü tarafı olan hücumcularının teknik becerilerini kullanma fırsatı yakalar. Bizim bu "grubun abisi" takımı imajını sağlamlaştırmak için bu ilk maçı almamız gerek, o zaman oynayacağımız diğer maçlar da kolay olacak.

İkinci nokta ilk torbadan en iyi takımlardan birisini çekmemize rağmen üçüncü torbadan Twente gibi diğer takımlara oranla güçlü bir çekmiş olmamızın yarattığı dezavantajı tersine çevirmemiz gerektiği. Twente liginde maç kaybetmedi ve formdalar, zaten ne kadar teoride fikirler sonraları tutmasa da birçok insan gruba ilk baktığında rakibin Steaua değil Twente olacağı söyledi. Bir anlamda gruptaki en ciddi rakiple kendi evimizde oynuyoruz ve üstlerine çıkmak istiyorsak kazanmamız gerekiyor.

Üçüncüsü fikstürün bizim için avantajlı olduğu. İkinci maçımız her şartta yenmemiz gereken Sheriff. Bu maçı kazanırsak ikinci maç sonunda 6 puanımız olacak ve büyük ihtimalle puan farkıyla liderlik konumunda olacağız. Hemen sonraki maç da Bükreş deplasmanında, oraya 6 puanla rahat çıkarsak en kötü bir beraberlikle dönersek ve 4. maçta içeride Steaua'yu yenerek işimizi halletmiş oluruz. Fikstür bize bu açıdan büyük avantaj sağlıyor fakat bu senaryonun en kritik noktası Twente ile evimizde oynayacağımız maç. Onu kaybedersek durum tam tersine döner, 3. maçta çıktığımız deplasman ölüm kalım maçına dönerse çok zorlanırız.

Dördüncüsü ilk maçın futbolculara vereceği öz güvenin kalan maçlar için motivasyon unsuru olacağı. İki sezon önce evimizde İnter'e karşı aldığımız galibiyet çeyrek finalin yolunu açmıştı, o galibiyeti alamasak çok daha farklı gelişirdi her şey. Bu bütçeyle ve bu imkanlarla bu grupta evimizde hiç puan kaybetmemiz gerekiyor. Bunun ilk adımı da yarınki karşılaşma olacak. Gruptan evimizde tam puanla çıkarsak 2 sene önceki gibi "evinde yenilmez" bir turnuva çıkarabiliriz, bu da gelecek turlarda önümüzü açar.

Sakat oyuncumuz yok, yabancı sınırı da yok, Emre de cezalı değil. Tam kadro çıkacağız. Defansımız Bursa maçında çok iyiydi, aynı şekilde oynarlarsa kazanacağımızı düşünüyorum. Tek sıkıntı Kazım olabilir, yerine Mehmet Topuz'un başlamasını istiyor herkes fakat sanırım Daum Kazım'ı tercih edecektir. Alex'in ne kadar istekli ve hırslı olacağı ve Guiza'nın kaç tane pozisyonu harcayacağı da her zamanki gibi Fenerbahçe'nin oyununu belirleyecek. Bu grup ve fikstür bizim için büyük fırsat, umarım bu fırsatı iyi kullanarak başlarız.


3 comments:

  1. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Muhakkak kazanmak gerek ,ama twente takımı tehlikeli takım .Açıkçası ben defans'tan korkuyorum adamlar kontratak futbolunu iyi oynayan takımlardan biri.Eğer harcarsak pozisyonları onlar da bizi harcar.

  2. medgallis dedi ki...

    @cem
    haklı çıktın.
    biz pozisyonları onlar da bizi harcadı. oysa fökstür avantajımız vardı ne güzel..

  3. sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

    Malesef öyle oldu arkadaş,böyle işte,dos santosu ve guiza yı oyunda 80 dakika tutarsan böyle olur işte,yedek kulubesini hazırda da tutacan arkadaş.Bu iş böyle gitmez. Böyle yaparsan bükreşe de yenilirsin.Daum,birşeyleri anlamıştır umarım...

Yorum Gönder