Antalyaspor 1 - Fenerbahçe 2
TSL 26/09/2009


Antalyaspor Fenerbahçe

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe, ligin 7. haftasında Antalyaspor'u son dakika golüyle 2-1 yendi. Sarı-lacivertliler 3 topta direği geçemezken, galibiyet golü kalecinin üçe tek yakalandığı kontrada Semih'ten geldi.

(Not: Bu bölümü hazırlamakta olan kıymetli yazarımız senelik izninin bir kısmını kullanmak üzere memleketi Berlin'den ayrıldığı için Papazınçayırı Ajansına geçici bir süreyle ara vermiş bulunmaktayız. Okurlarımıza teletubby duyurulur.)

Turkcell Süper Lig'de Antalyaspor ile Fenerbahçe, Antalya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Lig'de ilk 6 haftayı kayıpsız geçen Fenerbahçe, mücadeleye iyi başlamasa da golü erken buldu. 9. dakikada Alex'in şık pasında Kazım sağ çaprazdan sert vurdu ve sarı-lacivertli takımı öne geçirdi: 0-1

Fenerbahçe oyunun hakimiyetini ele aldığı dakikalarda kalesinde şok bir gol gördü. 21. dakikada orta alandan atılan bir uzun topta, savunmanın hatasını iyi değerlendiren Ali Zitouni, yaptığı kava vuruşuyla skoru dengeledi: 1-1

İlk yarıda Colin Kazım ve Mehmet Topuz'un bir şutu direkten dönerken, takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İkinci yarı orta alan mücadelesi şeklinde başladı. Fenerbahçe istediği baskıyı kuramazken, savunmamnın arkasına atılan toplarla pozisyon arayan Antalyaspor da bir tehlike yaratamadı.

Fenerbahçe'de sakatlanan Andre Santos'un yerine Uğur, Gökhan Gönül'ün yerine de Semih oyuna girdi. Sarı-lacivertlilerde Mehmet Topuz sağ bekte görev yaparken, orta sahada daha çok topa sahip olan Antalyaspor, üretkenlikten uzak bir görüntü çizdi.

Son bölümlerde maçı kazanma arzusuyla rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe'de Guiza karşı karşıya 2 net pozisyondan yararlanamazken, Bilica'nın da bir vuruşu direkten geri geldi.

Son dakikalarda Antalyaspor, Fenerbahçe kalesinde etkili olurken, sarı-lacivertli takım hafızalardan kolay silinmeyecek bir gol buldu.

Antalyaspor hücumunun ardından kontratağa çıkan Fenerbahçe'de, bir anda 3 oyuncu kaleci Polat ile karşı karşıya kaldı. Guiza'nın pasında Semih topu boş kaleye yuvarladı ve Fenerbahçe bu golle ligdeki 7. maçını da kazanarak puanını 21'e yükseltti: 1-2

ANTALYASPOR: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Atatürk
Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Alper Ulusoy
Antalyaspor: Polat, Yalçın, Batak, Ertuğrul (Dk. 85 Korhan ), Orhan, Kerim (Dk. 12 Hakan Özmert), Jedinak, Sedat, Ali Zitouni, Veysel, Necati (Dk. 76 Balili)
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan (Dk. 50 Semih), Lugano, Bilica, Wederson, Cristian, Kazım, Mehmet Topuz, Dos Santos (Dk. 46. Uğur Boral), Alex, Guiza (Dk. 90 Selçuk ?)
Goller: Dk. 10 Kazım, 90. Semih (Fenerbahçe), Dk. 21 Ali Zitouni (Antalyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Kazım, Dk. 33 Bilica, Dk. 38 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 33 Yalçın, Dk. 47 Hakan Özmert, Dk. 59 Ertuğrul (Antalyaspor)


1 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    O gol pozsiyonunda Vederson 'un defanstan çıkardığı ve Aleks'e görerek attığı pasın payı çok büyük .

Yorum Gönder