Papazınçayırı'nda Fenerbahçe İstatistikleri


papazincayiri

Bunu ne zamandır yapacağım diyordum fakat tembellik ediyordum, şimdi yapayım artık. Oyuncuların oynama süresi, gol/asist sayıları, kart durumları gibi istatistiklerini 4 haftadır tutuyorduk, onları her hafta güncelleyerek sene boyunca blogdan yayımlayalım dedik. Ayrıca blog yazarları maç sonları oyunculara 10 üzerinden puan veriyor ve performanslarını ölçüyor, gayet subjektif bir ölçüt ama yine de hiç yoktan iyidir. Ayrıca ileride bir gün dönüp bakacak olursak maç yazıları ve sezon istatistikleri topluca bir yerde durmuş olur. Kısaca şu işlevleri olacak

1) medgallis maç yazılarını kendisi yazmaya başladı, şahane oluyor, hepsi toplu bir şekilde dursun.
2) Geçenlerde Fanatik'te Mehmet Topuz ve Emre ile ilgili iki ayrı haberde istatistikler uydurulmuştu, elimizde düzgün istatistik olsun.
3) Papazınçayırı yazarlarının maç sonları verdiği puanlarla oyuncuların performansı takip ediliyor, elimizde performans değerlendirmesine yarayan somut bir bilgi olsun.

Linki burada

İstatistikler hakkında birkaç bilgi:

1) Maçlar 90 dakikaya eklenen sürelerle biraz daha uzun oynandığı için oynama sürelerinde birkaç dakikalık hata payı olabilir, örneğin 4. hafta oynanan Manisaspor-Fenerbahçe maçında oyuna giren Bilica bu maça yedekten girmesine rağmen o maç için 0 dakika yazıldı.
2) Bazı tartışmalı asistleri aramızda değerlendirerek asist yazıp yazmamaya karar veriyoruz. Asist yazılırken FM/CM oynayanların aşina olduğu bir sistem kullanılıyor. Örneğin yine Manisaspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe'nin Semih'le attığı 2. gol öncesi asist kafa vuruşunu yapan ve topu direkten dönen Alex'e yazıldı.
3) Bazı maçlarda oyuncular sonradan girdiyse ve uzun süre oynama fırsatı bulamadıysa o hafta puanlamaya katılmıyor.
4) Cezalı kolonu, oyuncunun cezası nedeniyle maç kadrosuna alınmadığı maçların sayısını gösteriyor.

Şu anda düşündüğümüz sistem bir tane blog yazısına her maçtan 3-4 gün sonra toplam istatistikleri koymak ve o yazıyı her hafta güncellemek. Kenarda bir yerde o yazıya link olacak, böylece o linkten direkt ulaşabileceksiniz. Belki ileride başka bir sisteme geçeriz ama şimdilik böyle bir deneyelim dedik. Konu ile alakalı önerileriniz varsa yorum olarak bekliyoruz.


2 comments:

  1. munsal dedi ki...

    nacizane bir önerim de

    istatistiklerde dakika - gol, dakika - asist oranının verilmesi olabilir, özellikle sonradan oyuna girip gol atan oyuncular için daha iyi bir performans değerlendirmesi yapabiliri diye düşünüyorum.

    Not: tabii ki semih'ten bahsediyorum

  2. PVH dedi ki...

    Oran koymak iyi fikir ama kolon sayisini arttiriyor, o zaman da fotografi iyice kucultmek zorunda kaliyoruz, okunurlugu azaliyor. Toplam sure de oldugu icin oradan elle hesaplayin bir sure :) Devre arasinda ve sezon sonunda ortalamalardan olusan ayri bir istatistik koyariz ama hemen altina.

Yorum Gönder