Fenerbahçe 45 Sene Sonra Bile Aynı


64-65 Sezonu

64-65 sezonu artık ezberimizde. Fenerbahçe her hafta galip geldikçe tekrarlanan "en son x'te x 64-65 sezonunda alınmıştı" kalıbı sayesinde hafızamısın silinmez kısmında kendisine yer buldu. Diğer tarafta da x'te x güzel ama Fenerbahçe iyi oynamıyor var. Onun hafızamızda kendisine yer aramasına gerek yok, zaten böyle büyüdük, Fenerbahçe'yi böyle öğrendik. Şansa bakın ki Milliyet tam da bugün 60 yıllık arşivlerini internette halka açtı. Ben de şu ünlü 64-65 sezonunu merak ettim.

Milliyet'in arşivlerine göre 64-65 sezonunda 5. maçımız İstanbulspor'a karşıymış. Şöyle değerlendirilmiş maç

Maçın ilk çeyreği bitti, tek pozisyon tek şut yok... Etraftan "kardeşim bu sahada top oynanmaz" sesleri.. Oyunun ilk 20 dakikası da bitti. Tek pozisyon tek şut yok... Etraftan "Bu sahada futbol oynanmaz" sesleri... Maçın ilk 25 dakikası da bitti. Tek pozisyon tek şut yok... Etraftan "Eee, bu balçıkta, yürünmez bile..." sesleri...

F.Bahçe - İstanbulspor maçının ilk yarısı için söylenebilecek söz bu kadardı. İki takım da sahanın ortasında kümeleniyor, iş, ceza sahasının önüne geldiğinde, bitiveriyorlardı. Sarı-Lacivertli takımda forveti oynamaya zorlayan bir kişi vardır: Ergun.
6. maç Hacettepe maçı. O maç da şöyle yorumlanıyor.

Dağınık bir oyun tutturan ve sayısız gol fırsatını heba eden Fenerbahçe, H.Tepe engelini çok zor aştı.

Fenerbahçe'nin golcüsü Ziya dün Hacettepe karşısında hayli fırsat kaçırmasına rağmen maçın neticesini değiştiren tek sayıyı kaydetmesini bildi.
7. maç 7. galibiyet Şekerspor'a karşı

Fenerbahçe dağınık olduğu, çamura iyi hükmedemediği, rakibin şuurlu enerjisi ile başa çıkamadığı ilk devrede iki gol attı da... Gerçekten iyi futbol oynadığı ve Şekerspor defansını bunalttığı ikinci devrede gol atamadı. Şekersporun oynadığı futbol ise en fazla baş eğdiği zaman bile iyi idi.
Bugünün futbol jargonuyla "orta sahada kümelenmek" "maç çok top kaybının olduğu bir orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor"a, "forveti oynamaya zorlayan bir kişi vardır: Ergun" "Orta sahada hücum yönü kuvvetli, hücumu düşünen tek oyuncu Emre"ye, "Dağınık bir oyun tutturan Fenerbahçe" "Çok yavaş oynayan ve ileride çoğalamayan Fenerbahçe"ye, "rakibin şuurlu enerjisi ile başa çıkamamak" da "Orta sahada dirençli rakibe karşı oyun üstünlüğünü sağlayamamak"a tekabül ediyor. Halk ve yazarlar yedide yediden memnun değil, rakip değil çamuru da yenmeli...

Ayrıca 23 Kasım 1964'teki sayının ilk sayfası "Parti Liderleri Anlaşmaya Vardı: Yayınlanan bildiride Ordu'ya yönelen her çeşit tahrikin karşısında olunduğu belirtildi" diyor. Bazı şeyler 45 senede de 145 senede de çok değişmiyor, hele Fenerbahçe hiç değişmiyor. Bugün 7'de 7 yapalım, bu da değişmesin ama 64-65 sezonunun 8. haftasında Beşiktaş'la kötü bir oyundan sonra berabere kalmışız ve ilk puanı vermişiz, 45 yıl sonra bari bu değişsin.


1 comments:

  1. test dedi ki...

    değişti hakkaten.

Yorum Gönder