TFF'ye Açık Çağrı: Eyyam Kararını Kabul Etmeyeceğiz



Psikolojik harp eğer eldeki tüm araçlarla ve sistemli bir şekilde kamuoyunda bir algının oluşturulması operasyonu ise, 6 Temmuz 2011 tarihli Emniyet açıklamasından beri "psikolojik harp" diye tasvir edilen olgunun tüm unsurlarını görüyoruz. Dosyadaki kısıtlılık kararına aykırı olarak bulgular servis ediliyor, medya bunlara uçuk başlıklar atıp hüküm veriyor, demokrasi ve insan hakları çerçevesinde her biri infial yaratacak türlü çeşit yazı, yorum, bilgi kamuoyuna sunuluyor, savunma makamındaki şahısların ise sesi susturuluyor, bastırılıyor, hakaret, aşağılama, tahkir veya bilinçli görmemezlik ile kamuoyuna ulaşması engelleniyor.

Örneğin PFDK'nın başka bir şike olayında vermiş olduğu "mahkeme kararının beklenmesi" yönündeki karar geçiştirilebiliyor, CAS ise ancak yeni yeni gündeme gelmeye başlıyor. Buna karşın TFF'nin hızlı bir karar vermesi gerektiği rahatça söylenip Fenerbahçe'nin kesin şike yaptığı yemin billah ediliyor, UEFA'nın "%1 bile şüphe varsa düşürün" dediği iddia edilip, bu yalan kamuoyuna sunuluyor.

Bunların ne derece absürd olduğunu defaten anlattık.

Ancak netice şu, TFF'nin Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı küme düşürmesi için bir baskı var.

1- Emniyet 19 maçta şike tespit ettiğini açıkladı.
2- Medyanın mümtaz yazarları da şike olduğuna yemin billah ediyor.
3- Fanatik bir taraftar güruhu da heyecanla bu kararı bekliyor.

Bütun bu unsurlar TFF üstünde kurulan baskının somut göstergeleridir.

Ancak medyaya yansıyan bulgular değerlendirildiğinde Fenerbahçe veya Beşiktaş'ın 6222 sayılı kanun anlamında şike yaptığını gösteren hiçbir somut bulgu yok.

Açıkça beyan ediyoruz:

1- Fenerbahçe şike yaptıysa disiplin talimatında yazan ceza mutlaka uygulansın. Fenerbahçe küme düşürülsün. Şike suçuna karışan herkes futboldan men edilsin.

2- Fenerbahçe şike yapmadıysa, bu da açıklansın.

3- Şike suçu işlediği iddia edilen şahısların savunmaları alınmadan asla karar verilmesin.

4- Verilecek kararda tek tek kimin ve hangi kulübün hangi suçla itham edildiği, suçun unsurları, somut deliller ve değerlendirilmesi, ulusal / uluslararası emsal kararlar yer alsın. Mutlaka gerekçeli karar verilsin. Şayet karar PFDK kararına uygun olarak mahkeme sonucunun beklenmesi yönünde olursa bu kararı da gerekçeli olarak kamuoyuna beyan edin.

5- Asla eyyam bir karar verilmesin. Asla ne şike suçunu kabul eden ne de reddeden bir karar verilmesin. Zira puan kesip ligde tutmak bir cezadır ve bu cezanın işlenmesi için bir "suça" ihtiyaç vardır. İddia şike suçunun işlendiğidir. Yarım yamalak şike olmaz. Bu tipte eyyam bir karar, ne Fenerbahçe'yi aklayacak ne de kimseyi tatmin edecektir. Bu halde Türk Futbolu daha da içinden çıkılmaz bir hale gelecek, bütün müsabakalarda bu şike olayı konuşulacak, taraftarlar daha da gerilecek ve kamu düzenini bozabilecek olaylara sebebiyet verilecektir. Kamuoyu baskısı altında, bir takım hassasiyetler sebebiyle topu taca atmak uzun vadede Türk Futbolu açısından yıkım yaratabilecek sonuçlara gebedir.

Kimse eğilmesin, kimse bükülmesin, şu veya buradan gelecek baskı, politik beklenti, ikili ilişki, her türden tehdite karşı dik durulsun.

Doğrunun kendinden başka bir şeye ihtiyacı yok, kim ne derse desin.


5 comments:

  1. Diego Pereira dedi ki...

    Bir de hala sağda solda bu blog yazarlarına fanatik, subjektif gibi yakıştırmalar yapılıyor. İnsanımız öyle bir hale geldi ki "bilgiye ulaşmak, bileni veya fikri olanı dinlemek" boş iş gibi geliyor. Önyargılar hiç sorgulanmadan, aleyhteyse tü kaka, lehteyse ben dediydim'den başka rengi yok insanımızın artık. Neyse bu iç geçiren emekli amca konuşmasından sonra, hepinize teşekkür edeyim. Helal olsun hepinize, senelerdir tribünde olan bir münferit olarak hepinize çok ama çok teşekkür ederiz. İsyanımızı, sıkıntılarımızı bu süreçte derleyip toparladığınız için.

  2. samael dedi ki...

    Bu bloga taraflı, fanatik diyenler ya görmüyordur, ya şaşıdır, yada bırak okuyup anlamayı, önünü dahi görmeyecek kadar fanatiktir.

    Burası bir taratar blogudur, elbetteki birşeylere taraf olunacak, sonuç olarak insan taraf olduğu şeyi savunur, hatta ortada bir adaletsizlik, haksızlık olduğunu düşünüyorsa daha fazla savunur.

    Kendi gibi düşünmeyen herkesi linç etmek isteği sadece bu coğrafyaya mahsus olsa gerek.

    Duyulmayan sesimizi duyurmaya çalışmanız takdire şayandır.

    Emekleriniz için sonsuz teşekkürler

  3. uzerindeyuregindenbaskamuskatasimayan dedi ki...

    bu gelişmenin ne tür bir etkisi olur ?

    http://haber.ekolay.net/Haber/2908/797850/danistaydan-tartisilacak-delil-karari.aspx

    bir de bugün ntv'de 15:10-15:30 arası ilhan ekşioğlu'nun da avukatı olan ersan şen'in söyleşisi vardı hukuki yönden yapılan itirazları dillendiriyordu.

  4. emir.z dedi ki...

    Karar verilirken marka değerinden ve kamuoyu tatmininden çok daha önemli olan şey, suçlanan kişi ve kulüplerin manevi itibarı...
    Herkesi memnun etmeye çalışacak eyyamcı bir karar kısa vadede işe yarar gibi görünebilir. Ancak uzun vadede herkese zarar verir.
    Fenerbahçeliler olarak derdimiz küme düşmek vs değil ki. Manevi itibarın iadesi. Bu da ya aklanarak olur. Ya da varsa bir suç bunun tam yasal cezasıyla...
    Öte yandan geçmiş yıllara ait bizim şekvacı olduğumuz konularla ilgili de kapsamlı bir soruşturma açılması ve gerekirse Meclis'te -işe yaramayan önceki komisyonlardan daha işe yarar- bir tahkikat komisyonu kurulması.
    Bunlar yapılmadan, arayı bulma çabalarıyla kararlar verilirse, bu karar manevi dünyamızda hilkat garibeleri oluşturacak. Toplum olarak onlarla yaşamaya hazır olalım.
    Bu arada bu soruşturmada Mahmut Özgener içeri alınıp sorgulanırken; mafya-siyaset-futbol ilişkilerinin Gordion düğümü olan Ulusoy Federasyonları dönemini savcılık es geçse de şüpheci vicdanlar es geçmeyecek.
    Konuyla ilgili bir yazı için:

    http://emirz.blogspot.com/2011/08/futbolumuzun-gordion-dugumu-haluk.html

  5. Efe dedi ki...

    aethewulf,

    Ne yazayim ki,beynimden gecen herseyi kalemine alip buna tercüman olmussun.Bizlere fanatik diyen örümcek kafalilar, insallah su yazdigin satirlari okur ve birazcik iclerinde insanlik duygusu varsa utanirlar.Yazdigin her satirin altina imzami, büyük bir gururla atarim.Bizim gibi gercek Fenerbahce taraftarlarinin istekleri bunlardir.Biz hic oramizi buramizi oynatmadan bunlari dile getirebiliyoruz.Bakalim ne yapacaklar.Ama bu gün tarihiyle, Galatasaraya sözde bir operasyon yapip, sonucunun ne oldugu belli olan,yani adli olarakta onlari AKLAYACAK bu düzene isyan etmemek elde degil.Bizleri nasil bu kadar aptal yerine koymaya calisiyorlar, hayretler icindeyim.Gene yaziklar olsun diyorum.

    Bizim rengimiz belli SARI LACiVERT.....

Yorum Gönder