Utanmaz Takvim



Bu süreçte basının yaptıklarını genel olarak ele aldık ama iki tanesini ayrı yere koymak lazım. Sabah ve Takvim. Yalan haberlerin çoğunun kaynağı bu ikisi. Dilleri kışkırtmaya yönelik, bilgi vermek için değil aşağılamak ve küçük düşürmek için haber yapıyorlar. Doğru haberleri bile abartılı bir dil kullanarak veriyorlar. İyice işin tadını kaçırdılar. Bugün Takvim yine utanmadan bir rezilliğe daha imza atmış. Türkiye'de gazeteciliğe de spor yazarları derneğine de bu adamlar yakışıyor. Şu haberin dilinin rezilliğine bakın.

'Evli olan' Niang ile kankası Dia'nın Acarkent'teki bir evde iki bayanla yaptıkları alemin görüntülerini Takvim ele geçirdi

Fenerbahçe camiası, şike soruşturması nedeniyle tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor... Küme düşürülmesi gündemde olan Sarı-Lacivertliler'de Başkan Aziz Yıldırım'la birlikte yöneticilerin Metris'te tutuklu olması tüm Fenerbahçelileri üzüntüye boğuyor. Fakat tüm bu sıkıntıları umursamayıp gününü gün edenler de var. TAKVİM, Sarı-Lacivertli takımın iki yıldızı Mamadou Niang ve Issiar Dia'nın alem görüntülerini ele geçirdi.

NIANG'IN EŞİ BUNA NE DİYECEK?
Acarkent'te bulunan bir evde iki bayanla birlikte sabaha kadar eğlenen iki Senegalli futbolcunun görüntüleri herkesi şok etti. Fenerbahçe camiasının bu sıkıntılı günlerinde Niang ve Dia'nın alem yapması herkese 'yuh' dedirtti. Niang'ın mutlu bir evliliğinin olması ise skandalın boyutunu bir kat daha artırıyor. Bu görüntülerin ardından Niang'ın eşinin vereceği tepki de büyük bir merakla bekleniyor.

İKİSİ DE TAKIMDAN AYRILMAK İSTİYOR
F.Bahçe'nin içinde bulunduğu sıkıntılar nedeniyle takımdan ayrılmak isteyen Niang geçtiğimiz günlerde bu isteğini yönetimle paylaşmıştı. Niang'ın kankası olan Dia'nın da ayrılma düşüncesinde olduğu konuşuluyor. İki futbolcuya taraftarın da büyük tepki göstermesi bekleniyor.

SABAHA KADAR ALKOL VE DANS
F.Bahçe 'ye transferleri sonrasında adeta ayrılmaz ikili haline gelen Niang ve Dia gece alemine de birlikte aktı... İki yıldız sabahın ilk ışıklarına kadar içki içip yanlarındaki bayanlarla çılgınca dans etti. Sarı-Lacivertli yönetimin başı geçtiğimiz yıllarda da R.Carlos, Kazım, Vederson ve Bilica'nın karıştığı kelepçeli parti nedeniyle çok ağrımıştı.

GÜNDEME OTURACAK
Fenerbahçe taraftarının çok şeyler beklediği Niang ve Dia'nın alem görüntüleri gündeme bomba gibi düşecek. Senegalli yıldızların takımın bu sıkıntılı gününde sergiledikleri umursamaz tavır tepki çekeceğe benziyor.
1. Bu iki oyuncunun alem yapmasından size ne? Ne hakla özel görüntülerini çalıp, cinayeti ortaya çıkarmış havasında basıyorsunuz.
2. Siz kimsiniz de utanmazlar diye yargıya varıyorsunuz?
3. Niang'ın evli olmasından size ne? Eşinin ne diyeceği sizi neden ilgilendiriyor? Belki de eşinin haberi var, size giren çıkan ne?
4. Kulüp başkanı içeride diye oyuncuların eğlenmesinin utanmazlık olduğunu nereden çıkardınız? Nasıl bu yargıya varıyorsunuz?
5. Kime 'yuh' dedirtmiş? Herkes dediğiniz bu haberi yazan adam ve üç tane 'kankası' mı?
6. "İki futbolcuya taraftarın da büyük tepki göstermesi bekleniyor" diyerek kimden bahsediyorsun? Kimsin sen? Bugün görürsün taraftar kime tepki veriyormuş.
7. Olayın kelepçe partisiyle ne alakası var, soruşturmayla ne alakası var? Dia'nın gitmek istediğini nereden duydun?
8. Özetle son soru. Kimsin sen? Teoman'dan yumruk yiyip iki seksen yere serilmiş magazinci. Sana mı düştü taraftarın ne tepkisi vereceğini, kimin neden utanacağını belirlemek?

Bu yaptıklarınızın tek anlamı var: Siz neyle uğraştığınızın, neyi kaşıdığınızın farkında değilsiniz.


8 comments:

  1. honoure dedi ki...

    işte haberi yapan sözde gazeteci.

    yabancılarımızı kaçırmak için ellerinden geleni yapıyıorlar.

    http://www.youtube.com/watch?v=-ecg6wScGv4

  2. ege dedi ki...

    Bu insanlarin yaptiklari habercilik degil. 5N birK gitmis yerine, 'hadi ortalik biraz karissin da biz de nemalanalim' tarzi dezenformatif bir provokasyonel cigirtkanlik gelmis.

    Okumus, akilli, oturakli insanlari bile cileden cikartiyorlar. Rasyonel mantik icinde bu tur bir
    anlayisin elestirelebilecegini zannetmiyorum. Ahlak ve vicdan kurumlari dumura ugramis bir insanin ben herhangi bir sekilde elestirilebilcegini de dusunmuyorum.

    Sozun bittigi yer filan degil burasi, resmen
    sozun bir halta yaramadigi, insanligin zivanadan ciktigi bir mahlukat zone'una adim atmis bulunmaktayiz. Bu insanlari anlamaya calissak bile
    beyinlerinin halihazirda ikamet ettigi o iki
    lopcugun arasindan cikan 'kelam obeginin' bir anlam tasidini dusunmuyorum. O yuzdendir ki bunlar agizlarini her actiginda ortaligi cirkef bir koku kapliyor. Kulaklarimi degil ama burnumu tikayasim geliyor.

    Bu hayatta guzel olan herseye tecavuze yeltenen
    zihniyeti artik anlamak ya da onunla empati filan kurmak istemiyorum.
    Hic bir zaman bir siddet eylemini mesru gorecegim aklima gelmezdi. Su haber ozelinde simdi geriye donup bakiyorum da; Teoman verilebilecek tek cevabi vermis zaten. Onlar icin anlasilacak tek cevap da budur maalesef.

  3. Adsız dedi ki...

    Habercilik habercilik diye çığırtkanlık yapıp, gazeteci hakları ihlal ediliyor diye ortalığı ateşe verenler bunları da görsün, bunun adına insan haklarını gasp denir, bir insanın gazeteci kimliği taşıması ona istediğini yapma istediğini yazma yetkisi vermez, gazeteci olmak çok kolay bir tanıdık sayesinde çok kolay basın kartı alınabiliyor, ama adam olmak zor işte naparsınız.

  4. Unknown dedi ki...

    İşte orucumu tutarken nefsimi sınayan bir haber daha. Müthiş habercilik.

  5. (Süper)Cem dedi ki...

    Ana habercilerimiz ne ki magazin haberciliğimiz o olsun. Sipariş ve sadece yargılama üzerine kurulmuş bir sistem. Araştırma dedikleri şey, kimin kimin kucağına oturduğu. Aşağılık bir kene ordusu. Takvim gazetesinin ve konseptinin ne olduğu zaten aşikar. Otobüste yanında oturan adam Takvim gazetesi okusa, gözün kaymaz! O derece saçma sapan bir gazete. Yapacağı haberin de haber niteliği ancak kalitesi kadar olur. Ha, bunu ciddiye alacak Fenerbahçe taraftarı yok mu, sandığımızdan çok var. Halk olarak sorunluyuz, genel bağlamda.. Ahlakı ve yozlaşmayı getiren bu tür medya organlarına yıllardır iki bacak görme sevdasına katlanıyoruz. Gidip hala ucuz diye, iki bacak, bir meme görebilme ihtimali yüzünden, bulmaca sevdasına bu gazete demeye bin şahit gereken sikko gazeteleri alıyoruz. Sonra şikayet ediyor amca elinde gazetesiyle; "çok bozulduk çok..."

  6. (Süper)Cem dedi ki...

    Ne kadar doğrudur bilemem ama fotoğrafta başka siyahi oyuncular da olması gerçek olabileceğini düşündürüyor. Kulübün resmi siteden konu ile ilgili yaptığı açıklama;

    http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=25502&utm_campaign=fbsk&utm_source=fbsk&utm_medium=fbsk

    Basın etiğinin sadece "ğ" harfini ideal olarak almış insanların, bu kadar düşebileceğine şüphem yok. Resmi siteye inanmak daha gerçekçi...

  7. barbobey dedi ki...

    ibrahim seten dantel gibi ördüğü yazısında tapeleri okuyarak kararını vermişti.o tapeler ki muhtemelen twitter dan geyik yaptığı her boka maydanoz mehmet baransu menşeliydi.sonra ören bayan sanem altan devreye girdi.tapeleri tape tape okudu ve tüm ısrarlara rağmen steril bir bakış açısıyla hükmünü verdi. baba ahmet altan dartanyan memleket meselelerine dair en edebi yazılarını yazarken kızın babadan etkilenmemesi görülmemiş şey değildi.. türkiye değişiyordu ve maalesef sadece bizim gibi hıyarlar bunun farkında değildi.

    türkiyede gazetecilik enürezis hastalığına yakalanmıştır.

    enürezis;bir işeme bozukluğudur.uyku sırasında mesane dolar,boşaltma ihtiyacı uyku sırasında yatağa işeme olarak gerçekleşir.tıpkı yukarda bir kısmının adının geçtiği gazeteciler gibi.takvim tipi gazetecilik ise bu hastalığa sıçmayıda dahil etmiş gibi gözüküyor.

  8. burock dedi ki...

    Haberin ve habercinin adisi boyle oluyor herhalde.. Zamanlama da super, vay zeka kupu(!) yaratik! Resmi siteye helal olsun, sak diye yapistirmis cevabi; fotograf tarihi eylul 2010, pes!..

Yorum Gönder