8 Soruda Anti-Fenerliyi Tanıma Kılavuzu



1- Madem düşürmeyecektiniz neden ligleri ertelediniz:
E siz hiç değilse ligleri ertele demiyor muydunuz, biz kimseye ceza verilsin demiyoruz ama belgeler gelene kadar ligler ertelenebilir diyen başkan sizin başkan değil miydi arkadaş. Öyle bir hava oluşturdunuz ki kanıtlar çok net, okuyanın dili mühürleniyor, of diyor bu şike değilse ne şike olabilir ki, bu yaşıma geldim böyle şike belgesi görmedim havalarına giriyor diye. E haliyle federasyonda bu sanat eseri operasyondan kendisine gönderilecek belgelerde hiç bir kuşkuya yer bırakmayacak deliller olabileceğini düşünerek ligi ertelemeyi düşünmüş olabilir. Yarattığınız linç ortamında herhangi bir maçın sağlıklı olarak oynanamayacağıda bariz bir şekilde belliyken liglerin biraz ertelenmesi olağan bir şey değil miydi yani.

2- 26 klasör yetmedi mi?
Cübbeli Ahmet Hoca'nın 7.4 yetmedi mi tonunda söylenen bu sitem de bizi bir hayli duygulandırdı. Birinin suçluluğunun niteliksel değil niceliksel olarak kanıtlanabileceğini bu sayede öğrenmiş olduk. Yani bir klasör olsaydı herhalde ya zaten deliller sadece bir klasörmüş Fenerbahçe'yi düşürmemeleri normal diyeceklerdi. Hoca fazla not versin, olduğumdan bilgili görüneyim diye saçma sapan şeyler yazıp sınavlarda ikinci kağıda geçmeyi marifet sayan bir nesil olduğumuz için 26 klasör diyince hepimiz büyülendik. Kahraman polisimizin yemeden içmeden dinlediği telefon konuşmaları nasıl yeterince ikna edici olmazdı. Üstelik kanıt yoksa bile küfürlü konuşmalar vardı acaba bu yüzden bile olsa Fenerbahçe düşürülemez miydi. Dev-Yol davası mesela 30 klasör bence hepsi idam edilmeli, Deniz Feneri dosyası da bir o kadar onlar da derhal idam edilmeli. Ceza kanununa madde koyulup haklarındaki bilgiler 3 klasörden fazla olanların mahkemesi yapılmadan içeriyi tıkılmalı çünkü biz adalet istiyoruz.

3- Artık futbol seyretmeyeceğim digitürkümü iptal ettirdim lanet olsun.
Palavra, iki gün sonra kendi takımınının maçını geçtim daha ilk hafta Fener kaybedince şike yapamadılar bu sefer diye ilkokul üç esprisini sözlüğe ilk yazan olmak için yine seyredeceksin. Kazara Fener'i yenerseniz o izlemeyeceğin kirli, kara sezonu unutamadığın sezon olarak yirmi sene sonra torununa anlatacaksın.

4- O kadar haber çıktı yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz bence
Evrensel hukuk ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi henüz Türk atasözlerini ictihat olarak görmediği için maalesef bu güzel atasözümüze değer verilmiyor sevgili kardeşim. Ayrıca Türk adli sisteminde defalarca şahit olduğumuz üzre ateş olan yer duman değil buzlarla kaplı bir yer bile olabiliyor ve adalet sistemi "Pardon" deyip yoluna devam edebiliyor

5- Uefa yüzde bir şüphe varsa düşür diyor nasıl düşürülmez.

Sen ne güzel yalanımızdın yüzde bir ihtimal. Üzülerek söyleyelim ki böyle bir beyan yok sevgili arkadaşım. Uefa maçları manipüle eden kişi ve kurumların suçu ispatlandığında bunlara sıfır tolerans göster diyor ama kabahat sende değil kardeşim medya utanmadan yalan haber yaptığı için ve Fenerbahçe aleyhine olan her şeyi sorgusuz sualsiz beyin hücrelerine geçirdiğin için kabahatin çoğu biraz da sende be canım kardeşim.

6-En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.
Evet bu ne yiyeceğin seçememek, hangi ayakkabıyı alacağını bilememek gibi durumlarda doğru tabii de hukukta böyle bir durum yok. Federasyon kanıtlar yeterli değil ama bir şeyler yapmışlardır düşürelim bunları bir karar vermiş olalım hiç değilse diye bir karar veremez verse adı federasyon değil 15 haneli bir köyün ihtiyar heyeti olabilir.

7-Sanem Altan yanılmış olamaz:
Evet Etik Kurulu'ndaki koca koca hukukçuların göremediğini gören üstün hukuk bilgisi, gerekçeli karar yazmadaki üstün kabiliyeti( iskender ve ibrahim maçı satmış kesin şike) olaylara vukufiyeti ile hepimizin gönlünde taht kuran bu ikbal vaad eden gazeteci için çok üzgünüz.

8- Benim derdim Fenerle değil biz yaptıysak biz de düşelim şerefsizim düşelim.
Ahahaaha


17 comments:

  1. admin dedi ki...

    hahah

  2. fishersad dedi ki...

    tek hücrelilerrrrr. kitlendi çalışmıyor... yalnız o küçücük hücrede bile bu kadar çirkef fikri nasıl barındırıyorlar anlamadım

  3. Angry Again dedi ki...

    o fikri de barindiemiyor ki zaten,baskasindan alip papagan gibi tekarliyor.bu olayin basindan bei en cok beni gulduren sanem altan oldu.ahmet altan ile bir akrabalik var mi acep?

  4. FBlackmamba dedi ki...

    Bu olaydan önce kulubumuzun tarih,ekonomi ve vizyon açısından diğer kuluplerden nekadar önde olduğunu biliyordum da artık taraftarımızın da fikri olarak diğer kuluplerin nekadar ilerisinde olduğunu gördüm.Fenerbahçeye karşı yapılan yorumlara k.çımla gülüyorum artık...ilkokula da mı gitmediniz kardeşim diyesim geliyor ayıp artık ya saçmalama konusunda insanlıktan çıktılar valla.
    Hele bugun bir kanalda yorumcunun birinin tavırları çıldırttı beni Alman bir gazete şöyle bir başlık atmış sözde şike op. sonrasında "TÜRKLER BUNU DA ÖRTER" bu manşeti fenerbahçe aleyhine kullanmaya çalışıyo aklınca zeka fukarası mahlukat.seviye bu olunca hiçbirşey yapamazsın malesef

  5. ultraslanhaber dedi ki...

    8.maddede gerçekten samimiyiz.

  6. PVH dedi ki...

    Samimiyseniz Cemal Nalga olayinda kume dusurulmediginiz icin kampanya baslatirdiniz. 9. madde mi ekleyeyim yaziya?

    9. Sekizinci maddede cidden samimiyiz, iki gozum onume aksin. HAHAHAHAHAHAHAA

  7. gurkan dedi ki...

    ben acikcasi fenerbahce ile ilgili sike sorusturmasinin tamamen hukumetin gundem yaratma ve de insanlari ulkedeki ekonomik durumdan uzaklastirmak amacli cikardigi bir olay oldugunu dusunuyorum. sonucta medya tarafindan da inanilmaz bir nefret kulturu pompalaniyor ki insanlar tamamen bu konuya konsantre olsun.turkiyede nefret psikolojisi cok ragbet gorur.
    $/tl kuru 1.78 ve imkb de 53500 seviyesinde ama insanlarin tek konustugu konu fb hakkindaki sike sorusturmasi.(diger takimlar hakkindaki sorusturma bence tamamen bakin sirf fb'yi degil digerlerini de sorusturuyoruz diyebilmek icin)
    su anda karar asamasinin 3-4 ay sonraya atilmasi hukumet acisindan en iyi senaryo cunku bu sure zarfinda da sadece bu konu konusulacak. 3-4 ay sonra ulkedeki ekonomik durum global pazarlarin da sayesinde duzelirse fenerbahceyi dusurmezler diyorum ama eger kriz buyurse bence yargidan fb'yi dusurelim karari cikma ihtimali cok yuksek. boylece insanlar fb'nin dusmesini kutlamakla mesgul olurken kimse ekonomik duruma odaklanmaz.

  8. ERTONG dedi ki...

    TFF zaten gerekeni yaptı; yönetim kurulu sadece klupler hakkında cezaya hükmedebilir kişilerle ilgili kararı PFDK verir bu sebepten de kişileri PFDK'ya sevk etti. şimdi gelelim tv'lere çıkan radyolarda konuşan hukuk ulemalarının şu nüansı nasıl anlamadıklarına. diyorlar ki zaten içerdeki kişilerin ifadeleri alındı bu yüzden onlara bu sorular tekrardan sorulabilir bu gizliliği ihlal olmaz evet haklısınız diyelim bir an zaten TFF de kişilerin PFDK'ya tedbirli veya tedbirsiz sevkini gerçekleştirdi, peki neden şike vardır yada yoktur demedi çünki gizlilik kararı var burada düşürülecek olan sorulara muhatap olanlar klupler olacak ve bu soruşturma gizli nasıl sana bana gizliyse kluplere de gizli. nasıl bilgi paylaşıp ifade alacak federasyon klupler birer tüzel kişilik yani aziz yıldırım başka bir kişi fenerbahçe başka bir kişi.

    Ama biliyorum ki anlamak onlar için bu kadar zor ROK denilen şahıs çıkmış televizyona örgütle ne alakası var diyenler örgütü bu soruşturmadan çıkartırsak içeridekiler hemen dışarı çıkar diyor ve gevrek gevrek gülüyor...

    ''gözleri vardır, görmezler; kulakları vardır, işitmezler. Onlar hayvan gibi, hattâ daha da şaşkındırlar. Onlar gafillerin tâ kendileridir.''

  9. Metonet dedi ki...

    o değil de 1 aydır burada küfür ettiğiniz adamlar, iyi oluverdi şimdi di mi? Yani şike mike yok aga bizim derdimiz Aziz'di dedi hükümet & federasyon, siz de 'oh küme düşmedik ya, başkan başının çaresine baksın' diyorsunuz.
    size müstahak o zaman badem bıyık başkan bu saatten sonra. Buraya da bir daha yazmayın Atatürkçü takımız biz diye. Başkanımız Atatürkçü ondan arası bozuk başbakanla falan filan geçin bu ayakları.

  10. steven_stiffler dedi ki...

    Katılmamak elde değil...

  11. Angry Again dedi ki...

    Kim dediki simdi adamlariyi.Sadece dogru daha dogrusu yapmalari mantikli tek haraketi yaptilar.Gassaray in ziplamasindan da bunun boyle oldugunu anlamak mumkun.

  12. Efe dedi ki...

    @Metonet,
    Hangi cayiri okuyorsun bilmiyorum ama senin Papazin cayirindan olmadigindan yada yazilari at gözlükleriyle izlediginden eminim.Kesin Trabzonun yada Floryanin cayirlarindan biridir o okudugun bloglar.Biraz objektif olarak yazilari okursan,bizlerin ne kadar Atatürkcü oldugunu anlarsin !!!Bizim kulübümüz hicbir zaman badem biyiklilarin eline gecmez merak etme,bunlari sizin gibiler istesede bizler izin vermeyiz...
    Yukardaki yaziyi bir daha oku belki bazi seyleri kacirmissindir...
    Bizim Rengimiz belli SARI LACiVERT...

  13. samael dedi ki...

    3. madde den dem vuracaklara yalancıyı... ? sorusunu sormak geliyor içimden.

  14. Lejyoner dedi ki...

    metonet Biz siz degiliz

    Bir ay önce bu ülkede artik adalet var hak hukuk var Federasyonumuzda cok iyi cici deyip simdi cark edip hepsine tü kaka diyelim.

    Bu ise bulasmis suclu gördügümüz herkes cezasini cekicek hic birini unutmadik unutmiyacagiz.

    basta badem biyik ve biyiklilar.

  15. KaanKRBY dedi ki...

    biraz önce dışarda kuzenlerimleydim. olay şike muhabbetine geldi.. adam beşiktaşlı. fenerbahçeyi nasıl düşürmediler diyor.
    federasyon başkanı fenerli olduğu içinmiş.
    ya kardeşim delil mi gördün diyosun,
    hiç mi gazete okumuyosun diyor.
    gazete de ne gördün diyorsun,
    başkanınız yemek yemiş diyor sivas başkanıyla..
    e beşiktaş peki diyorsun.
    ya bi telefon konuşması var diyor. o da transfer konuşması.
    basının PR çalışması çok güzel sonuçlanmış,
    ortada delil yok diyorduk meğer varmış. srgulamaya gerek yok. nasıl bir türkiye zuhur bulmuş hey maşallah. zulmeden her halukarda karşılığını bulur. haksızlığın ayrımı olmaz

  16. Metonet dedi ki...

    @herkes
    ben başından beri şike mike yok bu asker-yargı temizliğinin 3.sü olduğundan bahsediyorum sağda solda.

    bize de benzerini yaptılar stad açılışında. o zaman bize gülen fenerlilere sıra size de gelecek dediğimde hade canım oluyordu.

    Gelelim şikeye.

    ergenekon'daki gibi suçsuz adamlar daha doğrusu kanıtsız suçlanan adamlar içeride, siz biz vs. büyük çoğunluğun umrunda değil adamlar. medya üzerinden çakma kanıtlar, taraf gazetesi, özel yetkili savcı vs. araçlar tümden aynı.

    aziz yıldırım da suçsuz ama bir o kadar suçlu görünmenin verdiği imajla gömüldü oraya. Eyvah Fener kümeye falan derken, operasyondan fener kurtulacak doğal olarak ama kabak başkana patlayacak.

    Tüm fenerliler de ya biz demiştik, şike yok falan derken aziz'i içeride unutacaksınız. iktidar da takımı kurtarmış ama şüphelileri içeride tutuyor şekliyle herkesi memnun edecek.

    sonuçta TFF doğru yaptı dediğiniz karar Aziz Yıldırım'ı metris'e gömmüştür gençler. Yanlış hatırlamıyorsam 3 temmuz'da burada yazılan postların birinde de Aziz Yıldırım son dergi yazısında Atatürk'ün mirasından bahsettiği, bu yazının da operasyonla ilgisi olabileceğinden bahsedilmişti. şimdi birleştirin taşları.

    bu arada badem bıyıklar gelemez diyen arkadaşlar, şu anki yönetim kurulu'nuzda bile 3-4 tane var onlardan. bizde de var bir o kadar. anadolu klüpleri, tff de dolu. yani gelemezler ulan demek için artık çok geç.

    &şunu da eklemek isterim. Avrupa'da tur atlamayı unutabiliriz. daha ilk 2 trabzon maçındaki hakem hataları hayra alamet değil.

  17. Efe dedi ki...

    @Metonet
    Ilk yazinla ikincisi arasinda belli,ilimli farklar olusmus.Tabi buda bir fikirdir.Bize benzerini yaptilar derken maalesef bunu biraz acman lazim.Ne demek istedigin anlasilamiyor.Basbadembiyiklinin isliklanmasini kastediyorsan,bana göre o olayin bu olayla esdeger sayilmasi mümkün bile degil.O olayin maalesef bazi Galatasaray taraftarinin Fenerbahce düsmanligiyla ilgili oldugunu düsünüyorum.Benim gibi düsünen cogu arkadasim Baskanimizdan vazgecmis degil.Camianin %90 i baskanimizin arkasinda ve onun hakli oldugunu düsünüyor.Bizler hic degilse baska takimlar gibi kupalarini geri verip aklaninda gelin orta oyunu oynamiyoruz.Muhakkak ki her camianin icinde cürük yumurtalar vardir.Bizdede vardir ama azinlikta olan bu kara cemaat üyelerine bizler kulübümüzü teslim etmeyiz.Atatürkcü bir kulübüz ve öyle kalacagiz.Sunu da belirteyim bugüne kadar Galatasaraya dokunulmamasinin sebebi ne yazikki böyle bir Cinarin badem biyiklilara teslim olmasidir.En basit örnegini görmek istersen eski gol Kralinin su an millet vekili olduguna bakabilirsin.O kisininde Fettullah Beyle iliskisini bilmeyen yok.
    Ama genede sana tesekkür etmek isterim,olaylari bazi kalin kafalilar gibi yok kupami isterim,yok Aziz Yildirim vs.nefreti olarak degil,derin olarak düsünebildiginden.Hic degilse olaya at gözlükleriyle bakan mantarlarin saflarinda degilsin....

    Bizim rengimiz SARI LACiVERT

Yorum Gönder