Yönetim Uyuma


alex-pierre

Revivo sonrası dönemde Fenerbahçe'ye gelmiş en faydalı yabancılar kimlerdir diye sorsak sanırım Alex ve Pierre van Hooijdonk'u cevapları arasına koymayan olmaz. Şu anda oynayanlar içinde de Alex'ten sonra Lugano diyecektir herkes. Bu üç oyuncunun ortak özelliği nedir peki? Pierre Fenerbahçe'ye çok kötü bir sezon sonrası geldi, geldiğinde takım neredeyse dağılmıştı ve yeniden yapılanıyordu. Geleceği 2003 Haziran'ında belli olmuş, Temmuz'da takıma katılmış, hazırlık maçlarında oynama şansı bulmuştu.

Alex'le sözleşme gelmesinden 6 ay önce imzalandı. 2004'ün Şubat ayında geleceği söylenmişti. Hatta 2004 yazında "oyuncumuz" Alex'i izlemek için sabahlayıp 2004 Copa América maçlarını takip etmiştik. Lugano'yla anlaşıldığı da 2006 Mayıs ayında duyurulmuştu, onun da Libertadores maçlarının bitmesini bekledik bütün yaz.

Anelka, Guiza gibi sükse yapmak için alınan veya Kezman, Maldonado, Josico gibi son saniyede yabancı kontenjanı da boş durmasın diye alınan yabancıların performansı da ortada. Yönetim faydalı bir yabancı almak istiyorsa bir gün beklemesi bile büyük hatadır. Mayıs ayı sonunda yeni yabancılarımızın sözleşmesi imzalanmalı, bu oyuncular en kısa sürede çalışmalara başlamalıdır. Geleceği Haziran ayında belli olan futbolcuların en başarılı yabancılar olması tesadüf değildir. Fenerbahçe'nin bu sezon yaşanan rezaletten sonra milyon dolarlarla kumar oynama lüksü kalmamıştır. Fakat başkan daha kongreye aday bile olmadı. İlkokul çocukları gibi planlarla rakiplerinin kim olacağını görmeye çalışıyor, bir yandan aday olmadım daha derken diğer yandan kulübün resmi dergisine "11 yıllık istikrar devam etmeli" başlıkları atılıyor. Neyin istikrarıysa o artık.

Fenerbahçe'nin Lugano'ya yalvarmaya, onun cevabını Temmuz'a kadar beklemeye, Selçuk, Volkan gibi vasat oyuncularla pazarlık etmeye lüksü yok. Bu oyunculara son şartlar sunulup yeni kadro bugünden itibaren oluşturulmaya başlanmalı. Takıma en az 7-8 tane yeni oyuncu alınması gerekiyor ve bu 3 gün içinde halledilebilecek bir iş değil. Özellikle yabancı transferler için çalışmalara şimdiden başlayıp Haziran ayında noktalanmazsa 3 yıllık düşüş gelecek sene daha da hızlanarak devam edecek. Alınacak oyuncularda olması gereken teknik ve mental özellikleri de vakit bulduğumuz başka bir zaman tartışalım.


0 comments:

Yorum Gönder