Ankaraspor 1 - Fenerbahçe 0
TSL 18/04/2009


ankaraspor fenerbahçe

Ntvspor ve Mert Aydın
Bu sezon Ankara deplasmanları ligde eziyetle eşanlamlıydı Fenerbahçe için. Bu kez suni çimin güzelliklerinden yararlanamayacaktı sarı-lacivertliler. Ama zaten cezalar ve sakatlıklar yüzünden çimin suni mi doğal mı olduğu konusu pek akıllarda yoktu. Senaryosunu Aragones’in yazdığı “Sağ bek Ali Bilgin” filminin Altın Portakal’da ödül alma ihtimali zayıf görünüyordu.

Ankaraspor ise bomba gibi giderken dağılmış ve Aykut Kocaman’ın takımı Şampiyonlar Ligi kovalarken, “Biraz daha kötü giderse küme düşebilir mi” sorusunun muhatabı haline gelmişti. Fenerbahçe’nin bu eksik ve yamalı hali onlar için bir fırsattı.

Maçın ilk yarısında güzel futbol görmek ne kelime şöyle akıl dolu bir atak görmedik. Ankaraspor, Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun topları kullanırken konuk takım, klasik çok paslı futbolunu uygulamaya çalışıyordu. Ama böyle pas futbolunu oynarken bu kadar pas hatası yaparsanız pozisyon bile üretilemez.

10. dakikada Mehmet Çakır sağdan getirdi. Ortasında uzak direkte bomboştu Neca. Ama nasıl o top dışarı gitti kimse anlayamadı? Kaçan gol sırasında The Gökçeks dövünürken Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Melih Gökçek’in torununu seviyordu sıkıntıdan.

21’de Emre’nin soldan kornerine Yasin kafayı vurdu. Senecky köşeden çeldi topu. Yardımcı hakemlerin hatalı ofsayt bayrakları bile maçı renklendiremeden devre bitti.

İkinci yarıda rakibin üzerine daha fazla giden bir Fenerbahçe vardı. Ancak pozisyon bulmak hala aynı zorluktaydı. 60’ta Weeks’in ayağında gevelediği topa Fenerbahçe’nin en iyisi Emre baskı yaptı. Ama Emre de kaleciyle karşı karşıya kalamadı topu kontrol edemeyince.

70’ten sonra Ankaraspor da gol atmanın gerektiğine karar verdi. Roberto Carlos ve Vederson’lu kanat boşalınca Ömer Aysan’la gelmeye başladılar. 73’te Ömer sağdan ortaladı Adem yakından dışarı yolladı. Hemen 1 dakika sonra Mehmet Çakır sol çaprazdan sert bir şut yolladı. Volkan Babacan’ın çabası golü önleyemedi: 1-0.

Fenerbahçe ciddi bir baskı kurmaya başladı golden sonra. 81’de Gökhan’ın yaydan vuruşu yan direğin dışına çarpıp auta gitti.

10 maçtır kazanamayan Ankaraspor, değerli bir galibiyet alırken Fenerbahçe, başkent kabusundan kurtulamadı. Eksiklerden dem vurulabilir tabii ki. Ama eksiklerin büyük bölümü, en azından cezalı olanları Sivas’ta kupa maçında da oynayamayacak. Çantada keklik görünen kupa da tehlikede artık.

ANKARASPOR-FENERBAHÇE: 1-0
Hakemler: Suat Arslanboğa, Baki Tuncay Akın, Volkan Narinç
Ankaraspor: Senecky, Ediz, Baki, Ömer Aysan, Erhan, Hürriyet, Adem, Neca (68 Mehmet Özdemir), Murat Tosun (86 Konate), Mehmet Çakır, Bilal (56 Weeks)
Fenerbahçe: Volkan Babacan, Ali, Önder, Yasin, Roberto Carlos, Selçuk, Emre, Kazım (59 Gökhan Emreciksin), Uğur (59 Vederson), Deivid (79 İlhan), Güiza
Gol: Mehmet Çakır (74)
Sarı Kartlar: Senecky; Yasin


0 comments:

Yorum Gönder