Sıfır Sıfır'ların Frekansı Bozuldu


fb gs 80ler gol

Fotoğrafın ve istatistiklerin kaynağı tabii ki Alper Duruk Arşivi. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası maçlarını dikkate alırsak 0-0 biten maçlarda dikkate değer bir artış var. Bu Dünya'da sayıları azalan arılarla mı ilgili, uzaylılar Dünya'ya müdahale mi ediyor yoksa Volkan ve De Santis gibi Dünyaca ünlü kaleciler "kalelerini gole mi kapatmış" emin değilim ama bozulan frekansı fark etmemek mümkün değil. Artış var dediysek iki senede iki kere olmuş ama bu bile artış. Geçmiş yıllara bakalım şimdi...

Fenerbahçe ve Galatasaray 2008 Şubat'ına kadar en son Kasım 2000'de Sami Yen'deki lig maçında 0-0 berabere kalmışlar. Bunun için de tam 14 sene beklemişler, ondan önceki 0-0 beraberlik İnönü stadında 1 Mart 1986'da. Arada Gurbet Kupası diye bir şey var 1996'da ama sadece resmi maçları baz alalım. İki takım 1986'dan 2008'e kadar sadece iki kez 0-0 berabere kalmış. 22 senede iki kez yani. 2008 Şubat'ında Fenerbahçe Stadındaki kupa maçında seneler sonra 0-0 sonra berabere kalan iki takım bu sefer 8-10 sene beklemeden hemen bir sene sonra yine 0-0 berabere kalıyor. Gelin bu işte bir hinlik aramayın. Yoksa gerçekten hükümet Türkiye'yi 30 sene geri mi götürdü? Yoksa karanlık çağların o 0-0'lı bunaltıcı maçlarını yaşamaya mahkum mu ediliyoruz?

Ayrıca yakın geçmişe bakacak olursak iki takımın maçlarında gol ortalaması 2002-2006 sezonları arasında 3.27 iken 2006-2009 sezonları arasında oynanan son 7 maçta bu rakam 2.125'e düşmüş. Fenebahçe cephesi olayı rahatlıkla Kezman ve Guiza'nın üzerine yıkabilir, Galatasaray'ı bilmiyorum.



2 comments:

  1. Sekhranikos dedi ki...

    Elin değmişken şu guiza meselesine bir el atıver. bendemi tuhaflık var bilemiyorum. bu adamın top kontrolü zayıf, bu adam ağır, topla gidemiyor, gavurun desişın dediği karar verme meziyeti CM de olsa 2 enfazla, adam geçemiyor, son vuruşları yetersiz, pozisyon takibi zayıf, gol koklayamıyor yahu bu özelliklerde bir adam la liga da 27 kemiksiz golü nasıl atar? yahu yeni bir çakma nielsen vakası diyecem yok bildiğin milli takıma çağırılıyor felan hemde raulun yerine? yaşlandım mı aceba?

  2. PVH dedi ki...

    Guiza meselesi ilginc. Adam ilk geldiginde gol atamiyordu ama asistcilik yapiyordu falan, iyi yahu 2 forvet oynarsak bu adamin cok golde imzasi olur dedik. Simdi tamamen bitmis, top bile durduramiyor, sanirim Demir Hotic'ten bile ilgic bir vaka ile karsi karsiyayiz.

Yorum Gönder