Fenerbahçe 2 - Eskişehirspor 1
TSL 05/04/2009


fenerbahçe eskişehirspor

NTVSPOR - İSTANBUL/MERT AYDIN
Eskişehirspor, bu sezon Galatasaray'ı süpürdü. Fenerbahçe ile kendi evinde 2-2 berabere kaldı. Teknik direktör Rıza Çalımbay belki de bir düşünce devrimine imza attı. Bir teknik adamın tarzını bu kadar olumlu şekilde değiştirdiğine pek tanık olmuyorduk. Çalımbay, bu sezon oynattığı akıcı futbolla yense de yenilse de hep övgü topluyor. Hak ediyor da açıkçası.

Fenerbahçe ise Galatasaray derbisi öncesi Alex, Lugano ve Emre’nin yokluğunda sahaya çıkıyor. Güiza’nın sakallarını kesmiş olması tribünlerde yorumlanmaya çalışılıyor. Kimine göre Türkiye maçındaki asistiyle yeniden doğmuş. Kimine göre ise sabah burnundaki kılları keserken elinin ayarı kaçmış. Sonrasında mecburen tıraş olmuş.

Maç başladıktan sonra Fenerbahçe geriye gömülüp kontra yapmaya çalışırken görüldü. Yani Batuhan, Youla, Serdar, Engin ailece hücum eden bir Eskişehirspor var sahada. Fenerbahçe eksiklerinden çekinip geride bekliyor. 3. dakikada Serdar’ın az farkla dışarı çıkan şutuyla açılıyor oyun.

22’de Fenerbahçe aradığı kontratı buluyor. Deivid’in şeker gibi pasını kovalayan Uğur, üzerine gelen 2.05’lik Ivesa’yı geçiyor. Ama sonrasında topa vuracak gücü kalmıyor. Koray da kornere gönderiyor topu. O pozisyonun kornerinde Roberto Carlos, kaleciye nişanladı.

Az pozisyonlu ilk yarının 44. dakikasında Fenerbahçe savunmasının ofsayt kararına hakem uymayınca Serdar fırsat buldu. Roberto Carlos çabalayınca şut auta gidiyor. Edu’nun devre biterken sakatlanması ise Fenerbahçe için sıkıntıydı.

48’de Youla’nın sağdan ortasına Batuhan kafayı vurdu. Volkan, Batuhan’ın yanında olduğu için kale boştu. Bismillah sahaya alışmaya çalışan Yasin çizgiden çıkardı. 50’de Güiza, uzun topu takip etti. Ivesa kaleden çıkıp topu çeldi. Semih’in ortasında Uğur’un kafası dışarı gitti.

Aragones, oyundan o kadar sıkılmıştı ki 58. dakikaya gelindiğinde Fenerbahçe’nin oyuncu değiştirme hakkı kalmamıştı. Artık deha olarak mı kabul edimeli bilmiyorum ama 59’da Fenerbahçe gol attı. Roberto Carlos soldan ortaladı. Ayağını usturuplu topa dokunduran Deivid ağları buldu: 1-0. 84’te Batuhan’ın röveşatası üstten az farkla dışarı gitti. 87’de Fenerbahçe kontratağında Güiza soldan girdiği ceza alanında akıllı bir plaseyle golü buldu: 2-0. 90’da Batuhan’ın diziyle farkı indirdi: 2-1.

Derbi öncesinde ve Trabzonspor’un beraberliği sonrası bu 3 puan çok değerli. Ama eğer takımın şampiyonluk şansı var mı diye taraftara sorsanız “Evet” diyen fazla çıkmaz. Keçi boynuzu tadında futbol oynayarak bir yerlere varmak zordur.

FENERBAHÇE-ESKİŞEHİRSPOR: 2-1
Hakemler: Bülent Yıldırım, Nihat Mızrak, Muharrem Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Edu (46 Yasin), Önder, Roberto Carlos, Deivid, Josico (55 Deniz), Selçuk, Uğur (58 Gökhan Emreciksin), Semih, Güiza
Eskişehirspor: Ivesa, Koray, Vucko, El Saka (52 Tayfun), Sezgin, Serdar (79 Bülent Kocabey), Doğa, Emre Toraman (71 Poljak), Engin, Youla, Batuhan
Sarı Kartlar: Önder; Emre Toraman, Engin, Doğa
Gol: Deivid (59), Güiza (87); Batuhan (90)




0 comments:

Yorum Gönder