Galatasaray 0 - Fenerbahçe 0
TSL 12/04/2008


galatasaray fenerbahçe

NTVSPOR ve Mert Aydın
Futbolun unutulduğu derbide pozisyon azdı ama olay çoktu. Maçın sonunda Arda, Emre Aşık, Lugano ve Semih kırmızı gördü. İki takım da zirveden uzaklaştı.

İSTANBUL/MERT AYDIN- Jerzy Kosinski'nin ünlü romanıdır Boyalı Kuş. Kitaba adını veren Doğu Avrupa geleneği bizim horoz dövüşüyle İspanyollar'ın boğa güreşi arası bir vahşilik. Bir kuş grubunun içinden rastgele bir kuş seçilir. Sonra o kuş boyanır. Ardından zavallı, arkadaşlarının arasına geri konur. Maalesef arkadaşlarını tanıyamaz kuş sürüsünün içindekiler. Yabancı sandıkları kuşu bir tehdit olarak görür ve köylülerin zevk alan bakışları arasında arkadaşlarını parçalarlar. Ali Sami Yen Stadı'nda derbiye çıkarken küfürler yiyen Emre Belözoğlu, Boyalı Kuş'tu.

Fenerbahçe'de Alex yoktu kadroda. Galatasaray'da Lincoln kulübede, Mehmet Topal ise stoperde ama en azından sahadaydı. Uzun süredir ilk kez iki takım bu kadar zor durumda bir derbiye çıkıyordu. Bu nasıl bir futbol çıkaracaktı ortaya?

Oyuna önde baskı yaparak ve Fenerbahçe'nin oyun kurmasını engelleyerek başladı Galatasaray. 3'te Hakan'ın soldan ortasına uzak direkte Kewell pek istediği gibi vuramadı. 10'da Kewell sağda boş kaldı. Orta yapsa içeride bekleyenler vardı. Ozi güzel güzel gitti. Ama top, ayağının üstüne değince auta çıktı. 18'de o baskı sırasında Roberto Carlos bile ceza alanından topu çıkaramadı. Kewell çaprazdan şık vurdu. Volkan da artistik puanlamada en yüksek notu alıp topu kornere çeldi.

53'te Fenerbahçe kontratağında De Sanctis topu Deniz'e çeldi. Onun vuruşu savunmaya çarptı. Semih, boştaki Deivid'i göremeyince pozisyonu harcamayı tercih etti. 55'te Emre'nin su şişeleri dopingli kornerine Semih zor da olsa dokundu ama kaleci iyi yer tuttu. 64'te Arda soldan ortaladı. Ön direkte Baros'un vuruşunda Volkan zorlanmadı fazla.

Karşılaşmanın sonunda yaşananlar gerçek bir utançtı. 4 kırmızı kart, sahaya atlayan sevimli abi, milli futbolcuların yumrukları.

İtişin kakışın başrole çıktığı bir maç oldu. Maçtan önce bu iki takımın üstündekiler ne istese o vardı sahada. Karşılaşma sonrasına sadece sarı kartlar, kırmızı kartlar üzerine kısır hakem tartışmaları kaldı. Şampiyonluk da bir dahaki bahara artık iki takım için de...

GALATASARAY-FENERBAHÇE: 0-0
Hakemler: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Galatasaray: De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Mehmet, Hakan, Arda, Barış, Ayhan, Kewell (90+1 Nonda), Ümit (58 Lincoln), Baros
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül (22 Yasin), Önder, Lugano, Roberto Carlos, Deivid (67 Kazım), Selçuk (45+1 Deniz), Emre, Uğur, Güiza, Semih
Sarı Kartlar: Emre Aşık, Sabri; Selçuk, Emre, Semih, Güiza
Kırmızı Kartlar: Emre Aşık, Arda, Semih, Lugano (90)


0 comments:

Yorum Gönder