Uzak Diyarlar 1: Hospes Maricel


hospes maricel

Hospes Maricel Mallorca 2002 yılında faaliyete geçmiş bir otel. 16 ve 17. yüzyıl mimarisini yansıtıyor. 29 odaya ve göreni şaşırtması mümkün olmayan bir 5 yıldıza sahip. Mısır (ülke olan) pamuklarından yatak örtüleri, deniz kenarında sürekli jazz ve gidenin anlattığına göre gurmelerin zevklerine uygun bir yemek servisi var. Dolayısıyla herhangi bir otelin sahip olması umulabilecek her şeye sahip.

hospes maricel

Papazın çayırı ekibinin çoşkuyla karşıladığını bildiğim özellikleri bunlarla sınırlı değil. Otelin dış cephesi ne kadar eskiyse, içerisi de o kadar modern bir tarzla döşenmiş. Herhangi bir odayı döşemenin ne kadar zor olabileceğini bilen herkesin böyle bir incelik karşısında rahatlaması mümkün.

hospes maricel

İspanya Emevileri Palma'ya "Medine Mayorka" diyorlar. Tarihi daha eski. Roma İmparatorluğu zamanında kurulmuş, Roma'nın yıkılması sırasında vandallar tarafından yerle bir edilmiş ve I. Aragon tarafından tekrar kurulmuş. 13. yüzyıldan sonra şehrin konumu sebebiyle şehir herkesle ticaret yapabilen bir merkez haline gelmiş. Osmanlılar, Katalonyalılar, Valensiyalılar, İtalyan Dükalıklarına ait gemiler Palma'nın sürekli ziyaretçileri.

hospes maricel

İstatistiklere göre 1960 yılında Mallorca'ya gelen sayısı 500.000. 1997 yılında 6.739.000. 2001'de ise 19.000.000 insan gelmiş. Bunların hiç birisinin bizim ekipten olmaması ise geleceğe ümitle bakmamızı, yarınlar bizim diye heyecanlanmamızı sağlamalı. 20 yaş, bu tipte bir yer için çok genç.

hospes maricel

Ağustos ayında hava en yüksek 29 en düşük 26 derece. Uzanılacak şezlong ise bir tane. Hospes Maricel, uzak diyarlarda şezlongu dolu otel.


1 comments:

  1. varol döken dedi ki...

    mallorca çok matah bir yer değil ama gidilecekse porto cristo'ya, nadal'ın memleketine gidilmeli...

Yorum Gönder