Aklın Yolu


ugur meleke

İngilizler "Great minds think alike" derler büyük akıllar benzer düşünür. Uğur Meleke bugün yayınlanan yazısında şöyle diyor: "Pazar gecesi Torino’da oynanan Juventus-Inter maçında Balotelli’ye yönelik yapılan “Siyah İtalyan yoktur” tezahüratını duymuşsunuzdur. Bu ırkçı sesler, Juventus’a 1 maç saha kapatma cezasına mâl oldu. TFF eski yöneticisi değerli ekonomist Erdal Batmaz, İtalya’daki bu hadisenin üstüne Süper Lig’de geçtiğimiz yıllarda açılan bir pankartı hatırlattı bana: “Mehmet olunmaz, Mehmet doğulur” Şimdi oturmuş, iki resim arasındaki 7 farkı bulmaya çalışıyoruz..."

PVH 21 Nisan'da burada şöyle yazmış: "... Cezaya sebep olan tezahuratı okuduğum saniyede aklıma eskilerden bir pankartın gelmesi, tezahurat da "Siyah İtalyan yoktur". Bizim Super Lig'de gördüğümüz daha bir sanatsal gibi yalnız, altına konulan Türk bayrağıyla da dokunulmaz kılınmış. Hem değerli futbol adamımız Fatih Terim'in de söylediği gibi "Türkiye ırkçılık nedir bilmez". Şimdi bu "Siyah İtalyan yoktur" ve "Mehmet Olunmaz"ı yan yana koyup 7 farkı bulmaya çalışıyorum, farkları bulup gönderirsem çekilişle "Her Türk asker doğar" sticker'ı kazanma şansım var."

Aklın yolu bir.



1 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    demek Mehmet olunmaz Mehmet doğulur
    insan olmayandan bu laf umulur
    git te bir aynaya bak ey gafil mahluk
    bil ki insan olunmaz insan doğulur

    şeklinde tribünlerde verilen cevap geldi aklıma hemen..ne gariptir ki o laf ettikleri Mehmeti şimdi transfer etmek istiyorlar tıpkı bir zamanlar bizdeyken sahtekar dedikleri nobreye kendi takımlarına transfer olduğunda mert adını veren beşiktaşlılar gibi..hayat ne garip böyle vapurlar filan..

Yorum Gönder