İki Maç Daha


Sivas maçıyla aynı saate bir de bayan voleybol finali uygun görmüş voleybolu kitlelere sevdirmekle yükümlü sevimli voleybol federasyonumuz. Serinin ikinci maçını da Galatasaray’la oynanacak erkek basketbol maçıyla aynı güne ve aynı saate koyarak voleybolu daha çok sevdireceklerini düşünüyorlar sanırım. Üçüncü maçın saatini bilmiyorum ama onu da cumartesi günü futbol maçıyla aynı saate koymalarını bekliyorum. Amatör branşlarda bu maç saati meselesi epeydir can sıkan bir durum ve ne yazık ki bu ilk değil. Özellikle müessese kulüpleriyle oynadığımız maçlar ne yapıp edip bir başka önemli maçla çakışan saate konuluyor. Galatasaray Fenerbahçe futbol maçının oynandığı saate Arkas- Fenerbahçe maçı koymanın masum bir açıklaması olamaz.

Yıllardır bu müessese kulüplerinin isteklerine çanak tutan voleybol federasyona rağmen dün Eczacıbaşı’nın o uğursuz salonunda takımı destekleyen 20 kişilik gruba saygılarımı göndereyim önce. İnanılmaz güzel bir maçtı ve inanılmaz bir geri dönüşle kazanıp 1-0 üstünlüğü yakaladık seride. Birinci set sürekli geriden takip edip 25 de yakalayıp Çiğdem’in iki müthiş servisiyle 27 de seti bitirdik ve 1-0 öne geçtik. İkinci set yine kötü başlayıp yakaladık ama bu sefer son noktayı koyamadık ve 26-24 kaybettik. Üçüncü set yine aynı şekilde kötü başlayıp 22-21 öne geçtik onun ardından 4-0 lık bir seriyle 25-21 kaybettik. 4. set işler yine kötü başlamış ve bu sefer fark diğer setlerden daha fazla açılmışken 19-12 den müthiş bir geri dönüşle 25-23 kazandık seti. Seda’nın servisleriyle ve o ana kadar pek de parlak bir performans çizmeyen Anja’nın birdenbire kendine gelmesiyle mucize bir set kazanıp final setine geldik ve geriden gelmenin moraliyle “biz bu seti nasıl verdik” diye düşünen Eczacı’nın şaşkınlığından faydalanıp 5. seti 15-10 maçı da 3-2 kazanıp o uğursuz salondan ilk kez galibiyetle çıktık. 2-0 dan maç sayısı atarken kaybettiğimiz maçı,bu sene Türkiye Kupası finalinde yine 2-0 dan kaybettiğimiz maçları hatırlayınca bu sahaya uğursuz demek az bile. Eczacı’nın yabancıları bizim oyunculardan daha kariyerli oyuncular buna bir sözümüz yok ama maça ağırlığını koyabilen bir takım lideri çıkaramıyor Eczacı. En kritik anlarda çuvalla para verdikleri yabancıları değil Neriman’ı kullanmaları da bunu gösteriyor. Sabah’ta ki saçma yazısında Cengiz Tokgöz Naz çıktığı için Fenerbahçe’nin kazandığını ve o ana kadar müthiş oynadığını söylemiş Naz’ın. Herhalde biz başka bir maç seyrettik Naz zaten son bir aydır son derece formsuz ve pasör pozisyonunda ondan çok daha kısa ve sınırlı yetenekli olan bizim iki pasörümüze karşı da bir üstünlüğünü göremedim ben. Seda’ya iyi top getirdiğimizde hepsini öldürüyor bu topların herkes Neslihan’ı biliyor en dominant bayan voleybolcu olarak ama son iki senedir Seda’nın gösterdiği gelişim müthiş. Çok ciddi bir sakatlıktan çıkıp müthiş bir gelişim göstermesi özgüveninin gittikçe artması süper yıldızlığa doğru terfi etmesini sağladı Seda’nın. İnşallah nazar değdirmeyiz. Eda da biraz manşetini toparlayabilirse hırsıyla isteğiyle blok sezgisiyle zaten çok önemli bir oyuncudan komple bir oyuncuya dönüşecek.

Takımın yükü genel olarak smaçörlerdedir ama Çiğdem’e bir paragraf açmak lazım. Eczacıbaşı’ndan işimize yaramaz denilerek ve son derece incitici bir şekilde ayrılmasına, geçirdiği sakatlığa rağmen o yaşta bir oyuncunun kariyerini tekrar ayağa kaldırması takdire şayan. Galatasray’la yarı finalin son maçında 14 tane servisten arka arkaya sayı aldı ve Eczacı maçlarında da en kritik yerlerde inanılmaz iyi servisler atarak rakibin dengesini bozdu. Gösterdiği azime şapka çıkartıyoruz. İki senedir olabilecek tüm tersliklerin bir araya gelmesiyle Eczacı’ya kaptırıyoruz şampiyonluğu bu sene şans bizim yanımızda olsun ve alalım şu şampiyonluğu. Haydi kızlar iki maç daha.

ASLAN GİTTİ HADİ EVE DÖNELİM
Erkek takımı 2. maçın birinci setinde Aslan sakatladıktan sonra “nasıl olsa biz bu seriyi kazanamyız”psikolojisine girdi ve iki maçtı da set alamadan kaybettik. Perşembe günü de kaybedersek şampiyonluğa veda edeceğiz. Halkbank ve Arkas’ı elemiş bir takımın bir oyuncu sakatlandı diye maçlardan tamamen umudunu kesmesini anlamıyorum Aslan’ın da takım için ne demek olduğunu bir kez daha görmüş olduk yokluğunda. Gelecek sene için Halkbank’ a gideceği söylentileri var. Yönetimin artık bir vizyon haline getirdiği her dalda kalpten Fenerbahçeli sporcuları kulüpte tutmama politikasındaki istikrarına bakarsak büyük ihtimalle doğruluğuna inanmamız gerek.


1 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    Dün kızların maçı efsane geri dönüşler kategorisine girmiştir benim nezdimde.
    Geçen yıl kaybedilen şampiyonluktan sonra akıttıkları gözyaşlarını unutmadık, hiç bir branşta şampiyonluğu bu kadar çok istemiyorum. Onlar olsun yeter.

Yorum Gönder