Irkçılık Bilmez Soyumuz


mehmet olunmaz

Haber şu

Juventus will have to play a home game behind closed doors after fans racially abused Inter Milan striker Mario Balotelli in Saturday’s 1-1 Serie A draw, the Italian league said on Monday.

The 18-year-old scored Inter’s opener in the top-of-the-table clash and was subjected to chants of “a black Italian does not exist” from sections of the Juve crowd in Turin.
Juventus'a ırkçı tezahurattan dolayı seyircisiz oynama cezası verilmiş diyor kısaca. İşin ilginç tarafı cezaya sebep olan tezahuratı okuduğum saniyede aklıma eskilerden bir pankartın gelmesi, tezahurat da "Siyah İtalyan yoktur". Bizim Super Lig'de gördüğümüz daha bir sanatsal gibi yalnız, altına konulan Türk bayrağıyla da dokunulmaz kılınmış. Hem değerli futbol adamımız Fatih Terim'in de söylediği gibi "Türkiye ırkçılık nedir bilmez". Şimdi bu "Siyah İtalyan yoktur" ve "Mehmet Olunmaz"ı yan yana koyup 7 farkı bulmaya çalışıyorum, farkları bulup gönderirsem çekilişle "Her Türk asker doğar" sticker'ı kazanma şansım var.



3 comments:

  1. memduh95 dedi ki...

    nays keç. blog ödüllerinde oyum size.

  2. PVH dedi ki...

    sagolasin wolfseyd, bir ara bu blog odulleri oylamasi hakkinda yazi yazsak fena olmayacak, insanlarin ugrasip emek verdigi bloglara helal olsun, sanlari yurusun de, gazetelerden kopyala yapistir yapan sitelere gecilmeyelim bari :)

  3. Adsız dedi ki...

    ırkçılık meselesine nereden baktığımızla alakalı bu durum;

    ırkçılıkda, siyah-beyaz ayırımını anlıyorsak eğer,evet bu önerme doğrudur.bu anlamda türkiye'de ırkçılık yoktur. çünkü türkiye türklerinin siyah adamla bir problemi olmamıştır tarihte.. ayrıca yaygın müslüman kültüründen dolayı siyahlar genelde arab mantığı ile tanınlanmış olduğundan sempatik bile gelmiştir bu millete..

    ama ırkçılık sadece siyah-beyaz meselesi değildir diyorsak, bu konuda kimse masum değildir..

    bu işler de durup dururken çıkmaz;
    mesela küçük bir örnek vermek gerekirse..sanayi devrimini ilkden gerçekleştirmiş batı toplumlarında en önce siyah meselesi vardı. çünkü daha önce bedava iş gücü olan bu adamlar, sonradan bireyselleşme ve eşit muamele haklarını istediler o yüzden tu-kaka oldular. ama aynı batı toplumları daha sonra yine bu ekonomik meselelerin getirdiği sosyal sorumluluklardan yyırtmak için önce türk ve orta doğululara,şimdilerde de doğu avrupalılara aynı muameleyi yapıyor..sonrada siyah-beyaz romantizminden no rashisim diyip günah çıkartmaya çalışıor..yani çok karmaşık işler.

    mehmet olayı bence genel manada bir ırkçılıkdan daha çok futbolla ilgili bir eziklik hissinden kaynaklanıor bence..

Yorum Gönder