Finaller Haftasına Girerken



Şiddet dozu yüksek derbi nedeniyle gümbürtüye gitti ama kolay kolay unutulmayacak bir Arkas serisi yaşadık ve sonunda finale çıktık. Bu takım İzmir’de bir başka oynuyor, oyuncuların en zor anlarda bile ayağa kalkıp sonuna kadar maçlara asılmaları takdire şayan. 4.maç ekran başında delirmemize neden olan ve belki de maçın kaybedilmesine yol açan Serkan ve Billings’in 5. maç muhteşem oynamalarına şapka çıkarmak lazım. Yıkılmasını teslim olmasını beklediğinz anda yeniden ayağa kalkabilmek tam da rahmetli Cüneyt Koryürek’in çok sevdiği bir ifadeyle “müsabık” olduklarının kanıtı , bazıları gibi “amansız” olmayı National Geograpic Wild çizgisinde değerlendirmediklerini görüp saygıyla selamlıyoruz bu oyuncularımızı. Bir parantez de Arslan ve Grbiç’e. Üzerlerindeki formayı bu kadar içselleştirmiş adamlarla maç kazanıp kaybetmek gerçekten sorun değil. 4. maçı kaybettikten sonra o maça taraftar olarak benden daha fazla üzülen oyuncular olduğunu hissedebiliyorsam ve oyuncular mücadeleleriyle, yüz ifadeleriyle bunu bize hissettiriyorlarsa zaten o takımla taraftar arasında bir bağ oluşabiliyor. Roberto Carlos mesela iki hafta sonra hangi rakiple oynayacağımızı bile bilmiyordur bir yanda bu sevimli celebrity olma çabası diğer yanda takımla hemhal olmuş 39 yaşındaki bir adam, ben ikincisini daha çok seviyorum. Final serisi Perşembe başlıyor ve bu takım İstanbul BB’yi yenip üst üste ikinci kez şampiyon olacak lütfen destek verelim bu takıma Haldun Alagaş’ta ve 50. yıl salonunda oynanacak maçlar. Tribün desteğini hakediyor bu takım.

Bayanlar da gayet iyi gidiyor Galatsaray’a set bile vermeden seride durumu 2-0 a getirdik. İlk maçı Fenerbahçeli olarak değil voleybolsever olarak değerlendirirsem kalite düzeyi lise seviyesindeydi. Çok kötü bir maçı Galatasaray çok çok kötü oynadığı için iyi oynamayarak 3-0 kazandık. İkinci maç biraz daha maça benzedi, bloklarımız çok iyiydi. Servislerde de seri yakalayınca kolaylıkla aldık maçı. Burada da bir parantez Merve’ye açalım. 19 yaşındaki bu oyuncunun servisleriyle iki maçı da kopartan isim olduğunu söyleyebiliriz. Seda zaten bildiğimiz gibi her topu öldürüyor. Bu seri için olmasa bile alarm veren iki zayıf halkamız devam ediyor. Eda’nın manşet hataları ve Anja’nın inişli çıkışlı hali. Oksana’da fena oynamıyor bu aralar. Finalde umarım oyuncular en aza indirir bu hataları.
Artık bu sene şampiyon olalım. 20 yıldır Fenerbahçe’nin a’dan z’ye her şeyini takip eden biri olarak şampiyonluğuna şahit olmadığımız tek branş bayan voleybol şubesi ve bunu da artık umarım bu sene bitiririz.

Gelelim günün maçına Türkiye Kupasında yine bir klasik olarak finaldeyiz. Çeyrek finalde Beşiktaş’ı yarı finalde Tarsus’u kolay maçlar sonunda geçtik ve bugün Galatsaray’la oynuyoruz. Bu maçı 15:30 a koyarak televizyondan seyretmemizi engelleyen Ntvspor’ u kınıyorum. Yayın ihalesine niye giriyorsunuz ki kardeşim şu maçı prime time'a koyamayacaksanız. Zaten ilgisizlikten yakınılan bayan basketbolu ivme kazanmışken nasıl olur da daha az insan izler bu maçı diye çalışılmış ve bu saate almışlar maçı herhalde.

Galatasaray 6 günde 4 maç yapmış olacak bu maçla. Yorgun oldukları dünkü yarı final maçında da gözüktü. Fiziksel olarak dezavantajlı olacaklar. Neyriye ile Sutton Brown'u içeride iyi kullanmalıyız uzunlarımız onlardan iyi ve faul problemine sokabilirler, kritik nokta kısaların katkıları. Esmeral'la Birsel’ e güveniyorum takımı iyi organize edeceklerdir. Eğer Katie ya da Powell biraz sorumluluk alırlarsa ki Katie daha ümit vaat ediyor bu konuda maçı kazanırız. Işıl’ın baskılı savunmasından yılmamak ve Augustus’un drive'lerini kesip daha çok şuta yönlendirmek kilit noktalar. Kızlara güveniyorum Galatasaray’ı yenip bu ülkede bayan basketbolunda asıl patronun kim olduğunu göstereceklerdir. Önce basketbolda ardından voleybolda bir kupa ,bir final biletini Galatasaray’dan almak için kızlara kolaylıklar diliyorum. Başarabiliriz!


1 comments:

  1. tozlu parkeler dedi ki...

    Galatasaray iyi takım olamadı, sezon başındaki transferleriyle bizi geçebileceklerini düşünüyorlardı ama Agustus'a bağımlı hücum etme alışkanlıkları onları cidden zorluyor. Yalnız Young gibi bir savaşçı oyuncu bizim savunma dengemizi alt üst edebilir.

Yorum Gönder