Kraliçeler


bayan basketbol takımı

Şimdi hayatında iki kere bayan basketbolu izlememiş insanlar atıp tutmaya başlayacak. Muhtemeldir ki bazı Fenerliler kendi takımlarını kusurlu bulacak. İnsanların kafası karışmasın, Fenerbahçe Spor Kulübünün son 10 senedeki en başarılı branşı olan ve son 10 senede Türkiye'nin en iyi bayan basketbol takımı olan kraliçelere önüne gelen sallamasın diye ufak bir hatırlatma yapalım. Fenerbahçe son yedi sezonun beşini şampiyon olarak tamamladı (2001-02, 2003-04, 2005-06, 2006-07, 2007-08), bunların arasında son üç sezon da var. Son sekiz sezonun altısında Türkiye Kupası kazanıldı (2000-01, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08), son beş sezon ambargo koyuldu. Sekiz sezonda dört Cumhurbaşkanlığı Kupası var. Son üç sezonda kendisinden 10 kat fazla bütçesi olan Rus takımlarlarıyla mücadele ederek bayan basketbolunun Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı, ilkinde final-four kapısından son saniye basketiyle döndü. Hani isteyen istediğini konuşsun da kraliçelere laf eden olursa biraz düşünüp öyle konuşsun diye. Onlar Fenerbahçe'nin yüz akı ve hâlâ Türkiye'nin en iyi bayan basketbol takımı.



7 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    "Avrupa'nın önemi yok. Siz lige bakın" diyen kafaya, "o kafa yerindeyse" iyi bir uyarı ama yerinde olmadığını herkes biliyor herhalde...

  2. NYG dedi ki...

    o kadar...

  3. fatih dedi ki...

    türkiye de algı her zaman gerçeğin yerini alır ve sokaktaki adama göre daha 5 sene önce avrupa kupalarına 100.000 dolar bulamadığı için çekilen, iki sene önce küme düşen galatasaray bayan basketbol takımı türkiye'nin en başarılı takımı olmuştur şu an için. ne yendiği rakibin düzeyi önemlidir ne de bu kupanın önem derecesi. gerçekleri itinayla manipüle eden medya galatasaray'ı "avrupa şampiyonu" yapar, finalde yendiği italyan takımını ekaterinburg, spartak ,bourges, casares gibi avrupa devleriyle bir tutar ve galatasaray 'ın spor kulübü olma vasfını kutsar. yarı final serisini 3-0 geçmek farz oldu artık kim spor kulübüdür kim değildir görelim bakalım.

  4. PVH dedi ki...

    Abi haklisin da bizim yonetimi boyle ulu orta elestirmemizi firsat bilen tonla yuzsuz var. Daha once de yazmistim. Ortada rakamlar var, hic kafa yormadan gorulecek gercekler var. Fenerbahce bunlarin katilmaya korktugu kupaya cikip catir catir oynuyorken tutup "Avrupa bizim isimiz" "Tarih yazdik" falan demek ustun gerizekalilik ornegi. Bizim elendigimiz takimdan -dream team olmalarina ragmen ucuncu olabildiler- tek oyuncuyu al yanina 15 yasinda 4 tane kiz koy bunlari tokatlasin ki Pondexter bunu daha once defalarca yapti. Simdi bir insan bu uyduruk takimlari yenip kupayi alinca sevinsin ne halt yiyorsa yesin de nasil oluyor da kendilerini Fenerbahce'den buyuk ilan edip Avrupa bizim isimiz diyorlar, hic mi kafa yok Allah askina?

    Biz kendimize bakacak olursa daha once de yazmistim, bayan basketbolu icin en buyuk beklentim verimli bir altyapi olurdu, maalesef onu saglayamadik. Yoksa bizimki gibi erkek basketbolunun bile kucuk bir kesime hitap ettigi ulkede bayan basketbolunda surekli yatirim imkansiz. Ne su anda bizim yonetimin yaptigi ne de Dedehayir'in cebinden yaptigi harcamalar sonsuz, 3 sene sonra bitip gidecek onlar.

  5. alperensaylar dedi ki...

    galatasaray bir spartak moskovanın karşısına çıksın bakalım, sue bird ve lauren jackson karşısında ne yaparlar acaba?

  6. Adsız dedi ki...

    öyle öyle olmasınada neden hala bir kupa almıyoruz ş.ligini almadan bana kimse başarılıyız diyemezzzzz hepsi gitsin iyice düşünsün 6s üç sene önce ligden düştü bu takım bile kupa alıyor bence bizim konuşmaya hakkımız yok...
    aziz baba herşey parayla olmuyor bu işler yürek ister

  7. ugur parildak dedi ki...

    o kupa matah bişi olsa daha şekilli olurdu zaten.. ne o kapali carsidan alinip aydin dogan sirketler arasi hali saha turnuvasinda verilen kupalar gibi kupa..

    illa sidik yaristirmaya da gerek yok bence. gsnin kupa kazanmasi iyi bir hamle. aziz baskan gorup butceyi arttirir isallah haset edip de. 10 kat diil de 2 kat olur aradaki fark ve mucadele imkanı dogar.. yanlissam yanlissin diyin.

Yorum Gönder