Taurasi Fenerbahçe'de



Uzun zamandır kesin gibiydi ama resmen açıklanmadan yine de sevinmeyelim diye tedbirli bir iyimserlikle bekliyorduk gelişmeyi. Dün namağlup gelen şampiyonluğun ardından bugün Diana Taurasi’nin transfer haberiyle Fenerbahçe taraftarı ikinci bir şampiyonluk kazanmış gibi sevindi büyük ihtimalle. Dünyada herhangi bir spor dalında bir numara olan bir sporcu ilk kez Türkiye’ye geliyor. Bunun sembolik anlamı çok büyük. Gamova da çok dominant bir oyuncuydu kendi dalında belki ama en iyi olup olmadığı tartışılır; ancak Taurasi’nin basketbolun Messi’si olduğu konusunda sanırım bütün otoriteler hemfikir.

Fenerbahçe kadın basketbolda yıllardır çeyrek finallerin kapısından döndüğü senelerden sonra nihayet o beklediğimiz bir adımı daha atmaya karar verdiğini gösterdi böylece. Seneye açık açık Avrupa Şampiyonluğu hedefini telaffuz edebiliriz. Birsel, Esmeral,Penny, Taurasi gibi bir dış rotasyonuna eğer Nevriye’nin yanına Taurasi kalitesinde bir uzun alabilirsek yıllardır Rus takımlarından çekinen bir takımdan, Rus takımlarının çekindiği bir takıma dönüşeceğiz. Kadınlarda hem voleybolda hem basketbolda Avrupa’nın tepesinde olacağımız seneler başlıyor. Hayırlı olsun.


2 comments:

  1. Sosyal_FB dedi ki...

    Günün birinde bir de Lauren Jackson gelirse, işte o zaman salon kapısında sabahlarım. Israrcı olurum.

  2. PIERREMANU dedi ki...

    Yakından görmek, çıplak gözle izlemek için sabırsızlanıyorum. Tek başına birçok insanı tribüne çekip bağlayacaktır. Rakiplerden bile izlemeye gelenler olacaktır.

Yorum Gönder