Fenerbahçe 2 - Eskişehirspor 0
TSL 01/05/2010


Taraftar

NTVSPOR ve Ajanslar
Fenerbahçe, Eskişehirspor karşısına son haftalardaki temposuyla çıktı. Bunun karşılığını almakta da gecikmediler. 13. dakikada kazanılan frikik atışını Alex kullandı. Son frikik golünü 2006’da Galatasaray’la oynanan kupa maçında Aykut’a atan Brezilyalı, Ivesa’nın kıpırdamasına bile izin vermedi: 1-0.

24’te Özer sağ tarafta topla birtakım eksantrik hareketler sundu. Sonrasında şutu Doğa’nın ayağından sekti. 2.05’lik Ivesa’nın ellerinde tereyağı vardı. Top, o koca ellerden kayıp kaleye girdi: 2-0.

Eskişehirspor bir türlü rakip kale yakınlarına gidemiyordu. 34’te Alex’in ceza alanı dışından şutunu Ivesa köşeden kornere gönderdi. 36’da Gökhan sağdan indi (yahu bu adam hani Beşiktaş maçından sonra ameliyat olacaktı). Geriye doğru çıkardı. Özer penaltı noktasına yakın bir noktadan stratosfere yolladı topu. 39’da Mehmet Topuz’un şutunda Ivesa başarılıydı.

52’de Alex kaptığı topu Özer’e aktardı. Üzerine gelen Ivesa’nın üzerinden aşırtmak istedi Özer. Ama top dev vücuda çarptı. Maç tamamen Fenerbahçe’nin istediği tempoda gidiyordu. 73’te Alex yaydan vurdu. Top yan direkten geri geldi. 90+3’te Volkan kendi kendine Eskişehirspor’a pozisyon hediye etti. Bir ıska, bir elinden kaçırma. Ama Eskişehirli futbolcular, topu içeri gönderemedi.

Fenerbahçe artık gelecek hafta kazansa bile işin son kalacağının farkında. Peş peşe iki zorlu 90 dakika var önünde. Önemli olan Fenerbahçeli futbolcuların, bu maçın ilk yarısındaki tempoya ulaşıp ulaşmayacağında. Hafta içinde kupa finali var. Hani 27 yıllık hedef var ya o! Kısacası Fenerbahçe için gol yemezlik ve liderlik kolay korunacak şeyler değil. Maçlar çetin, rakipler çetin. Ama Alex diye bir adam var ve ligin son haftalarında bir yıldızın yapması gerekeni yapıyor. Gol atıyor ve takımını oynatıyor.

FENERBAHÇE: 2 - ESKİŞEHİRSPOR: 0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 89 Bekir), Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Dk. 78 Deivid), Özer, Alex, Güiza (Dk. 78 Semih)
Eskişehirspor: Ivesa, Sezgin, El Saka (Dk. 54 Erkan), Nadareviç, Volkan, Alper (Dk. 72 Ragıp), Doğa, Koray, Sezer, Mehmet, Ümit Karan (Dk. 58 Adem)
Goller: Dk. 13 Alex, Dk. 24 Özer (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 31 Koray, Dk. 85 Adem (Eskişehirspor), Dk. 40 Güiza (Fenerbahçe)


12 comments:

  1. TA dedi ki...

    hakemler sayesinde zirveye çıktı fb.unutmamak lazım.

  2. PVH dedi ki...

    ahahaha rakibimiz 2 haftada bir penalti atiyor, bizim her mac verilmeyen banko bir penalti var, bugun yine verilmedi. Hakemler sayesinde diyor.

  3. TA dedi ki...

    MHK kritik maçlarda fenere yürü ya kulum dediler.atamalara dikkat etmek lazım.fenerin önü açıldı ve düzgün hakemler atanmaya başlandı.

  4. PVH dedi ki...

    Sozluk anlamina bakarsan sayesinde = yardimiyla. Duzgun hakemler mi yardim eden hakemler mi? Bir karar ver bence.

  5. aydın dedi ki...

    @TA
    Sana bir teselli:
    ''Heyecanlı lig'' safsatası uğruna Fenerbahçe'nin puan kayıpları dikte ettirilmeseydi Playboy Twins yarışa dahil olmayacaktı.Federasyon-yayıncı kuruluş yüz verdi astar istemeyin.
    Seneye muhteşem kadro & büyük tecrübe Mustafa Denizli sizleri harikalar diyarına gezintiye götürecek, ama bu sezon başka kapıya..

  6. snnbnn dedi ki...

    @TA, devam et ;) sen ve senin gibileri ilgiyle takip ediyoruz :)

  7. Sekhranikos dedi ki...

    Hem lig çok kalitesiz hemide hakemler feneri kayırdı hep. Böyle rakipleri kıyım kıyım afedersin. Ben fenerli olsam bu şampiyonluğa sevinmezdim. Haketmiyo yani. Berbat bir futbol oynuyolar üstelik ve hatta o kadar pis ki bunların maçları rakiplere pozisyonda vermiyolar adil değil afedersin.

  8. enis dedi ki...

    TAAA kıskançlığın derinlerinden yorumlar..geçiniz..

  9. tofi dedi ki...

    @Sekhranikos ya dalga mi geciyorsun, ne berbatı... kac mactir kalecimiz gol yemiyo, nedeni onun iyiliğinden cok takım halinde yapılan savunmadan...tek forvetle de mac boyu bi kac pozisyon anca yakalarsin, onu da bulup atiyoruz, ya sevmeseniz de saygı gösterin artık!

  10. Mitya dedi ki...

    @tofi

    sakin, sakin, bir daha oku sekhranikos'u..

    @ta

    gercekten size mustahak yildirim demiroren - benligini yitirmis zavallilar haline donmussunuz, yolda fenerbahce bayragi gorseniz hirstan icinden gececeksiniz, allah korusun emre'ye falan rastlasaniz adami delik desik edeceksiniz. yeter be guzelim, keyfini cikarin su isin, kazaninca hoplayip zipliyorsaniz, kaybedince de efendi olmayi ogrenin.

    @pvh

    bu sene beni sinirlendiren ikinci yarinin basinda makinaya baglamis gibi puan kaybederken oynadigimiz futbol degil, ilk sekiz haftalik mucizevi skorlarin alindigi zamanki futboldu. bu takim su anda diyarbakir veya bursa maclarinda oynadigindan cok farkli oynamiyor, aradaki tek fark ozer'in ve mehmet'in takima biraz daha ayak uydurmus olmalari, ve genel olarak takimin kendine duydugu guven. roberto carlos ve kazim'in gitmesi hem andre santos'un daha verimli olmasini sagladi, hem de mehmet ve ozer'in ilk onbir stresini nisbeten de olsa azaltti. ikisi de takimla butunlesmisler, bu apacik belli oluyor. daum'un bu seneki tek inadi (kazim askini bir kenara koyarsak) semih'i israrla takimdan sogutmak oldu, bu yuzden hala guiza'dan medet umuyoruz. diyecegim odur ki, uzun senelerden sonra gormek istedigim tur bir oyunu bu sene zaman zaman oynayabildi bu takim, bayagi keyifliyim. selcuk beni benden aliyor - herhalde hayatimda ilk defa fenerbahceli selcuk'un sari kart gorup cezali duruma dusmesinden gercekten korktum, "yavas lan" diye bagirmisligim da var sanirim eskisehir macinda. cristian'i da severiz, her ne kadar benim guzel medyam (ve ne yazik ki ridvan) duzenli olarak cristian'i postalamaya ugrassa da.

    seneye sampiyonlar ligine gitmek icin su son iki maci da kazanmak gerekiyor. ondan sonra transfer doneminin tartismasiz en renkli gectigi yer olan memleketimizde keyiften dort kose ronaldinholari, robbenleri okuyup egleniriz.

    kalin saglicakla.

  11. H.C.T dedi ki...

    Bu da resmen çağın vebası oldu ha... Eline klavyeyi alanın dediği kanun monako'm. "Hakem hatalarıyla zirveye çıktığını düşünüyorum" bile değil ha,"hakemler sayesinde zirveye çıktınız bunu unutmayın". Olllldu paşam,bize de bok yemek düşer bu saatten sonra...

    Ha benim sivilcelilerime...

  12. fenerlihüseyin dedi ki...

    "fenerin önü açıldı ve düzgün hakemler atanmaya başlandı."
    Merd-i kıpti hesabı olmuş. Hakemlerin kolladığı Fenerbaçe'ye düzgün hakem verilmesi bile rahatsız etmiş haspamı.

    Yok ki babası hastanede yakan ulu ve soylu bir federasyon başkanı ve onun dereli gibi hakemleri .
    Fenerbahçe az doğrandığında bile rahatsızlık duyanlar bunlar .

Yorum Gönder