Kraliçeler Yine, Yeniden Şampiyon



Hasat mevsimi sürüyor... Elde var üç. Erkek ve kadın voleyboldaki dubleden sonra kadın basketbolunda da şampiyonuz. Potanın kraliçeleri, WNBA patentli bir sürü oyuncu olan ve Rusya liginden sonra belki de Avrupa'nın en kaliteli liginde normal sezonda ve play-off'ta tek mağlubiyet bile almadan 5. kez üstüste olmak üzere 8. kez artık dolmuş taşmış müzemize getirdiler kupayı.

İlk yarıda 8 sayılık farkla öne geçip ikinci yarı son çabasını ortaya koyan Galatasaray'a karşı geriye düşşek de bu takım deplasmanda da olsa, hakem düdükleri aleyhine de olsa geriye adım atmamayı başardı. Çok sınırlı bir rotasyonla kendisinden daha derin bir kadroya karşı kazanıldı bu şampiyonluk. Parantez açmamız gereken özel oyuncular var bu şampiyonlukta. Cappy'i, Katie Smith'i görmüş bir taraftar olarak yabancı oyuncu beğenme eşiğimiz epey yüksek ama Penny Taylor gibi bir soğukkanlılık abidesinin bambaşka bir yeri var taraftarın kalbinde. Bugün yine skor olarak takımın yükünü çekti, en kritik yerlerde sorumluluk aldı ve lider ruhlu bir takım oyuncusunun nasıl olması gerektiğini gösterdi. Ebony Hoffman dev gibi yüreğini her saniye parkeye yansıtan bir oyuncu ve özellikle final serisinde hücumda yaptığı ekstra sayılarla müthiş bir katkı verdi. Bugün potadan sekip içeriye düşen üçlüğü girdiğinde artık maçın bize döndüğü ve kolay kolay kaybetmeyeceğimiz belli olmuştu. Annesinin Caferağa'da 40 yıllık bir Fenerbahçe taraftarı gibi tezahürat yaptığını da görmüştük. Kulüple özdeşleşen yabancı oyuncunun vücut bulmuş hali...

Diğer takımlarla Fenerbahçe arasındaki o bir türlü kapatılamayan farkı yaratansa onca kaliteli yabancıya karşın her daim Türk oyuncularımız. Uzun yıllardır birlikte oynamanın verdiği alışkanlıkla takımın çok önemli omurgasını oluşturan Nevriye, Birsel ve Esmeral'in de bu şampiyonlukta müthiş katkısı var. Tammy'e, Nevlin'e, Begüm'e, Powell'a, Ajavon'a, Devran'a ve İpek'e de alkışlarımızı yollayalım. Emeklerine sağlık, sezon ortasında takımdan garip bir şekilde ayrılan eski koç Haydar Kemal Ateş'e, çok kritk bir anda göreve getirilen mevcut koç Aydın Uğuz'a ve kimsenin inanmadığı bu branşa ilgi gösteren vizyon belirleyen, yatırım yapan yönetime de sonsuz teşekkürler.

Maçın bitimiyle sahaya yabancı madde atan Galatasaray taraftarına da aferin, kendilerine yakışanı yaptılar. Daha farklı bir şey beklemiyorduk zaten. Her branşta ezildikten sonra en büyük umutları kadın basketbol olmuştu ama dâhi antrenörleri Zafer Kalaycıoğlu yüzlerini kara çıkarttı. Şimdi aslında onun da Aziz Yıldırım'n adamı olduğunu falan dillendirmeye başlayan komplo teorileri bekliyoruz kendilerinden.

Bir sonraki Şampiyon Fenerbahçe yazısını da Pazar gecesi yazmak dileğiyle.


1 comments:

  1. Unknown dedi ki...

    Daha dün şampiyon olduk ve bugün Taurasi'yi açıkladılar. Şampiyon takımı gölgede bıraktılar. İşmiş gibi giriş sayfasına da Taurasi'nin transfer haberini koymuşlar. 1 hafta sonra açıklayın ne var yani. Dünyanın en iyi oyuncusu olabilir ama ortada şampiyon olmuş bir takım var önce bir kaç gün kupayı kaldırırken bir resmini görseydik.

Yorum Gönder