Namağlup Şampiyon



Geçen yıl Ezcacı'nın gecekondudan bozma salonunda kazandığımız şampiyonluktan sonra bunun bir hegemonya başlangıcı olmasını, müessese kulüplerinin yanlarına iliştirilmiş tekil bir şampiyonluk olmaması gerektiğini belirtmiş, bu hegemonyayı başlatacağımıza da inandığımızı yazmıştık. Bir yıl sonra bugün ikinci şampiyonluğu kutluyoruz. Üstelik namağlup bir şekilde. Normal sezonda oynadığı 22 maçı ve play-off ta oynadığı 8 maçı da kazanıp 30'da 30 yaparak elde edilmiş bir şampiyonluk... Erkeklerin de şampiyon olmasıyla voleybola damga vurduğumuz bir yıl oldu. Bu takım bizleri bu sene fazlasıyla gururlandırdı. Pek çok Fenerbahçe taraftarına kulübün sadece futboldan ibaret olmadığını, bu forma için terlerini sonuna kadar akıtan başkalarının da olduğunu ezberletti. Bu branşları takip eden taraftarlar zaten yıllardır bunun bilincinde ama sporu futboldan ibaret görüp haftalık sonuçlarla yaşayan bir ülkede geniş bir kitleye kendilerini fark ettirdiler bu kızlar.

Kadınların yarıştığı bir branşta spor kulüplerinin yatırım yapması ve iddialı olması çok önemli. Bugün Anadolu'da pek çok yerde kız çocuklarının bırakın spor yapmasını, beden eğitimi dersinde eşofman giymesini namus meselesi yapan, bunun için doktorlardan rapor dilenen adamlar var. Kadınların sosyal hayattan dışlandığı, erkek aşkının nesnesi olduğu müddetçe bir anlam kazandığı bir toplumda bu kızların kıracağı bir önyargı, spora teşvik edeceği bir kız çocuğu, çocuğunun spor yapmasına ikna edeceği bir muhafazakar baba bile büyük kazanç. O yüzden bu ülkenin kadınların spor yapabildiği bir ülke olması açısından bile belki küçük ama anlamlı bir adım atılmasında yardımcı oldu Fenerbahçe bu yıl başarıları sayesinde geniş kitlelere ulaşarak. Başarıda pay sahibi olan oyuncu yönetim ve taraftarların hepsinin emeklerine sağlık. Doğru yapılandığında bir takımın neleri başarabileceğini bu yıl gördük.

Bir parantezde Nati için açmak lazım. Final serisinde herhangi bir bireysel ödül almamış olabilir ama bence bu sezonun açık ara MVP'si kendisi. Hegemonyanın ikinci senesini de gördük, seneye Avrupa Şampiyonluğuyla taçlanmış bir lig şampiyonluğu daha bekliyoruz. Bu sene tribünde duymaktan en haz aldığım sözcüklerle bitireyim bir kez daha

"Armanın gururu sarı melekler"


1 comments:

  1. Unknown dedi ki...

    simdiye kadar izledigim hicbir takim sampiyonlugu bu kadar hak etmemisti...butun sezon boyunca doktukleri terin hakkini aldilar, yalnizca Indesit CL sampiyonlugu eksik kaldi, o da seneye artik :)

Yorum Gönder