Tolunay Ne Dedi?


Tolunay

Bursaspor'un maçı nasıldı, doğal olarak, haberim yok fakat Tolunay Kafkas'ın maç sonu açıklamasını izledim. Enteresandı. Tolunay maçın 41. dakikasında iki oyuncu birden değiştirdi. Maç sonunda Lig TV muhabiri bununla ilgili bir soru sorunca şok edici bir cevap verdi. Önce sitem ediyor veya hakeme isyan ediyor sandım fakat daha sonra tekrar ettiği sözlerinden şike iması yaptığını anlamak zor değil.

Önce "Oyunla ilgili bir şey söylemek istemiyorum, Türkiye'de isteyenin istediğini kazandığı bir düzen var, buna da teknik adamlar bir şey yapamıyor, nefret ediyorum bu düzenden" dedi. Bunu duyunca iki senaryo geldi aklıma

1) Takımının iddiası olmasa da maça tam konsantre olması gerektiğini, futbol ahlakı ve iş disiplininin bunu gerektirdiğini düşünüyor olması ve futbolcularına bunu aktaramadığından şikayetçi olması.

2) Hakemin bariz hatalarla maçın kaderini etkilediği.

Daha sonra hakem konusunu açıkladı, klasik "ince ince doğradı" söyleminden başka bir şey yoktu şikayetinde, bariz bir hatadan da bahsetmedi. Yani ikinci senaryo değildi anlatmak istediği. Sonra "Bursaspor'u tebrik ederiz" dedi. Muhabir de ilk söylediğini tam anlamadı ve cümlesini tekrarlayıp ne anlama geldiğini sordu.

"Oyun anlayışında istediğimizi alamadık, özellikle iki oyuncu performanslarının altında oynadılar, ikinci yarı istediğimiz gibi oynadık ama olmadı. Bunları değiştirmemiz lazım, genç nesil olarak çırpınıyoruz fakat değiştiremiyoruz, bu böyle olmamalı Türkiye'de" dedi. İlk senaryodaki gibi bir derdi olsa burada sanırım daha net açıklardı. Özellikle "bu düzenden nefret ediyorum" dedikten sonra, "iki oyuncu maalesef çok kötüydü" demesi ve "ikinci yarı düzeldik ama iş işten geçti" demesi oyundan çıkardığı iki oyuncuyu kasıtlı olarak vasat oynamakla suçladığı anlamına gelmiyor mu? Belki de bir hatır şikesinden şikayetçi, belki kulağına maç öncesi bir şeyler geldi ve maç sırasında doğru olduğunu gördü. Ne anlama geliyor bu söyledikleri?

Açıklama Lig Tv sitesinde


6 comments:

  1. snnbnn dedi ki...

    helal olsun adama, açık açık söylemiş. Tebrikler Tolunay hoca..

  2. Metonet dedi ki...

    kayserispor'da ne işi var bu adamın dediğimiz bir dönemde, bırakacağını açıklamasıyla gönlümde taht kurmuştur.

  3. tamchee dedi ki...

    Çıkardığı oyunculardan biriside penaltıyı yaptıran Mohamed'di..!!
    Birde İbrahim Yazıcı maçtan sonra çıkıp "Allah'ın adeleti varas biz şampiyon oluruz.!" demezmi..!

  4. azapaza dedi ki...

    aslında çok açık ve net.denizli başkanı ipek gibi değilse,ve adamsa açıklamalı neyin ne olduğunu.neyi değiştirmemiz lazım olduğunu.

  5. aydın dedi ki...

    Bu akşam Lazio teknik direktöründen de benzer açıklamalar bekliyorum..

  6. Adsız dedi ki...

    İlgi çekici hatta vahim. Ama takan ? Üstüne giden ? Maalesef.

Yorum Gönder