Fenerbahçe 1 - Trabzonspor 1
TSL 16/05/2010



NTV Spor
Fenerbahçe Kadıköy’e şölen için çıkıyor. Şampiyonluğu kaybederlerse hüzün başrole çıkacak. Aradaki fark bu. Bursa’da ikincilik bile baş tacı edilecek. Ama Kadıköy’de öyle değil. Belli ki Daum bir an evvel gol istiyor. Süper Lig üstü temponun nedeni bu olmalı. Amaç Bursaspor’un üzerinde bir baskı yaratmak. Yoksa maçın başında gol bulunca şampiyonluk garanti olmuyor. 2. dakikada Güiza’nın şutunu Trabzonspor kalecisi Onur çıkarıyor. Özer bir daha kaleye gönderiyor topu. Giray siper ediyor gövdesini. Bu tempo ve 7-8 kişilik toplu hücumların riski arkadaki boşluklar. 5’te Alanzinho geliyor. Uzaktan vuruşu az farkla dışarı çıkıyor. 8’de Alex’in ortasını Güiza dışarı gönderiyor. 13’te Topuz’un kaleye yönelen vuruşunda Selçuk İnan’ın topuğu araya giriyor.

14. dakikada Alex ceza alanı dışında istediği noktada boş kalıyor. Şutunu vuruyor. Türk futbolunun yeni umudu Onur ancak çelebiliyor. Güiza yetişiyor. “Acaba atabilir mi?” soruları arasında ağları havalandırıyor: 1-0.

Fenerbahçe tempoyu biraz olsun düşürüyor. Ama bu kez gereksiz itiraz hastalığına yakalanıyorlar. Sarı-lacivertliler, kalelerine 40 metre uzaklıkta aleyhlerine verilen faule aşırı tepki gösteriyor. Onlar 4-5 kişi Yunus Yıldırım’a baskı yaparken oyun başlıyor. Trabzonspor atağı sağ çaprazdan Burak’ın şık aşırtmasıyla (şut mu orta mı) son buluyor. Son bulduğu nokta kalenin içi: 1-1. Volkan 10 hafta sonra ligde kalesinde ilk kez gol görüyor.

Bursa’dan gelen gol haberi sinirleri bozuyor Fenerbahçe’de. Zararlı bir agresiflik içinde oynamaya başlıyor sarı-lacivertliler. Sanki ilk yarı böyle biterse şampiyonluğu kaybedecek gibi davranıyorlar. Bu bölümde Trabzonspor biraz soğukkanlı top çevirse sürpriz bir gol daha bulabilir.

30’da kaotik bir duran topta Bilica’nın kafası direkten dönüyor. 45+1’de Mehmet Topuz, verkaçlarla ceza alanına giriyor. Vuruşunda Onur başarılı.

İkinci yarıya da Onur kurtarışıyla başlıyoruz. Gökhan Gönül’ün 47’deki slalomu ve kornere gönderilen şutu. 52’de Alex yayda topu önünde buluyor. Sağıyla şansını deniyor ama istediği yere gitmiyor top. 57’de Güiza’nın sağ çaprazdan şutunda yine Onur devleşiyor. 66’da Güiza, Vederson’un ortasında kafayı kaleye gönderemiyor. 71’de Alex ceza alanına girerken Onur’un üzerine vuruyor. 79’da Cristian geçen haftaki golünü andıran şutu yolluyor kaleye. Onur ve direk engelliyor golü.

“Fener gol, gol, gol şampiyonluk geliyor”. Son haftaların favori sloganı bu maçta da dakikalar boyunca ağızlardaydı. Fenerbahçe’nin bir türlü gol getirmeyen o baskısı, Trabzonspor’un direncini, sarı-lacivertlilerin stresini arttırdı. Yeni bir Denizli faciasının ayak sesleri geliyordu. Denizli’de Anelka’yı sokmakta nazlanan Daum, Semih yerine Gökhan Ünal’ı sahaya sürüyordu. 90’da Gökhan Ünal’ın şutunda sahanın yıldızı Onur vardı kalede. 90+1’de Alex kaleyi tutturamadı yakın mesafeden.

Fenerbahçe’nin tek yapması gereken artık şampiyon Bursaspor’u kutlamak. Bu arada yanlış bilgiyi verip Fenerbahçe’nin şampiyon olduğunu ilan edenleri de merak ediyoruz.

FENERBAHÇE: 1 - TRABZONSPOR: 1
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Alper Ulusoy
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Lugano, Vederson, Mehmet Topuz, Emre, Selçuk (Dk. 64 Cristian), Özer (Dk. 65 Deivid), Alex, Güiza (Dk. 83 Gökhan Ünal)
Trabzonspor: Onur, Serkan (Dk. 86 Yattara), Giray, Egemen , Cale, Burak (Dk. 57 Ceyhun), Engin, Selçuk, Colman, Alanzinho (74 Murat), Umut
Goller: Dk. 14 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 23 Burak (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 36 Colman, Dk. 88 Giray (Trabzonspor), Dk. 75 Bilica (Fenerbahçe)


0 comments:

Yorum Gönder