Forvet



Yönetimin daha teknik direktör işini ne yapacağını bile bilmiyoruz; uyutmak suskun kalmak, soruları geçiştirip ters cevaplar vermek en iyi yaptıkları iş. O yüzden geçen hafta Aziz Yıldırım'ın ağzından çıktığı iddia edilen "Siz de kafayı Güiza'ya taktınız" demeci için muhakkak yalandır bile diyemiyoruz. Böyle bir durumda forvet sıkıntısını bildiklerini ve Güiza'nın mutlaka gönderilip yerine bir forvet alınması gerekliliğini gördüklerine de emin değiliz. Buna rağmen ben bir oyuncu alternatifi tanıtayım. Kuzey Kore'nin forveti Jong Tae-Se. Yukarıdaki videoda geçen hafta Yunanistan'a attığı iki gol var. İlkinde önce adamı geçip sonra Tsubasa'nın kartal vuruşuyla kalecinin üzerinden, ikincisinde mükemmel kontrol edip çok zor bir açıdan diğer köşeye bıraktığı top. Youtube'da ararsanız Güney Kore'ye uzaktan gelen bir topu kontrol edip fiziğiyle topu bırakmayarak kaleciyle karşı karşıya attığı (Güiza'nın beceremediği) ve İran'a attığı müthiş kafa golleri de var. Kuzey Kore'nin bir maçını 90 dakika izlemişliğim yok fakat bu adam hakkında okuduklarım hep iyi olduğunu söylüyor. Top kontrolü, defans arası koşular, pozisyon bilgisi ve vuruş tekniğinden övgüyle bahsediliyor. Dünya Kupasında izleyip neler yapabileceğini daha rahat anlarız fakat Kuzey Kore gibi defansif mantaliteyle oynayan bir takımda aldığı övgüler Fenerbahçe gibi bir takımda katlanarak artardı. Ayrıca daha '86 doğumlu ve Japon liginde oynuyor.


8 comments:

  1. Oxoskva dedi ki...

    Youtube'dan da şimdi bir kaç golünü izledim, Güiza'dan sonra böylesi başarılı son vuruşları olan birini görmek insanın içini bir hoş ediyor hakikaten.

    Özellikle buradaki videoda yaptığı vuruşlar inanılmaz net vuruşlar, belli şansa vurmuyor. Hatta ikinci golde vurduğu yere çoğu forvet vurmaz, vuramaz.

    Tabii bu futbolcu ancak öneride kalır, malum yönetimimiz gidip Kuzey Kore'li bir forvet getirmez bu takıma.

  2. memduh95 dedi ki...

    Bizimkiler Brezilya'dan başlarını anca kaldırdılar da, Gignac, Janko, Lewandowski, Bukharov gibi adamlarla ilgilenmeye başladılar.

    Uzak doğuyu fark etmemiz de bikaç yıl alır.

  3. DaesAgelmar dedi ki...

    Noat Samisa blogunda kendisiyle ilgili bir yazı var. Bursaspor'un Rok deneyiminden sonra bizimkiler zor alır Uzak doğulu topçu

  4. Adsız dedi ki...

    Aziz yıldırım ın favorisi guiza gibi gözüküyor ,ben hoca olarak Ramos un ismini sıkça duymaya başlıyorum, sanırım ispanyol hoca ile guiza lı yıllar devam edecek . benim favorim Marko Janko dur , eğer alınabilirseki bence zor Vucinic hayalimdir . bakalım bekleyip göreceğiz .

  5. Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

    gerçekten şu voleybol ve bayan basketteki atılımları futboldada görmek istiyoruz lütfen artık daum,guiza,ali bilgin,vederson vs. den kurtulalım artık kanser olacaz

  6. Arkhe dedi ki...

    Bu adam gelirse medya ile medya etkisine girmeyi çok seven taraftarımız bir olarak bunu da piç ederler.

    Kore'den adam mı alınırmış!
    Koca Fenerin forveti bu mu olacak!
    Beşiktaş x, Galatasaray y alırken bize ne olduğu belirsiz bu Koreli mi gelecek!!

    vs.

  7. BG dedi ki...

    Menejerligine Figer'i getirirse 10-12m arasi fiyata transfer ederiz.

  8. Ortega dedi ki...

    Gignac'la ilgilendimizi gerçekten düşünüyor musunuz? Bizim yönetimin Güiza'dan sonra böyle büyük bir hamle yapacağını sanmıyorum da.

Yorum Gönder