Al Kardeşim Ye, İç, Gül, Oyna



Ligin son haftalarına girilmişti. Şampiyonluğun iki adayı kalmış, Otarafspor ve Butarafspor. Şutarafspor ve Ötekispor lige iddialı girip sonunu getiremeyince son haftalara eğlenceli uğraşlarla girmişler çünkü canları sıkılıyormuş. Bir de ligle ne şampiyonluk, ne küme düşme, ne Avrupa'ya gitme işi kalan takımlar varmış, bunlardan bir tanesi de memleketin de ligin de ortasında bulunan Ortatarafspor'muş. Bu Ortatarafspor ile Butarafspor'un son haftaların birinde maçı varmış. Otarafspor tabii ki Ortatarafspor'u destekleyecekmiş.

Otarafspor başkanı "Sadece desteklemek olmaz, bu işe el de atalım" demiş ve tutmuş Ortatarafspor'un başkanını ve yardımcı antrenörünü çağırmış, demiş ki "Size açıktan 500.000 lira, oyuncularınız da Butarafspor'dan puan alırsa onlara da 200.000 lira prim, ayarlayıverin şu işi." Bakmışlar para iyi, mırın kırın etmişler ama yan cebime koy olmuş. "O iş oldu bilin" diyerek ayrılmışlar. Maç günü daha yaklaşmadan Ortatarafspor'un yöneticileri hakemdir, Butarafspor başkanıdır, duyumdur, iddiadır; aklına ne gelirse konuşmaya başlamış.

Sonra maç günü gelmiş. Bu çok konuşan yönetici yine çıkmış, bu sefer "Butarafspor'u 3-0 yeneriz, bu sene şampiyon bize para veren Otarafspor olsun, biliyoruz da konuşuyoruz, kesin yeneriz!" demiş. Otarafspor ve taraftarları Ortatarafspor'un stadına organizasyon düzenlemişler. Ortatarafspor ve Otarafspor taraftarları maça el ele, kol kola, ortak atkılarla gelmiş. Ortatarafspor stadında hep bir ağızdan "Şampiyon Otarafspor" diye bağırmışlar da. Butarafspor oynamış, oynadıkça gol atmış. Ortatarafspor yardımcı antrenörü çok sinirlenmiş, yarım metre ofsayta bile "ofsayt değil bu" diye sinirlenebilmiş. Hatta sonra hakeme dönüp "sen görürsün sen, düğünüme çiçek gönderen ağır abime söyleyim seni de gör sen" anlamında parmak da sallamış. Bir derdi varmış ama tam anlayan olmamış.

Sonra maç bitmiş ve Butarafspor kazanmış. Bütün bunlar çok normalmiş gibi karşılayan ve canları haftalardır boş boş maç izlemekten sıkılan Şutarafspor ve Ötekispor camiaları "Butarafspor muhakkak Ortatarafspor kalecisini satın almış, bizimkileri de almışlardı zaten" demişler. 3 nesil sonra bu hikayeyi okuyan nesillerin akılları almamış bu işi, "ne garip" demişler.

Şimdi "Para aldık" yerine "bizim kardeşimiz" koyun. 9 Mayıs 2010'dan başlayarak teşvik primi ülkemizde artık serbest, hayırlı olsun. Bu günden sonra bir kişi de "teşvik primi" diye ağlarsa açıp bugün ne yazdığını okurum, adamlığına not veririm.


2 comments:

  1. Oxoskva dedi ki...

    Ağlamaktan başka bir yetiye sahip olmayan bünyeler bu yazıyı anlayabilirler mi? Bence zor.

    Not: Anlamakta ısrar eden ağlayanlara kalem, kağıt benden hediye. Belki notlar alarak anlayabilirler bu yazıyı. Belki.

  2. tozlu parkeler dedi ki...

    Onca gürültü patırtı içerisinde gözden kaçan ama gerçekten ''şike'' kapsamında değerlendirilmesi gereken gerçek budur.

Yorum Gönder