Basketbol Federasyonu Neyin Peşinde?



Basketbol federasyonunun nasıl yönetildiği konusunda daha önce de bir şeyler yazmıştık. Saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde bir yönetim tarzında her türlü abukluğu bekliyoruz bu federasyondan. Ama son icraatları iyice bardağı taşırdı. Kadınlar basketbol liginde bu sene akıllara zarar bir şey oldu. Sezon başında "normal sezonda taraflardan ikisinin de karşılıklı kazandığı maçlar durumunda bu iki takım play-off da karşılaşırsa seri 0-0 dan başlar" kuralı play-off'lar başladıktan sonra 1-1 olarak değiştirildi. Yani 0-0 başlaması gereken ve kazanılmış üç maç üzerinden oynanması gereken Galatasaray-Mersin Bşb serisi 1-1 başlayıp Galatasaray'ın iki maçı kazanmasıyla 3-1 sona ermiş oldu.

Üç yıl önce bu federasyon play-off'un ilk ve ikinci turunda normal sezonda iki maçı da kazanan takımın 1-0 önde başlamasını kabul edip final serisinin normal sezon maçlarına bakmadan 0-0 başlaması gerektiğine karar vermiş ama yine 0-0 başlayan seride de Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engelleyememişti. Bu sene uzun sürmesi beklenilen ve Fenerbahçe serisine yıpranmış gelebilecek bir Galatasaray'ın sorun olabileceğini düşünerek bu garip kuralı getirdiler. Gerekçe olarak da WNBA oyuncularının 15 Mayıs tarihi itibariyle ülkelerine dönmeleri için programın sıkışmasını belirttiler. WNBA'in sezon takviminin ne zaman başlayacağını Mayıs ayında öğrendiler herhalde. Normal sezonda iki hafta arasına maç koyup ligi iki hafta erken bitirip play-off'a erken başlamak mümkünken bunu yapmayıp sonra lig başında belirlenmiş statüyü lig devam ederken değiştirmek nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir ben yaptım oldu mantığıdır anlamak mümkün değil.

Ligi namağlup bitirip iki rakibinin uzun sürecek bir seride yıpranmasını bekleyen Fenerbahçe'yi neredeyse normal sezonu namağlup bitirdi diye cezalandıracak federasyon. Kazanılmış üç maç üzerinden oynanması gereken Galatasaray-Mersin Bşb serisi bu kararla Fenerbahçe'nin 1-0 önde başladığı Botaş serisinden daha önce bitti.

Play-off'a normal sezonda iki maçı da kazanan takımı 1-0 önde başlatıp başlatmamak yerel lig yetkililerinin takdirinde olan bir şey Avrupa'da bunu uygulayan da var, 0-0'la başlatan da var. Ama play-off un ilk ve ikinci turunu 1-0 başlatıp finali 0-0 başlatmak diye bir kural olamaz. Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Normal sezonda habire Fenerbahçe'ye kaybettiği için play-off a 1-0 geride başlayan Galatasaray'a bir şans daha verilmesi için üç yıl önce icat edilmiş bir düzenlemeye bu sene play off başlarken değişen kuralla bir halka daha eklendi. Fenerbahçe, futbol takımının şampiyonluk yarışıyla meşgulken başlayacak final serisi. Fenerbahçe yönetiminin de taraftarın da teyakkuz halinde olması lazım. Galatasaray'la oynanacak final serisinden kötü kokular geliyor.


2 comments:

  1. Adsız dedi ki...

    Ne de olsa Türkiye Basketbol FENERasyonu dimi ?!!! Sahada veririz cevabı inşaallah.

  2. Sosyal_FB dedi ki...

    Şu hareket futbolda yapılsa, ortalık ayağa kalkar. Nedir yani, kız takımı Fenerbahçe değil mi? Ben bunu anlamıyorum. Ulan aslında kerizliğe bak, neyini anlamıyorum? Mahmut Uslu ve taifesi kalkıp da "Ne yapıyorsunuz kardeşim?" dese, "Abi bizi bilmiyor musun? Her zamanki işlerimiz. Şimdi mi kötü olduk?" derler. Haklı adamlar. 1-0 geride başlasak, müstahak bize.

Yorum Gönder