"The Shot"


damir mrsic

Basketbola neden tapıyoruzun cevabı dünkü maç aslında. Bir Shakespeare trajedisi gibi de bitebiliyor, Mehmet Akif'in kahramanlık şiirleri gibi de. Dünkü kahramanlık şiirinin yazarı ise Damir Mrsiç'ti. Basketbolu basketbol yapan "the shot" lardan birini attı Kaptan. Majestelerinin Utah'a Byron Russel'in belini kırarak yaptığı cross-over ın ardından attığı şut gibi, Magic Johnson'un Boston'a attığı jump-shot gibi, 1992 Final Four'unda Djordjeviç'in Abdi İpekçi'deki son saniye şutu gibi tarihe geçecek bir şuta imza attı.

lk maçın benzeri bir ilk yarı geçirdik yine top kaybı konusunda problem yaşadık 10 top kaybı yaptık ilk yarı. Skor hep 3 sayı 5 sayı Efes lehine gitti,yine uzunları kullanma konusunda yetersizdik, Solomon ve Ömer Onan'la tutunduk maça. İkinci yarı momentum Efes'e dönüyor gibi olsa da 47-40 dan sonraki iki -üç hücumda farkın daha açılmasına izin vermedik ve Mrsiç'in son saniye üçlüğüyle sadece 4 sayı geride girdik son çeyreğe.

Son çeyrekte Preldziç yine devreye girdi. İstatistik hanesindeki bütün değerleri son periyodda yaptı neredeyse. Bir hücumda 5 sayı birden buldu ardından Solomon'u dışarıda bomboş topla buluşturdu, atış girmeyince hücum ribauntunu alıp Solomon'a bir kez daha servis yaptı ve öne fırladık. 4 sayı öne geçip maçın ivmesini ele geçirmişken Kerem ve Schumpert'in iki arka arkaya üçlüğüyle bir kez daha geriye düştük.

Emir yine sahneye çıkıp dipten bulduğu üçlükle farkı yine 1'e indirdi.Solomon'un iki yanlış tercihiyle maçı Efes'in ellerine verdik, ne hikmetse biz faul atarken bozulan 24 saniye saati yüzünden soğuyan Green iki faulü de kaçırınca zaten berbat faul attığımız bir maçı faullerle verdiğimizi düşünmüş ve umudu kesmiştik ki Ender'in ikinci faulü kaçırması ve hemen akabinde topu Mrsiç'le buluşturup ona yapılan faulü 2 de 2 yle değerlendirmemiz bizi biraz umutlandırdı.

Efes yarı sahadan topu sokarken yaptığımız savunma inanılmazdı, Kakiozuis topu oyuna sokamayacağını anlayıp Mirsad'a çarptırmasa son anda 5 saniye olmak üzereydi. İkinci denemesinde Solomon yaptığı iki top kaybını affettirecek top çalmayı yaptı, stepsin kıyısından dönüp topu Mrsiç'e kazandırdı Mrsiç tekrar Solomon'u bulduğunda Kakiozuiz bence son derece anlamsız bir faul yaptı. Maç bir kez daha ellerimize geldi. Efes Solomon'un ikide iki atacağını düşünmüş olmalı ki ribaunt için uzun almayı denemedi.

7 saniyeyi Kasun'suz, kısa ve şut atabilecek bir beşle oynama derdindeydi. Solomon'un ikinci atışında yıllarca başımızın belası olmuş Ayhan Şahenk potaları bir güzellik yaptı top dışarıya doğru sekti neredeyse üç oyuncumuz ribaunt için birbirine girecekti ki Mirsad dikenlerin arasından bir gül alır gibi çekti topu vurdu yere, ellerini açarak top isteyen Mrsiç'i gördü ve bu anlar için yaşayan adam yaptı yine yapacağını. Aslında Mrsiç topu potadan geçirdiğinde skorboardda 1.5 saniye gözüküyordu. Bizim bütün oyuncular maç bitmiş gibi kenara koştular Efes'te bir iki oyuncu uyanık olsa o sırada uzun bir pasla çok daha rahat bir şut bulabilirlerdi belki ama onlar da mental olarak o şut girdiği anda bitmişti zaten.

Maç kağıdına baktığımızda yine kazanmamız istatistiğin emrettiği bir kazanma değil. 19 top kaybı yapmışız yüzde 50 civarı faul atmışız ama özellikle ikinci yarıdaki üçlük yüzdemiz ve ribauntlardaki üstünlüğümüz maçı bize döndürmüş. Çok daha ötesinde istatistik olarak bir değer yanıstmayan inatçılık, asla pes etmemek gibi konularda Efes'in fersah fersah ötesinde karaktere sahip oyuncularımız olması gerçeği maçı bize getirdi. Ergin Ataman maçtan sonra olanca çirkefliğiyle galibiyete tesadüf deyip "Tanrılar Fenerbahçe'nin yanındaydı" diyor ve evsahibi avantajı dinlemediler dediği hakemlerin Abdi İpekçi'de de böyle devam etmelerini beklediğini söylüyor. Ne rakibi tebrik etme ne mücadeleye gösterilen bir saygıdan bahsediyor. Fenerbahçe kompleksi öyle bir kompleksi kendisinde seri 4-0 bitince ne diyecek çok merak ediyorum.

Dün bir kez daha gördük ne final serisi oynamak için seçtiğiniz o ucube salon, ne taraftar kotası, ne bilet fiyatı, Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe basketbol takımını durduramayacakasınız Ergin Bey. Salı günü Abdi İpekçi'ye kartondan Efes taraftarını da bekliyoruz." Şampiyonluğa 4 maç kaldı" pankartını her maç getirmek biraz yoracak ama 2 maç daha idare edin Efessever gençler.



0 comments:

Yorum Gönder