Fenerbahçe "Daum ve Aykut" olsun


daum aykut

Daum ve Aykut konusunda teknik, taktik içeren yazıları daha sonraya saklayalım, şu anda resmileşmese de birçok kaynak tarafından doğrulanan Daum-Aykut ikilisinin Fenerbahçe'nin teknik kadrosunu oluşturacağına dair haberleri başka bir yönüyle inceleyelim. Dün Mehmet Topuz transferinde yaşanan gelişmeler bize yol gösterici olmalı, gelecek sezon sadece sahaya çıkan 11'in değil kulübün ağızlardan düşmeyen kurumsallığının ve profesyonelliğinin de değişip geliştiği bir sene olmalı. Bunun olması için şartlar müsait, bu devrimi Türkiye'de yapabilecek tek takım Fenerbahçe ve Daum - Aykut ikilisi bunun için biçilmiş kaftan.

Daum 3 sezon Fenerbahçe'de, ondan önceki sezonlarda da Beşiktaş'ta görev yapan bir teknik adam. Maç öncesi veya sonrasında, maç sırasında herhangi bir kavgaya, bir tartışmaya bulaşmışlığı yok. Maç sonrası hiçbir rakip teknik adam hakkında çirkin açıklamalar yaptığı, başka bir kulübü çirkin sözlerle itham ettiği görülmedi. En gergin günlerde bile hem saha içinde hem de dışında sükünetini korudu. Bu açıdan ismi geçen bir başka teknik adam olan Lucescu'ya hep tercih ettim kendisini. Diğer yandan Aykut'un Türkiye'deki imajının en önemli öğesi efendiliği ve futbol camiasında aklı başında konuşan bir elin parmaklarını geçmeyen isimlerden olması. Eğer iddialar doğruysa ve gerçekten teknik heyetimiz gelecek sene bu iki isme emanet edilecekse polemiklere bulaşmayacak, sadece sahada oynanan oyunla ve kendi futbolcularıyla ilgilenecek, rakipler hakkında çirkin yakıştırmalarda bulunmayacak bir teknik heyetimiz olacak.

Diğer taraftan yönetim de son yıllarda polemiklerden uzak duran bir yapıya büründü. Basın açıklamalarını artık Mahmut Uslu gibi heyecanlı isimler değil Ali Koç ve Şekip Mosturoğlu yapıyor. Diğer kulüplerle ağız dalaşına girilmiyor. Hıncal Uluç gibi yazarlar hâlâ yönetimi kızdırıyor fakat onlar hakkında da fevri açıklamalar eskisi kadar yapılmıyor.

Dün yaşanan Topuz transferi karmaşası Fenerbahçe yönetimi için yeni bir başlangıç olabilir. Fenerbahçe tamamen hukuğun gereklerini yerine getirip Kayserispor ile anlaşıyor. Bu arada hukuksuz biçimde oyuncu ile konuşan Beşiktaş erkenden anlaşmayı duyuruyor. Bu olayda şu ana kadar yapılan tek hata Fenerbahçe yönetiminin Topuz'la hiç konuşmadan Kayserispor ile anlaştığını duyurması. Şu anda sorun Kayserispor ve Beşiktaş arasında, Fenerbahçe buna müdahil olmadan izlemeli. Yapılanın zorbalık olduğunu savunan Beşiktaş yönetimi haklı olduğuna emin ama buna rağmen alelacele oyuncuya forma giydirip fotoğraf yayımlamaktan geri kalmıyor. Diğer taraftan 100 yıllık kulübün en büyük yetkilisi forum ağzına başvurup rakibine açıkça "ezik" diyor. Topuz'un menajeri ise Tv'ye çıkıp lütfen Fenerbahçe de anlayış göstersin diyerek adeta yalvarıyor.

Fenerbahçe yönetimi sükunetini korumalı. Özellikle bu "ezik" tepkisi Beşiktaş Kulübü ve yönetiminin seviyesinin nerede olduğunun en güzel göstergesi. Fenerbahçe temel olarak Kayserispor ve Beşiktaş arasındaki sürtüşmeye fevri açıklamalar yaparak katılmamalı. Özellikle Beşiktaş başkanının dengesiz hareketlerine cevap verilecekse en sade ve sakin dille cevap verilmeli, aynı seviyeye inilmemeli. Geçen sene boyunca Galatasaray çeyrek finalini bile kalamadığı UEFA kupasını alacağını iddia ederek yönetiminden futbolcusuna bütün üyeleri ile Fenerbahçe'yi kışkırtmaya çalışmıştı. Fenerbahçe yönetimi bu kışkırtmalara cevap bile vermeyerek seviyesini düşürmemişti. Şu anda içinde bulunduğumuz durum ondan daha çirkef çünkü karşımızda daha çirkin bir camia ve daha çirkef adamlar var.

Fenerbahçe Topuz transferinde doğru olanı yaptı. Bundan sonra da seviyesiz camiaların seviyesiz tartışmalarına dahil olmadan işine devam etmeli. Aragones de Zico da çok beyefendi insanlardı, rakipleri hakkında tek bir açıklama yapmamışlardı. Şimdi de Daum ve Aykut geliyor. Sportif direktörlük doğruysa Aykut futbol şubesinin sportif işlerinde büyük yetkilere sahip olacak. Daum ve Aykut zaten Fenerbahçe teknik adamlarının kendi işlerine bakma geleneğini devam ettirecektir. Kalan kısmı için de top yönetimde. Onların artık Beşiktaş, Hıncal Uluç, Erman Toroğlu seviyesine inmelerine gerek yok. Transfer ve sportif konular sportif direktöre bırakılsın, gerekli açıklamarı o yapsın. Yönetimimiz de Topuz transferinde olduğu gibi hukuki ve profesyonel süreci takip ederek gerekenleri yapsın. Kısacası Fenerbahçe Yıldırım Demirören değil Daum ve Aykut olsun...


2 comments:

  1. granger17 dedi ki...

    hocam yazınıza çok güzel olmuş tamamen benimde düşüncelerimi paylaşmışsın bu blokta onun teşekkürler

  2. Sekhranikos dedi ki...

    Gene nefis pvh diline sağlık.

Yorum Gönder