Şirin Baba: "Bu Gargamel'e Kaptırdığımız Son Şirin Olacak!"


şirin baba

PHA- Şirin Köy- Büyük umutlarla başlanan yeni yılın hüsranla sona erecek olması Şirinler arasında büyük üzüntü yarattı. Sene başında "Geçmiş yılların da ötesinde, hiç kayıpsız bir sene" şiarıyla yola çıkan ve Şirin Baba etrafıdna birleşen Şirinler bu günlerde Gargamel'e kaptırdıkları 6 arkadaşlarının derin acısını yaşıyor.

Sorumlu Şirin Baba mı?

Huysuz Şirin, Şirinler köyünün Huysuzu. Bu köyde doğup büyüdüğünü söylüyor. "Yıllardır Gargamelle yapılan mücadelede Şirinler tarafında olmanın haklı gururunu yaşadık." Ancak gelişmelerden mutlu değil. "Felaket bir sene. İster Gargamel ister Azman olsun belirlenen hedeflerin hepsinin gerisinde kaldık. Bir tnae hedefi yakalayamadık. Bunun sorumlusu Hacivat ile Karagöz değil, Şirin Baba'dır."

Bu sözler Şirinler köyündeki huzursuzluğu açığa çıkartıyor. İsmini açıklamak istemeyen Şirinler "Yönetimden mutsuz olduklarını ancak daha iyi bir adayın da görülmediğini" buna eklemekteler. Bir Şirin Baba taraftarı olan ve köyün en büyük taraftar grubunun başkanı Babacı Şirin ise eleştirileri haksız bulmakta. "Şirin Baba köyde görülmedik bir tesisleşme hamlesi başlattı. Her tarafta açılan mantarlar, güzel çimler, saklanılabilecek ağaç kovukları ile adeta cenneti yaşadık. Talihsiz bir zamandan geçiyoruz. Şirinler beklentileri karşılayamadılar. Hızlı koşmakta zorlandılar. Moraller bozuktu. Yaşanan bu sonuç, Azman ile Gargamel'in başarısı değil, beklentilerin karşılanamamasının getirdiği üzücü bir durumdur."

şirin baba

Şirinler Neden Bu halde?

Şirinler Şirin Üniversitesi Şirinlik Fakültesi, Şirinlik ve Sempati Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bilgin Şirin de Şirinlerin zor bir dönemden geçmekte olduğunu doğruluyor. "Bundan önceki zamanlarda da Şirinlerin kötü günleri oldu. Şirin Baba yönetime geldiğinden beri büyük ilerleme kaydettik. Köyün her tarafında açılan mantarlar, yaşanan çimlenme reddedilemez gerçekler. Ancak bu olanaklar içerisinde olmamıza rağmen Şirinleri kaybetmemiz gerçekten üzüntü verici. Hiç bu kadar olanağa sahip değildik. Gargamel'in Azman'ı beslemekte bile zorlandığı bu günlerde, her tür olanağa, dünyanın en önemli Şirinlerini köyüne katabilecek ekonomik güce sahip köyümüzün hala daha kimi Şirinlerini Gargamel'e kaptırıyor olması acı verici" diyor. Şirinlerin Şirin Baba döneminde son 10 senede sadece 4 yıl hiç kayıpsız kapattıklarının altını çizen Bilgin Şirin "Şirinler neden yakalanıyor" sorusuna da ilginç bir cevap veriyor: " Bazıları'Şirinlerin mücadeleci ruhlarını kaybetmesi, mantara, çime, börtü böceğe doymuş olmaları' gibi nedenler söylüyor. Bunlar tabi bilimsel değil. Gerçek sebep Şirinlerin kondisyonunun zayıf olmasıdır. Şirinler iyi çalıştırılmıyor. Üstelik diğer Şirin köylerinden köye yardımcı olsun diye getirilen Şirinlerden de beklenilen verim alınamıyor. Çok yüksek mantarlarla köye katılan bu Şirinler beklenilen şirinliği bir türlü şirince ortaya koyamıyor. Ama en önemli sebep, Şirin Baba'nın her türlü eleştiriye kulağını tıkamasıdır. "Her şeyi ben bilirim" zihniyetiyle bu iş yürümez. Şirin Baba her şeyi, fitnessçıdan, diğer köyden gelecek Şirinlere kadar kendisi belirliyor. Şirinler Gargamel'den kaçarken, arada dönüyor Şirinleri fırçalıyor. Şirinlerin moralini bozuyor. Şirinlerimizin fitnessçıya saygısı kalmıyor. Neticede geldiğimiz hal belli. Dolayısıyla Şirin Baba artık hatalarından ders almalı."

Buna karşın Şirin Baba'nın seveni çok. Şirinlerle konuştuğumuz zaman Şirinler Şirin Baba'nın hakkının ödenmeyeceğini, çevre Şirin Köyleri arasında en iyi durumdaki köyün kendilerinin olduklarını söylüyorlar. Bazı Şirinlere göre bu sene çok fazla kayıp vermiş olsalar da bunlar halledilemeyecek şeyler değil.

Şirin Baba'nın yardımcısı Yardımcı Şirin de bu görüşte. Köyün önemli mantarlarından birinin de sahibi olan Yardımcı Şirin bir gazeteye vermiş olduğu röportajda "İçindeki Şirinlik sevgisi sebebiyle yönetimde yer almayı kabul ettiğini" söylemişti. "En büyük hayalim bir gün Şirinlere Baba olmak" diyen Yardımcı Şirin, "Bu sene kötü bir yıl geçirdik. Bir çok Şirinimizi kaybettik. Beklentiler karşılanmadı. Bunda bizim de hatamız var. Ama bu hataları tespit edip tekrar "Hiç bir Şirin'in kaybolmadığı bir yıl" şiarıyla yola çıkacağız. Gelecek sene Şirinler mükemmel bir başarı elde ederek Şirinleri sevindirecekler. Ben buna inanıyorum." diyor.

şirin baba


Şirinler Ne Yapacak?

Seçim günü bütün Şirinler köyü oy kullanmaya gitti. Köyün güçlü isimleri Şirin Baba görevi bırakmadıkça aday olmak istemediklerinden, karşısında güçlü bir muhalefet göremeyen Şirin Baba, geçmişle bugünü değerlendirerek konuşmasına başladı: "Şirinlere Adanmış bir Ömür, Şirinlikle Dopdolu 10 Yıl" anonsu ile çime çıkan Şirin Baba "Bu sene çok üzüldük. Beklentiler karşılanamadı. Yürüye yürüye kaçmamız gerekirdi derken, son günlerde yaşananlar bizi yaraladı. Ama yaptığımız hizmetler ortada. Dolayısıyla ben Şirinlerden bir dönem daha Babalık istiyorum. Bu dönem kayıp verdiğimiz son dönem olacak. Bundan sonra Şirinlerimizi mutlu edeceğiz. Savaşan, sempatik, şirinleyen yani Azman'ı çimlerde öpen bir Şirin kadrosu kuracağız." derken Şirin Baba'nın konuşması alkışlarla kesildi.

Şirinler yeni sezonda büyük transferlerle yola çıkmaya hazırlanıyor. Çevre köylerden Terminatör Şirin ile görüşmelerini sürdüren Şirin Baba bir yandan da Rocky ve Rambo Şirinler ile de görüşmekte. Çimlik Şirin Köyü'nün bu sene yıldızlaşan Şirin'i Bilici Şirin ise köye katılması düşünülen diğer adaylardan. Fitnessçı olarak da Alman Şirinlerinden Fuche Şirin ile görüştüğü söylenen Şirin Baba, daha babalık şapkasını yeni aldığını, kafasına koyup göreve başlayınca bu işlerin halledileceğini söylüyor.


4 comments:

  1. Efsane Maraton dedi ki...

    genç şirinler rahatsız der kaçarım :)

    yazıya gülsem mi halimize ağlasam mı bilemedim

  2. Abdullah TARIK ÇAKIR (thelepermessiah) dedi ki...

    tam olarak çakozlayamadım ama, sanırım burada louis aragon'un bir şiirine atıf var: il n'y a pas d'amour hereux. heheh

  3. Tarjeta Amarilla dedi ki...

    Onumuzdeki sene de Sirinlerden kayip verirsek, Sirin Baba'ya sallanir beyaz mendiller...

  4. Sekhranikos dedi ki...

    İlk senesinde şirinleyemezse sen o zaman seyreyle hengameyi. Ödünç slogan olucak ama işte bunu seviyorum. Bu takım bu yüzden güzel:)

Yorum Gönder