Bir Yıldırım Demirören Şaheseri: Mehmet Topuz Transferi


mehmet topuz

Durum komedi filmi gibi, vodvil gibi, pembe panter tadında. Dün Mehmet Topuz'un Beşiktaş'la anlaştığı haberleri medyada dolaşıyordu. Topuz canlı yayında "Ben Beşiktaş'lıyım, Beşiktaş'la anlaştım" diye açıklama yapmış, Beşiktaşlılar çoşmuş, Forza Beşiktaş nameler düzmeye başlamış, Beşiktaşlılar "Fenere kapak olsun" diye her yerde söyleniyordu ki bugün Fenerbahçe internet sitesinde bomba patladı: Mehmet Topuz Fenerbahçe'de! Habere göre Fenerbahçe ile Kayserispor kulüpleri anlaşmış, 1 oyuncu ve bonservis bedeli karşığında Mehmet Topuz'un bonservisini Fenerbahçe almıştı.

Öğlen Kayserspor Menejeri Süleyman Hurma şöyle diyordu:
Biz Pazartesi günü takımda kalması için görüştük. Rakam konusunda uzlaşma sağlayamadık ama gelecek günlerde de uzlaşma sağlayamayacağımız anlamına gelmez. Ya kulüpte kalırsın ya da hem senin hem de bizim anlaştığımız bir kulübe gidersin dedik. Biz Mehmet'le çok güzel günler geçirdik. Hem Kayserispor'un onun üzerinde hem de onun Kayserispor üzerinde emeği var. Fenerbahçe kulübü Mehmet'in transferi için başkanımız ile görüştü. Dünde İstanbul'da başkanımız Recep Mamur ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım İstanbul'da biraraya geldi. Bu görüşmede hemen hemen mutabakat sağlanırken Fenerbahçe bizden pazartesi'ye kadar süre istedi. Mesele para değil, verilmiş bir söz var. Başkanımız hem kendini hem de Kayserispor'u temsil ediyor ve sözünden dönen konuma düşemez Biz o saate kadar Beşiktaş Kulübü'nün o saate kadar Mehmet Topuz ile görüştüğünden haberimiz yoktu. Dün sayın Yıldırım Demirören başkanımız ile görüştü. Aynı ifadeler onlara da söylendi ve Fenerbahçe'ye söz verildiği bildirildi. Size de söz verseydim onun arkasında durmak zorundayım. Keşke Beşiktaş Mehmet'le anlaşmadan bizden onay alsaydı. Önce kulüple sonra futbolcuyla anlaşma sağlasaydı daha etik olurdu. Bu gelişmelerden sonra galiba Beşiktaş Kulübü Mehmet'e 'Sen Beşiktaşlı olduğunu, Beşiktaş'ta oynamak istediğini belirten açıklamalar yap ki Fenerbahçe senden vazgeçsin. Biz de Kayseri'yi sana bize vermeleri için mecbur bırakalım' dediler. Biz Kayserispor olarak geçen yıl Gökhan Ünal'ın transferinde Galatasaray'a karşı bir duruş sergilemiştik yine aynı duruşu sergileyeceğiz. Oyuncumuzun isteğini yok saymak gibi bir düşüncemiz yok. Ama herkesin birbirine saygı göstermesi gerekir. Biz Mehmet Topuz'un Beşiktaş'la görüştüğünü bilseydik Fenerbahçe'ye böyle bir söz vermezdik. Bunu televizyondan haber aldık. Kayserispor kulübü gerektiğinde alması gereken tüm riskleri alır.


Mehmet Topuz'un senelik 2 milyon € istediği söylenmekteydi, anlaşılan Yıldırım Demirören Mehmet Topuza bu miktarı teklif etmiş ve daha sonra da Fenerbahçe'nin aradan çekilmesi için Beşiktaşlı olduğunu söyletmiş. Fenerbahçe tarafının bu gelişmeler karşısında biraz da kızdığı anlaşılıyor, Yönetim pazartesiye kadar süre istemişken bir anda bugün bonservis bedelini ödemeye karar verip sitede bunu yayınlamasının arkasında böyle bir hissiyat olmalı.

Fenerbahçe bu transferi açıkladıktan sonra Forza Beşiktaş forumunda Mehmet Topuz başlığı bir anda silindi. Beşiktaşlılar kesif bir sessizliğe gömüldüler, Yıldırım Demirören'in maestro gibi düzenlediği plan ise şu an itibariyle elinde bomba gibi duruyor. Bu muhteşem plan sayesinde Beşiktaş Mehmet Topuz'u takımında oynatmak istiyorsa artık Fenerbahçe ile anlaşmak zorunda.

Ava giden avlanır, cin olmadan adam çarpmak bir atasözü olarak bu durum için üretildi. Kör futbolcu transferi yaparak tarihe geçen Yıldırım Demirören kendisini bu hale getirmeye bayılıyor ve şayet transfer bir sanat olsaydı magnum opusu bu transfer olurdu. Gülmemek öylesine zor ki. Heykeli dikilesi insansın Demirören.


14 comments:

  1. Tolga Aşk dedi ki...

    Adam uydurukçu yahu.

  2. PVH dedi ki...

    muhahahahahahahahahahahhahaha burada sabah daha yeni uyandim ve anira anira guluyorum ahahahahahahahahahahahaha topuz da ben dogustan besiktasliyim ama dun aniden ak sakalli dede beni fenerli yapti desin. ayrica resmi sitemizde de topuz fenerbahce'de haberi var. besiktas sen nesin ki?

  3. memduh95 dedi ki...

    İkna edemeyeceğiz gibi geliyor bana. Sonrası meçhul.

  4. PVH dedi ki...

    Bu keyifli haberin ardindan bir miktar yorum okudum, 3. takimin taraftarlari sessizlige burunmekten ziyade kudurmuslar ahahaha bak hala guluyorum ya. 16 milyon euro'yu getirip alsin simdi topuzu.

  5. aethewulf dedi ki...

    şimdi yasal olarak üç seçenek var

    1- fenerbahçe mehmet topuz ile anlaşır, mehmet topuz fenerbahçe'de oynar.
    2- fenerbahçe mehmet topuz ile anlaşamaz, mehmet topuz kayserispor da oynar.
    3- fenerbahçe mehmet topuz ile anlaşamaz, mehmet topuz 1 sene boş geçirir, gelecek sene istediği takıma bonservissiz gider.

    bakalım ne olacak.

  6. memduh95 dedi ki...

    heralde 3 numaralı seçenek olur aethewulf.

  7. aethewulf dedi ki...

    memduh hatta bence öyle olsun. fenerbahçe uzun zamandır mehmet topuz ile ilgilenmekteydi. beşiktaş araya yoktan girdi, kulüple görüşmeden oyuncu ile görüştü sonra da transferi bitirdim diye ortaya çıktı. bu şark kurnazlığı cezasız kalmasın. mehmet topuz 1 sene beklesin, bunlar da 1 sene boyunca mehmet topuzsuz kalsın. sonrasına bakılır.

  8. fufb dedi ki...

    yahu ne alakası var üçüncü seçeneğin. Hiç mi bu işleri bilmiyorsunuz? Bolca kasenizden sallıyorsunuz.

    bir oyuncunun kulüple anlaşabilmesi için üçüncü bir imza yani mehmetin imzası gerekiyor. yani mehmet o kağıdı imzalamazsa kayseride kalır. ondan sonra ne olur bilemiyorum.

  9. fufb dedi ki...

    ama bir beşiktaşlı olarak yd'nin bu transfer için yanlış adım attığını düşünüyorum. ama aynı durum futbolcu beşiktaşlıyım dediği halde onu tarnsfer eden ay'de yanlış yapmıştır bir şekilde. topuza başarılar diliyorum.

  10. aethewulf dedi ki...

    "Türkiye Futbol Federasyonu Eski Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye gitmek istememesi halinde kulübünde kalma hakkı olduğunu belirten Kazancıoğlu, "Sözleşmesi bitene kadar A Takım'da ya da bir antrenör eşliğinde PAF takımda çalışma hakkı mevcut. Kulübünün bonservisini devretmesi futbolcuyu bağlamaz. Önemli olan sözleşmeli futbolcunun haklarıdır" diye konuştu."

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24973487/

  11. memduh95 dedi ki...

    "1 sene boş geçirir"den sokaklarda Kayahan şarkıları mırıldanarak dolaşır anlamını çıkarmamak lazım. PAF'a mı çıkar, tesislerde ağırlık mı çalışır her neyse. Bekleyip görelim, kim ne gibi bir duruş sergileyecek.

  12. Adsız dedi ki...

    Millete sallamadan önce cehaletinizi giderin biraz. Futbolcu sözleşme imzalamadan bonservisi bir kulüpten diğerine geçmez.

  13. aethewulf dedi ki...

    Adsız, uzaydan Türkiye'ye ışınlanıp son anda konuya ucundan bucağından vakıf olabildiği için, Mehmet Topuz'un hali hazırda Kayserispor ile bir sözleşmesi olduğunu, bir kulübün sözleşmesi olan bir oyuncuyla sözleşme yapabilmek için önce halii hazırda sözleşmeli bulunduğu kulüp ile anlaşması gerektiği, sözleşme dönemi tamamlanmadan bir oyuncunun başka bir sözleşme yapabilmesine imkan veren bu "anlaşma"ya bonservis denildiği, bunun bir bedeli olduğu, dolayısıyla iki kulübün bu bedelde anlaşabilecekleri, bunun üstüne bir kulübün diğer kulübe görüşme izni vereceği ve şayet görüşmeler olumlu tamamlanırsa bonservis bedelini yeni kulübün eski kulübe ödeyeceğini bilebilirdi.

    ancak kendisi uzaydan gelip bir ad ve mevki edinemediği için anlayışla karşılıyor, habertürk okuyucusu estetiğindeki yorumunu da buraya almaktan çekinmiyoruz. cehaletinizi giderin derken dahi cahil kalıp, içinde bulunduğu cehaleti hakaret yoluyla diğerlerine yansıtarak sahneden sessizce uzaklaşan çok bilmiş külyutmaz habertürk okuyucu yorumu yazarı, sen bizim velinimetimizsin.

  14. Solphemaco dedi ki...

    birilerine bir ders lazımdı. sanırım unutamayacakları bir ders almışlardır. en iyi ihtimalle devre arasında alabilirler topuzu. gerçi fenerbahçe artık ilgilenmiyoruz der de beşiktaş tekrar görüşmelere başlarsa ne olur onu bilemem. topuza da buradan, bir an evvel adam olması dileğimi iletirim. fatih gökşene de "doğuştan galatasaraylıyım" demiş geçen sene. bir an sergeni hatırladım... halbuki "doğuştan paragözüm" deseydi -bakın paragöz demiyorum; deseydi diyorum (a tribute to ahmet çakar)- hiç sorun çıkmazdı...

Yorum Gönder