Şampiyonluğa Kaç Maç Kaldı?


basketbol sampiyonluk

Birisi maç sonunda sonuçtan haberim olmadan bana maç istatistik kağıdını gösterse ve top kaybı sayısına baksam kağıdı yırtar ve 15 sayıyla kaybettiğimizi düşünürdüm. 26 top kaybı yaparak 60'lı sayılarda biten bir play off final serisini deplasmanada kazanmak hakikaten inanılır gibi değil.Play-off bir karakter sınavı dün bir kez daha gördük bunu bir yerden sonra o kora kor mücadele de geri adım atmayan ,kararlılığını koruyan takım maçı alabiliyor.

İki senedir Efes serilerinde teknikten taktikten ziyade oyuncuların yüzlerine yakın çekim yapıldığında kazanacağımızı anlıyorum. Dün Ömer'in maçı bitiren turnikeyi attıktan sonraki formayı öptüğü anı ve Mirsad'ın 50 saniye kala farkı 6'ya çıkardıktan sonraki yüz ifadelerine bir bakın denk gelirseniz maçın tekrarına. Bu ifadeyi gördükten sonra o maçı kaybedeceğimizi bir an olsun bile aklımızdan geçirmek mümkün mü?. Ana hücum silahlarımızın hiç birini kullanamadık maçta ne Solomon drive edebildi ne Oğuz u boyalı alanda teke tek bırakabildik. Ancak Efes'in de ana hücum silahlarını kilitleyince hücumda kaotik bir düzen oluştu iki takım adına da. Maçın sonlarında bu kaotik düzende maçın bize evrilmesinde ise oyun aklının bizim tarafımıza geçmesi etkili oldu. Son dört dakika oyunun kontrolünü Preldziç'in aklına teslim etmeyi seçti Tanjeviç. Ergin Ataman ise bu dakikalarda oyun aklı konusunda sabıkalı Ender'e güvenince bu sonucu belli düellodan galip çıkan Emir maçı bize doğru çevirdi. İkinci yarı Kerem'in oyuna hiç girmemesini anlayamadım eğer Kerem'in bir sakatlığı yoksa neden tüm devre Ender'le devam etti Ataman çözebilmiş değilim.

Ayhan Şahenk bizim lanetli mekanlarımızdan birisi olmuştur her zaman. Futbolda Ankara deplasmanı takım ne kadar formda olursa olsun nasıl her zaman kabussa, basketbolda da Ayhan Şahenk o denli büyük bir problemdi bizim için. Serinin ilk maçını kazanıp saha avantajını ele geçirmek ve bu salondaki laneti kırmak harika oldu.

Maç sonunda tipik Ergin Ataman beyanatları vardı yine. Bu adam Fenerbahçe mağlubiyetlerine bahane bulma konusunda sınır tanımıyor. Bakalım 4 mağlubiyette de hakemi suçlamayı sürdürecek mi. Efesli taraftar fotokopilerinin Ayhan Şahenk'teki pankartını revize edelim. Ne buyurmuşlardı kartondan taraftarlar. "Şampiyonluğa 4 maç kaldı" 3 maç sonra o pankartı "Şampiyonluğa 4 maç kalmıştı" şeklinde değiştirebilirsiniz.


3 comments:

  1. oralardaniyivurur dedi ki...

    hala şampiyonluğa 4 galibiyetleri var.

  2. aethewulf dedi ki...

    bu gidişle şampiyonluğa 4 galibiyet + 1 sezon kalacak.

  3. FENERLİG dedi ki...

    evet çok güzel yorum :9 efes şampiyonluğa 4maç+1 sezon var :)))

Yorum Gönder