Direkt Sahanın İçinden Taktiksel Değerlendirme


cuneyt cakir

Milliyet'te bugün çıkan bir habere göre Cüneyt Çakır, bir önceki turda maçını yönettiği takım hakkında taktiksel değerlendirme yapmış. Tamamen uydurma bir haber gibi görünüyor, yok eğer ciddiyse diyecek bir şey yok. Adam kariyerini falan umursamamış demek, yakında bir hafta önce yönettiği maçlar hakkında iddaa eklerinde yazmaya da başlar; "CSKA defansı son zamanlarda iyi ama geçen hafta oynadıkları maçta 3 oyuncuyu attım {dış ses: bu konuda uzmandır}, yedek defansları da sakat, ayrıca forvetleri de çok ofsayta düşüyor, akşam eve gittim kolum uyuşmuştu, maç boyu inmedi mübarek. Bence banko Belçika ekibine oynayın". Haberi buraya da kopyalayalım

Levadia Tallinn’in, Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Wisla Krakow’u yendiği maçı yöneten Cüneyt Çakır, Estonya temsilcisinin röntgenini çekti, Galatasaray’ın, Ali Sami Yen’de iyi bir skor alması gerektiğini söyledi

FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Galatasaray’ın, Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Levadia Tallinn’i, Milliyet için mercek altına yatırdı.
Türkiye’de kimsenin yakından tanımadığı Estonya ekibinin, Şampiyonlar Ligi 2. turu rövanşında Polonya şampiyonu Wisla Krakow’u 1-0 mağlup ederek elediği maçı yöneten Çakır, Levadia’nın özellikle defansif anlamda iyi bir takım olduğunu vurguladı.
Estonya şampiyonu Levadia’nın son yıllarda Avrupa kupalarında tecrübe kazandığına dikkat çeken Cüneyt Çakır, “UEFA’nın verdiği görevle, Levadia Tallinn takımının, Wisla Krakow ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçını yönettim. Levadia, Tallinn şehrinde oynanan bu maçı 90. dakikada frikikten attığı tek golle kazanarak ilk maçtaki 1-1’lik skorun avantajıyla tur atladı. Levadia son senelerde iyi bir çıkış yakalayan ve yavaş yavaş Avrupa’da da tecrübe edinmeye başlayan bir takım. Kaybedip elendiği maçlarda neredeyse hiç 2 farklı mağlup olmamışlar. Geçtiğimiz yıllarda ön eleme maçlarında Newcastle, Shakhtar, Braga ve Twente gibi gibi güçlü ekiplerle karşılaşmışlar ancak hiçbir zaman kolay teslim olmamışlar” diye konuştu.

‘Seyirci baskısı olmayacak’
Cüneyt Çakır, Galatasaray’ın yarın akşam Ali Sami Yen Stadı’nda konuk edeceği Levadia Tallinn’in uyguladığı sistem ve önemli oyuncularını da değerlendirdi.
Başarılı hakem, “Levadia defansif anlayışla oynuyor. Dikkat edilmesi gereken oyuncuları forvetteki Ivanov ve Andreev. Galatasaray deplasmanda seyirci baskısıyla karşılaşmayacaktır. Bana göre Türk seyircilerin sesi orada daha fazla çıkacaktır. İlk maçta alınacak iyi bir sonuçla Galatasaray’ın turu geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.



9 comments:

  1. Metonet dedi ki...

    Hakemin yorum yapma hakkı yoktur bildiğime göre. Nasıl böyle konuşabilir ki bir hakem. NTV'de izlemiştim açıklamalarını şok oldum,hakemliği bıraktı falan diye düşünmüştüm. UEFA atlamaz diye tahmin ediyorum bu olayı.

  2. Adsız dedi ki...

    Gs'yi yapmış olduğu gözlemci -yeri geldiğinde oyuncu- transferinden dolayı kutlarım

  3. Adsız dedi ki...

    Cuneyt Cakir iste ne bekliyorsunuz ki? Cuneyt Cakir gs'li diyince, Haluk Ulusoy yillarca gs'yi destekledi diyince "aglama melis" derler. Ama sonra Cuneyt Cakir gs maci yorumlar, Haluk Ulusoy gs seref tribununde mac izler, oglu da Seyrantepe'den 5m dolarlik bilmem kac tane loca alir, parayi da trink oder.

  4. Adsız dedi ki...

    Koçların oğlu FB de yöneticilik yapınca problem yok ama Haluk Ulusoy'un oğlu parasıyla loca alınca söylenmeler başlıyor...komiksiniz ...kimin hangi takımın taraftarı olacağına , nereden loca alacağına da artık FBliler karar versin...sana ağlama melis diyemem sadece mantıklı yorumlar yap melis diyebilirim...

  5. Adsız dedi ki...

    @Adsiz2: Koclarla Ulusoylarin farkini kavrayamayacak zekadasysan senden mantikli yorumlar yapmani da bekleyemeyiz zaten. Koclarin Futbol Federasyonu baskanligi yapmis bir uyesi var da biz mi bilmiyoruz? Cidden aradaki farki kavrayacak zekada degilsen bence kimseye diyecek lafin yok. Sen bunu "kimin hangi takimi tutacagina karar vermek" olarak gorebiliyorsan, yani ne denir ki. 40 yil oncesinin federasyon baskani bugun Saracoglundan 5 milyon dolarlik (Ulusoylar 5m dolara kac loca aldi acaba? Butun kapalinin kombinelerini alsalar 5m dolar eder mi?) loca alsa demediginiz kalir mi.

    Galatasaraylilar boyle kendine Musluman, baskasina carpitmaci olduktan sonra bu ulkede futbol mutbol konusmanin alemi yok.

  6. Adsız dedi ki...

    Haber doğruysa şaşırmam, doğru değilse de şaşırmam! Eğer doğruysa UEFA'da şaşırmaz inşallah...

  7. PVH dedi ki...

    Ilk yorumda Metonet NTV'de dinledigini soylemis, gercekten inanilmaz ama haber dogru sanirim.

  8. Fabio Luciano dedi ki...

    mail atatlım uefa'ya böyle böyle bir olay var aga haberiniz var mı diye:)

    ne de olsa intikam soğuk meze.yanında da meyve çayı iyi gider.

  9. Adsız dedi ki...

    ya bir de şu var, Cüneyt Çakır levadia'nın taktiğini değil yedi sülalesini anlatsa ne olacak, anlatmasa ne olacak, dünya yansa (donsa demiyorum tromso var) Galatasaray elenmez bu turda. Acaba diyorum Cüneyt Çakır hazır safı belli olmuşken medya dünyasını daha mı verimli buldu kendisi için?

    Yeni bir Cem Papilamız mı olacak yoksa...

Yorum Gönder