1 Çay Kaşığı Fatih Söylemezoğlu, 100 Gram Cathene


kerem gonlum

Efes Pilsen forması giyen milli basketbolcu Kerem Gönlüm´ün idari tedbirli olarak müsabakalara katılması yasaklandı. Kerem‚ (A) Milli Basketbol Takımı´nın kadrosundan çıkarıldı.

Beko Basketbol Ligi´nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan final serisinde yapılan testlerde‚ Kerem Gönlüm´ün kanında yasaklı maddeye rastlandı. İkinci testin sonucuna göre‚ milli basketbolcunun 2 yıla kadar men cezası alması gündemde.
Fatih Söylemezoğlu'nun mükemmel kural yorumlama yetenekleri iyi ama yetmez, biraz da cathene eklemek lazım, hafif ekşi tat katar. Bu ne şampiyonluk hırsıymış arkadaş, yapmadıları şey kalmadı seri boyunca.



31 comments:

  1. Sekhranikos dedi ki...

    Yahu kazara olduğuda oluyordur mutlaka lakin ben sporcunun doping kullananından hakaten tiksiniyorum. Böyle 2 yıl vs gibi cezalar değil ve hatta branşdan men değil spordan men cezası olmalı. Bir merkeze bağlansa şu doping işi, herhangi bir dalda doping yapan bir daha resmi hiç bir spor müsabakasına katılamasa. Misss olur misss

  2. ntldr dedi ki...

    Ben Kerem'in bilerek böyle bir şey yapacağına inanmıyorum kaldı ki kendi elimizle verdiğimiz bir 3. maç var asıl o maçın son 5 dakikasında yaptığımız saçmalıklar Efes'e doping etkisi yaptı. Bunun dışında Efes Pilsen'i ateşleyen iki doping var birincisi Sinan, ikincisi de Tanjeviç'in serinin son 3,5 maçında çözmek için hiçbir çaba harcamadığı zone press. Başka da bir şey yok.

  3. agopist dedi ki...

    Kerem'i biraz tanıyan isteyerek böyle bir şey yapmayacağını bilir. Biraz araştırma kabiliyeti olan da bi kaç meyve çayının bile insanı dopingli gösterebileceğini.. Ama sizin gibi akbabalar bu olaydan nemalanmaya çalışır. Çünkü Fenerbahçe2nin büyüklüğü hakikaten başka türlü bir büyüklüktür. Bir yazı da kokocu Kambala için istiyoruz. (Olanları hatırlayabiliyorsanız...)Ve ayrıca bir yazı da normal sezon ikinci maçında maçı Efes'ten zorla alıp FB Ülker'e kaktıran Recep Ankaralı için..

  4. PVH dedi ki...

    Kambala uyusturucudan ceza aldi, adamin keyfine ne diyelim valla keyif yapiyormus. Kerem'i tanimiyorum tabii nerden taniyalim, ama biraz az cay icmeli artik, zaten Kaya ve Kerem cayi fazla kacirmislardi, yaptiklari hakreketlerden belliydi, yakinda Kaya'da da Cathene cikarsa sasirmayin. Recep Ankaraliyi Fenerli yapani ilk kez gordum hayatimda. Bir de efesli ne lan? Nasil bir sey oluyor bu? 80'lerde de Eczaciliymis heralde bunlar. efesli ahahaha

    - Efes pilsen sen cok yasa canim feda olsun sanaa
    - Cocuklar sube can cekisiyor, maddi sikinti had safhada caninizi feda etmeseniz her an kapanabiliriz, haydi hep beraber canimizi feda ediyoruz

  5. Adsız dedi ki...

    Kerem kimdir nasıl tanıyabiliriz ? Çay içmişmiş içmesin kardeşim boşuna milyon dolar kazanmıyorlar. Bu işi yapıyorsan dikkat edeceksin tabii ki maksatlı değilsen. Dünya üzerinde milyonlarca sporla uğraşan insan var çaydan çorbadan olsa bu haberlerden her gün binlerce duyardık heralde.
    Bunun yaptığı başta takım arkadaşlarının emeğine saygısızlık çünkü bu saatten sonra efesli birisi bana şampiyonluktan bahsedemez ayrıca rakip takımın hakkını yemektir başka bir şey değil.

  6. Adsız dedi ki...

    efesli hahahahahahaa

    PVH öyle deme...Efes basketbolu Türkiye'ye sevdiren, tanıtan takım...Ulan siz şişe kapaklarının altındayken bu kulüpler basketbol oynuyodu...efendi olun...

  7. Olgu dedi ki...

    @ efesliler :
    Kerem'in kanında rastlanan maddenin bulunduğu bitki "Catha-edulis" olarak belirtilmiş haberde. Hani şu Afrika'da, özellikle Yemen'de milletin gün boyu yapraklarını çiğneyerek kafayı bulduğu Khat bitkisinin diğer adı. "Cathinone" maddesi birçok ülkede amfetamin etkisinden ötürü uyuşturucu olarak değerlendirilip yasaklanmış durumda. Senden ricam bu madde hangi meyve çayında varsa bir zahmet bize de iletmen. Biz sporcu değiliz, o çayı içeriz.

  8. Adsız dedi ki...

    kerem klüptekilerin verdikleri dışında vitamin almadım diyor. demek ki oyuncuların çoğunda doping olabilir.

    hapçı ilaççı
    işte efes gerçeği

  9. Sosyal_FB dedi ki...

    Her yorum yapacağımız sporcuyu tanımamız gerekiyorsa, işi gücü bırakalım biz.

    Aslında ben Kaya'dan bekliyordum benzer bir vaziyeti. Rol aldığı reklamdaki o mana yüklü yüzü aklımdan gitmiyor bir türlü. "Acaba" diyordum, "çocuğun çayına bir şey mi karıştı?" ama Kerem'e karışmış meğerse.

    Recep Ankaralı'ya Fenerbahçeli demek için Kerem'in kullandığından daha sert şeylere ihtiyaç var bana kalırsa. Böyle alenen nasıl temin ediliyor bunlar? Efes bira yerine başka şeyler de mi üretiyor? "Kafamız güzel, hayat çok güzel, Efesliler her şeyden güzel" hissiyatına ulaşmak başka türlü çok zor çünkü.

    PVH kardeşim, "Efesliler ne?" diye sormuş. Pankart açmaya çalışırken, daha santimetrekaresi gözükmeden polis amcalarının kucağına oturup, "Bunlar bizi dövüyor amca" diye bağıran, kendi sahalarında oynadıkları maçlarda tribünden el kol yapıp, mesafe 10 metrenin altına indiği anda ağlamaklı olan ve başını önüne eğen insan topluluğuna biz Efesliler diyoruz, akbabalar olarak.

    Ben bu internetten sıfat isnat etme olayını da anlamıyorum. Akbabalar nedir? Buradan yazmak nedir? Bunları yazan çizen adamlar, Efes maçlarında uzak tribün köşeleri hariç nerededir? Hayır görsek de önce leş yapıp, sonra çöksek. Akbabayız ya...

    Bak, yine çirkinleştim. Halbuki hiç yakışıyor mu, basketbolu Türkiye'ye sevdiren (hatta getiren. Oha!) kulübün taraftarına böyle davranmak. Hiç güleceğim yoktu bak :)

    Herkes akıllı olsun, diline sahip çıksın.

  10. agopist dedi ki...

    @olgu
    Cathinone maddesi Kat'ın diğer adı değildir. En fazla Kat'ta bulunuyormuş. Keten tohumu, mete yaprağı gibi şeylerde de varmış. Tabi bunlarla kafa bulamazsın. Ama fazla kullanıp doping testine verirsen idrarında çıkabilir. Ben böyle olmuştur demiyorum. Böyle de olabilir diyorum. Ama illaki kafa bulmak istiyorsanız Fenerbahçeli basketbolcu Kasprars Kambala'nın yaptığı gibi kokain çekebilirsiniz. Yani hazırda yapılmışı var.
    Yasaklanmaya gelince söyleyeyim. Evet pek çok ülkede yasaklanmış. Ama pek çok ülkede de yasaklanmamış. İngiltere, Kanada, Hollanda, İsrail, Etiyopya gibi. Bazı ülkelerde ise sınırlı kullanımına izin var. Hong Kong, İrlanda
    Bakalım önceki yorumumu yayınlamayan blog sahibi bunu yayınlar mı?

  11. Torpedo dedi ki...

    Diyelim ki 2. test sonucunda da Kerem'de aynı maddenin bulunduğu ve karşılığında ceza alırsa Kerem'i savunan Harun Erdenay hangi açıklamayı yapmak zorunda kalacak? Pegasus'a böyle bir açıklamayı yakıştıramadım.

  12. Olgu dedi ki...

    @ efesliler :

    Hem bize o meyve çayının adını söylemekten imtina ediyormuşsun hem de inceden demleyip içiyormuşsun hissine kapılıyor insan senin yorumlarını okurken. Ama merak etme bu haliyle bile yayınlanır yorumların. Sadece blog sahipleri efesliler yorum yazsa da hemen yayınlasak diye bilgisayar başında nöbet beklemedikleri için gecikmiştir.

    Sen bence yorumum yayınlanmadı diye yanıp yakılacağına bir eleştiri getirmeden önce benim yazdıklarımı bir daha oku. İstersen senin için tekrarlayalım: bitkinin adı Khat (Catha-Edulis), etken maddenin adı Cathinone.

    Önce meyve çayı dedin, tutmadı, şimdi de keten tohumu diyorsun. Saf adamı yakalasan kafa yapıyor diye avuç avuç keten tohumu yedireceksin.

    Kaldı ki maddenin kaynağının ne önemi var. Uyarıcı bir madde İngiltere'de yasak değil diye Kerem'i hoş mu görelim. Ya da Kambala uyuşturucu içip keyif yaptı diye, final serisinde uyarıcı madde kullanarak düpedüz doping yapan bir adama kıyak mı geçelim.

  13. Fabio Luciano dedi ki...

    yarasın tosunuma karpuz kabuğu.afiyet olsun.

    bi akşam izmir'e de bekleriz.rakı balık yaparız beraber.efesliler sende gel birader.

  14. PVH dedi ki...

    @efesliler

    1. Yorumlarda akilli olursak yayinlanir, akilli olmak sart ama.

    2. Kanada'da serbest dedin gittim kosedeki bakkala sordum abi bizde yok dedi, yandaki eczaneye gittim 5 dakika sonra polisler geldi aldi, 10 saat gozaltinda bekledim karakolda bana cay ikram ettiler, cayi icerken "icine 5 gram cathene attik madem bu kadar sikinti oldu degsin istedik" dediler. Abi nereden buldunuz diye sordum komiser sinirlendi "al bunu al bunu al bunu al bunu (take this take this take this take this)" cekti, oradan bir polis "komiserim zaten aldik su anda gozaltinda" dedi. Dayanamadim "vay anasini bizim Turkiye'dekiler de en az bu kadar super zeki, komple aynisiniz yani" dedim sinirlendiler, mahkeme yarin, hakime efeslileri sikayet etcem, kandirildim.

  15. anti dedi ki...

    kanada'da belli bir miktara kadar marihuana da serbest.

  16. PVH dedi ki...

    Maalesef o da degil.

    http://wikitravel.org/en/Vancouver#Stay_safe linkinin cannabis kisminda da belirtildigi uzere

    "possessing any amount of marijuana is illegal in all of Canada without a government-issued medical exemption"

    yani Kanada'da doktordan "bu adam ot cekmeli" raporu almazsaniz miktari ne olursa olsun illegal. En basta maalesef dedim ama neden dedim bilmem, otcu arkadaslara empati yaptim, yoksa kokusundan tiksiniyorum, yandaki komsu sigara yerine iciyordu, yazin pencereyi acamadim aylar boyu, ne igrenc kokudur o oyle. Neyse, boyle yani, turist olarak gelirseniz polis gorse bir sey demez de yine gormesin, hele bir de serbestmis diye havaalanindan falan sokmaya calismayin, benim gibi sucu uzerine yikacak efesli de bulamazsiniz.

  17. aethewulf dedi ki...

    olm güzel geyik mekanı olmuş burası ben de katılayım. demin bir blogda ümit'in durumu hakkında bir yazı gördüm, altta yorum şu: "fenerli değilim, futbolunu da sevmezdim ama insanlık namına daha az efor sarfedeceği bir işi yapsın."

    yani tersinden şu demek, normalde fenerli olmayanlar ve futbolunu beğenmeyenler ümit ölsün istemeli de, işte yüce gönüllü ben, söz geçiremediğim yüreğim sebebiyle böyle "objektif" bir yorum yapıyorum.

    bundan sonra bende böyle başlıycam abi, ilk yazı austwisch hakkında "fenerliyim, futbollarını da görmedim ama ölmelerini istemezdim."

    herkes meyva çayı içiyor herhal memlekette, bir biz bulamadık.

  18. Rehavet dedi ki...

    yemen'den çok güzel meyve çayı geldi lan, bir içen bir daha içiyor valla.. hem efes de ne basketbol yaptı arkadaş bir sene, değil mi? potalara sığamadık, turnikelerden taştık, hatalı moonwalk yaparken recep ankaralı'ya rastlamıştık.. her zamanki kalender edâsıyla bıyığını burmuş, hulusikentemnce bir diğerkamlıkla 'hadi bu seferlik görmemiş olayım' demişti.. bu arada benim yaşadığım yerde de bir miktarı legal olan bir şey var ama ne olduğunu şimdi hatırlamıyorum.. yaşaaaa fenerbahçe...

  19. Adsız dedi ki...

    Yayınlanmayan yorumumda hangi bitkilerde az da olsa bulunabildiğinden bahsetmiştim. Akılsızca olduğuna da katılmıyorum. (Tehdit olarak akıllı yaz diyorsan FB dahil 3 İstanbul kulübü + Ankaragüçlülerden o kadar tehdit aldım ki bünyem alıştı.) Gerçi maddenin neyden alındığının bir önemi yok. Önemli olan bunun uyarıcı niyetiyle ve bilerek mi alındığı yoksa bilinmeden mi alındığı? Ben Kerem'in bilerek yapmayacağını biliyorum. Siz tersini düşünürsünüz.
    İlk 2 maçta ortalaması 7 sayı 6 ribaund olan oyuncunun kontrolün yapıldığı maç ve sonrasındaki ortalamalarının 2 sayı 3 ribaund olması sadece veridir. Kendi başına bir şey ifade etmez. Hatta Efes'in şampiyonluğuna bahane üretmeye çalışılırsa göz ardı bile edilebilir.
    Yine yayınlanmayan mesajımda da yazdığım gibi Recep Ankaralı FBli vs demedim. Bilmediğim için demedim. Ama o maçta yani normal sezon 2. maçında maçı Efes'i hacamat edip maçı FB'ye hediye etmesini ben unutmam. Siz unutursunuz. Çünkü FB hakeme itiraz ettiğinde haklıdır. Efes itiraz ettiğinde tahrik edendir.
    Ayrıca taraftarlığı başkasına saldırmaya kavga etmeye eş değer tutan şeyler de okudum yukarda. Şaşırmadım. Netice itibariyle kırmızı tişörtlüyü kutsayan bir topluluktan bahsediyoruz. Benim için taraftarlık 10 bin kişilik FBlinin arasında da olsan, 7-8 bin GSlinin arasında da olsan 3-4 bin BJKlinin arasında da olsan, 30 kişiyle takımına destek olabilmektir.

    @fabio luciano

    Ben de geldim İzmir'e iş için. Bir süre de kalıcam. Ama önümüz ramazan. Rakı beni bozar..

    Bu arada ben efesliler. Nedenini anlamadığım bir şekilde giriş yapamıyorum blogger'a. O yüzden adsız olarak bıraktım yorumu.

  20. PVH dedi ki...

    Blogger semantik web'de (Semantic web) cag atladi demek sonunda. 3 kisi "efesli ne lan ahahah" yazinca google killanmis "efesli ne lan" prensibiyle hareket edip efesliler olarak login olmani engellemis bence, bundan sonra isiniz daha da zor. Bak simdi bundan da killanmamak lazim hemen tehdit mi falan diye, 10.000 km uzaktayim tehdit etsem ilk kendim gulerim kendime. Bir efesli dovmeye 10.000 km gidilir mi, sacma yani. Hem efesli ne googlecim ya ahaha. Bu son cumleyi de google algoritmasi bozulmasin diye yazdim.

  21. Sosyal_FB dedi ki...

    Efes Pilsen kapanınca ne yapacak bu Efes taraftarları acaba?

    - Bir zamanlar biz binlerce adamın arasında takımımızı desteklerdik

    - Eee, sonra ne oldu?

    - Takım kapandı.

    Vay anasını... Sonra dövünce "Dövdü" oluyor.

  22. agopist dedi ki...

    Yıl 2001... FBJKGS başkanları atlar uçağa gider Ankara'ya. Fikret Ünlü'nün kapısına dayanırlar. Biz para istiyoruz. Yayın gelirinden daha çok para gelmesi lazım. Yoksa kapatırız şubelerimizi derler. İster tehdit deyin, ister zırlama. Sonra nolur? Efes Pilsen ve Ülker kendi paylarına düşen yayın gelirini ulufe, sadaka gibi dağıtır bu üç takıma. Bu 3 takım ligde yer almaya devam eder. Efes ve Ülker kendi haklarından vazgeçmeseydi. Kendi paralarını bu 3 takıma dağıtmasaydı -başkanların yalancı olmadığı varsayımıyla- basketbol şubelerini kapatacaktı bu 3 güzide kulübümüz. E o zaman ne yapacaktı milyonlarca taraftarı?

    Vay anasını... Sonra doğruları söyleyince "mavi ekran verdi" oluyor.

    Arkadaş ne çok tehdit aldım. Biraz daha kassanız GS'ye yaklaşacaksınız. Sanki beni öldürseniz şampiyon yapacaklar. Tamam ben sustum. Efesli de yok, kokain de...

  23. Adsız dedi ki...

    Kaç tane Efes taraftarı var ki? Efes-Gs eşleşmesinde 2 maçı da farklı kaybeden Gs takımının taraftarını Efes-FB Ülker eşleşmesinde tribünde Gs formasıyla gördüm. Fark yedikleri takımı tribünde desteklemek de mide meselesi. Sonuç olarak olmayan Efes taraftarına Efes'in kapanması pek etki etmez.

  24. Fabio Luciano dedi ki...

    @efesliler

    olsun birader ben rakı içerim sen de meyve çayı içersin.aşağı yukarı bünyede aynı etkiyi yaratıyor zaten.

  25. PVH dedi ki...

    Esat Yilmaer'in efsanevi Chicago roportajina benzermis bu hikaye. Uc buyuk kulubun baskani bir araya gelecek, ucaga atlayacaklar ve beraber Ankara'ya gidecekler ama bunu bir tek efesliler bilecek. Ne haber var ne goruntu. Adamlar birbirlerini 50 metreden gorunce basin 2 saniyede olan biten kafa goz mimiklerini 1 saat yorumlayip yorum yapiyor, adamlar ucaga atlayip beraber yolculuk yapsa Turkiye buna kilitlenir, ucagin yolculugu belgesel yapilir.

    Bunu boyle inanarak ciddi ciddi yazmak icin cay lazim. Bu cay da mucizevi bir seymis yeminlen, biraz yayginlasirsa Jimi Hendrix'in Janis Joplin'in, Beatles'in torunlari bu topraklardan cikar. Ama mubarek coca cola formulu sanki, bi soylemedi gitti.

  26. Sosyal_FB dedi ki...

    O hikayenin aslı Uzay Yolu'nda...

    Kaptanın seyir defterine ek. Yıldız tarihi 2001. Efes Pilsen midir nedir, antin kuntin bir yerden Kerem isimli bir genç çay getirdiğinde kurmay heyetine "Oğlum galaktik personel olmuş insanlarsınız. Her önünüze geleni içmeyin" dedim ama dinletemedim. Al işte, Spock dahil mürettebatın alayı nal gibi oldu.

  27. PVH dedi ki...

    Bu arada Canarino ve benim uzerinde durdugumuz "dovme" hadisesine de deginmek lazim, efesliler "Arkadaş ne çok tehdit aldım. Biraz daha kassanız GS'ye yaklaşacaksınız" yazarak masum insan pozisyonuna girmis de olayin aslini anlatalim. Bir de GS'ye laf soktugu icin sempati yaratti efesliler bende, yurdu ziyaret edince bana bir cay soylesin, cayimizi icip tavla atalim.

    Bir kere ortada dovme, vurma, kirma hadisesi yok, tamamen geyik buraya kadar olan kisim. Gercek olan kisim su 3 sene onceki finallerden once bu eefslilerin bir sitesi var, orada bir takim arkadaslar costu. Bizim forumlara falan link verip, kullanici isimleri verip hakaret ediyorlar bolca. Aralarinda bir tane de 40 yaslarinda bir adam vardi, adini unuttum, kendini kutsal efes davasina adamis numune o da. Biz de forumlarina uye olduk, arkadasim efendi olun dedik, uzerine cifte kasarli kufur ve hakaret yedik. Eh o zaman madem efendi olunamiyor bir yuz yuze gorusme yapalim dertlerini ogrenelim istedik. Mac sonu yapmayi planladigimiz gorusme macta Fenerbahceyle alakali pankart acmalarindan ve uzerlerine 300.000 TL degerinde bozuk para akmasindan dolayi gerceklesemedi. Hemen gidip polise agladilar, polis mac sirasinda da mactan sonra da bunlara eslik etti. Bu olanlardan sonra forumlarinda yine bize tonla hakaret geldi. Butun bunlara ragmen hic efesli dovmedik, valla dovmedik, bir tane efesli gelip fenerliler beni dovdu diyemez, iste fair play odulu almamiz gerekiyorken efeslilerin bizi suclamasi, biraz daha kassaniz GS olacaksiniz demesi beni duygulandirdi, nostaljik anlar yasatti, gidip bir cay demleyeyim simdi.

    Bir de surekli Kambala ornek veriliyor. Kambalanin uyusturucu olayini Fenerbahce kendi resmi web sitesinden duyurdu, kokain kullaniyormus. Bakalim ikinci testler ne olacak falan denmedi Kambala'nin fisi kesildi cunku muhtemelen kendisine "bu ne lan" diye soruldu ve o da kokain kullandigini soyledi kulube, hic oyle cikip "Kambala yapmaz, bu iste komplo var, tanirim iyi cocuktur" diyen olmadi. Kerem ise "ben madde kullanmam, kulup doktorlari ne veriyorsa sadece onlari aliyorum" diyor. Simdi bu iki olay arasindaki farki ben mi aciklayayim yani, her seyi devletten beklemeyin.

  28. Adsız dedi ki...

    @efesliler. "Kerem bilerek boyle birsey yapmaz" demek "Kerem bilerek aldi" demekten daha kotu. Cunku bu isin ehli olmasi gereken kulup doktorlari verdiyse bu maddeyi, ortada sistematik bi doping var demektir. Ben diyorum ki final serisini kazanmak icin Efes yonetimi doktorlara bile ne gerekiyorsa yapin dedi, aksini iddia edebilir misin? Madem Kerem bilerek yapmadi diyorsun.

    Buraya gelip yaziyorsun, mazlum ayagina yatiyorsun iyi hos. Madem bu kadar delikanlisin, surada senin taraftarin ve senin takimin icin yazilanlardan birine de cevap ver. Abdi Ipekci'deki maclarda Maccabi'yi bile sizi koruyan sayida polis korumadi. Kimden neyin dayagini yediginizi iddia ediyorsun? Orada sahaya girip 2.10'luk basketcilere dalmayi goze almis adamlarin oldugu 10,000 kisilik Fener taraftari var. O taraftar size dalsa degil etiniz kemiginiz, atomunuz kalir miydi?

  29. Adsız dedi ki...

    Kokocu Kambala deme cahilliginde bulunanlara sormak lazim, kokainin neresi performans artirici diye. Kerem Gonlum doping yapmis, hem de final serisinde, kendi performansini medikal yollardan yukari cekmis. Madem buradaki abiler neyin meyva cayi, neyin kokain oldugunu cok iyi biliyorlar, eminim kokain performans artirir mi artirmaz mi biliyorlardir. @Efesliler: Deneyimlerinden faydalanabilir miyiz?

  30. agopist dedi ki...

    Bu mesele fazla uzadığı için son bi şey yazıp kapatayım. Başkanları anlatım tarzıma takılmışsınız. İşin geyiği o. Ne bileyim Ankara'ya nasıl gittiler. Hangi uçakla gittiler. Ama olay doğru. Size birkaç link vereyim. Eski siteler tuhaf. Aynı sayfada bir sürü haber. Linkin üstündeki başlığa bakın. sadece 2 dakikada bulduğum linler bunlar. Biraz daha araştırabilirsiniz. Ben 3 başkanın Fikret Ünlü ile yan yana fotoğraflarını çok iyi hatırlıyorum.

    Amatörler kan ağlıyor:
    http://www.besiktasgazetesi.com/arsiv_haber/29.htm
    ÜÇ BÜYÜKLER BEKLEYİŞTE:
    http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=36193

    Amatör branşlar krizi dünkü zirvede çözülemedi
    http://arsiv.zaman.com.tr/2002/07/27/spor/butun.htm

    Bu olayların olduğu sene Efes ve Ülker yayın ihalesinden 1 kuruş almadı. Bütün parayı bu üç takıma dağıttılar.

    Bahsettiğiniz site efesliler.org ve orda rakibi bırak kendi aralarında bile küfür olursa kişilerin üyeliği bitirilir. Herkese de açık bir site küfür etmedikçe basketbol konuşuldukça herkes üye olabiliyor. Zaten FB dahil olmak üzere her takımdan arkadaş geliyor sohbet ediyor.

    Saldırı meselesiyle ilgili herkes kendi anılarını anlatır. Ben sadece sizin renklerinizden (Ankaragüçlüler hariç) 2 kez saldırıya uğradım. Ve hiç bir zaman teke tek olmadı. Yukarda atmomu bırakmayaca bir arkadaş var. Hakikaten öyle. Bahsettiğiniz polis de Manyak mısınız lan niye geliyosunuz Fener maçına gibi bi şeyler söylemişti. Polisin alışkanlığıdır. GSCC maçından sonra da bana saldıranlara uymayın siz onlara demişti.

    Mevzu dopingdi. Böyle bir şey varsa tabiki ceza alınacak. Çıkan madde uyarıcı. Yani hafif bile olsa uyuşturucu gibi bir şey. Bu maddenin en fazla olduğu bitkiyi yukarda da yazıldı millet uyuşturucu olarak kullanıyor. Zayıflama için kullanılan pek çok bitkide de az ya da çok bulunan bi şeymiş. Neyden kaynaklandığını anlamadıklarından kulüp şaşırmış durumda.
    Birinde kardeşi vefat ettiği ve diğer kardeşi de hasta olduğundan kokain içen ve bunu kabul eden Kambala vardı. (Kambala için we are all your brothers diye pankart hazırlamış biriyim.) Bir tarafta da yine Stimulant yani uyarıcı olarak geçen ama dedikleri gibi daha az önem verilen bir madde var. Kokain de katenin de aynı listede biri başlarda diğeri gerçekten sonlarda. İki maddenin tespit edildiği sene takımlar şampiyon oldu. Ne olacak şimdi?

    Bu maddenin nerden geldiğini anlayamadılar. Bi önemi de yok. Sonuçta varsa ceza alınır. Ama bu olaydan fırsatla Efes'in şampiyonluğuna dil uzatmak FBÜ'nün şampiyon olduğu sene bu kokain meselesi çıkmış olduğunu düşününce komik geliyor.

    Bu da son yazım olsun. Hadi eywallah. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda görüşmek üzere...

  31. Adsız dedi ki...

    Pes doğrusu. Sahaya girip insanlara saldıran, üçüncü Dünya ülkesi görüntüsü veren, açık-seçik hedef gören insanlar suçlu değiller yani. Haklı olan dayak atanlar. Efes'in belki taraftarı çok fazla olmayabilir ancak o azıcık taraftarla bile bugün halen üç büyük takımın oluk oluk para akıttığı futbol takımlarının eriştiğinden çok daha fazlasını yaptığını kafalara kazımak lazım. Tabii üç büyüklerin basketboldaki basiretsizliklerinden hiç bahsetmiyorum bile. Acaba Ülker, FB'ye destek vermese FB, ikinci ve üçüncü şampiyonluğunu bulabilecek miydi, soru işareti bence. Üç büyük(?) klübün taraftarı artık şunu da öğrenmeliler: Onların dışında da klüpler ve bu klüplere gönül veren insanlar var. Onları hor görmemeliler. M-Ragh

Yorum Gönder