Beşiktaş 0 – Fenerbahçe 2
Süper Kupa 2009


fenerbahçe beşiktaş
NTVSPOR - Mert Aydın

İlk yarısı tempolu, ikinci yarısı kağnı hızında oynanan Süper Kupa finalinin kaderini elleriyle Alex'in attığı penaltıya neden olan Sivok belirledi. Alex son dakikada farkı ikiye çıkardı.

İSTANBUL - Geçen sezonun en karlı takımıydı Beşiktaş. İki kupayı kazanmış ezeli rakiplerini de Şampiyonlar Ligi' nin dışında tutmuştu. Mustafa Denizli' nin karizması, başkan Yıldırım Demirören'in açıklamalarına bile fayda etmişti. PAF takımı olayından barkovizyon gösterilerine hep negatif olaylarda başrol oynayan Demirören, basına konuşma işini PR uzmanı Denizli' ye bırakmıştı. Bu en az sahadaki oyun kadar önemliydi.

Fenerbahçe, Luis Aragones yönetiminde hep dalgalıydı. Tam iyi olacak derken puanlar kaybediliyor, sahada tempo, yardımlaşma gibi temel öğeler arada bir ortaya çıkıyordu. Aziz Yıldırım' ın politikacı vaatlerini andıran 3 yıllık şampiyonluk mesajı ve Daum' un gelişi bazı şeyleri değiştirecek miydi? Brezilyalılar' dan vazgeçilecek zannedilirken yine onlara sarılmak doğru bir hareket miydi? Sezon içinde bunlar görünecekti.

Kupaların en süperinde iki takım Atatürk Olimpiyat Stadı' ndaydı. Hakem Yunus Yıldırım, sezonun en tartışılan isimlerinden biriydi. O da oradaydı.

Tempolu başladı oyun. Bazı bölümlerde bu tempo biraz şuursuzca arttı. 18. dakika oynanırken Beşiktaş soldan geldi. Tello, ders kitaplarına girecek bir orta yaptı. Uzak direkte bekleyen Yusuf kafasını uzattı. Top direkten geri geldi.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe kalesine yığıldığı bir anda 20. dakikada İsmail, Güiza'ya çaldırdı topu. Beşiktaş maçlarında verimli oynayan İspanyol, 60-65 metre sürdü topu. Treylır olarak soldan gelen Alex' in önüne bıraktı topu. Brezilyalı' nın plasesinde Rüştü neden Türk futbol tarihinin en çok milli olan futbolcusu olduğunu gösterdi.

35' te Güiza yine Beşiktaş yarı alanında topla dans etti. Eğer Fink, Bundesliga müdahalesini yapmasaydı kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. 37' de Tello' nun pasında Nobre bomboştu. Volkan çaresizce yattı. Ama Nobre dışarı attı. 39' da soldan Andre Santos ceza alanına girdi. Rüştü yine başarılıydı. 45'te Vederson' un soldan, "Dokun at" ortasında Alex topla içeri giremedi.
İkinci yarıya Nihat 'la başladı Beşiktaş. Daum' un, "Nihat'ı satan şampiyonluğu satar" deyişinden 8 yıl sonra. 53' te sağ çaprazda Güiza topa gelişine vurdu. Ama istediği yere gitmedi top. İlk yarıdaki tempo düşmüştü. 67' de Andre Santos, duran topta savunmanın arkasına sızdı. Volesi Rüştü' de kaldı. Hemen ardından Nihat, Fenerbahçe ceza alanını karıştırdı. Ernst' in şutu savunmadan dışarı çıktı.

73 'te Alex 'in frikiğinde Sivok, barajın önüne geçip hakeme göstererek ellerini kullanınca penaltı kazandı Fenerbahçe. Alex 75 'te penaltıyı ağlara gönderdi: 0-1.
87' de Deivid' in sağ çaprazdan şutunu Rüştü çeldi. 90+2' de Güiza' nın sağdan ortasında Alex' in kafası ağlarla buluştu: 0-2.

Fenerbahçe, kupayı kazandı. Bunu yaparken yeni sezon öncesi çok mu umut verdi? Hayır. Bu kupa en azından Daum' a bir moral kaynağı. Beşiktaş ise daha derli toplu. Denizli ile devam etmenin avantajı bu. Ama onlar da bir türlü son yaratıcı pası ya da vuruşu yapamıyor. Hem bu yıl Galatasaray'ın da transferlerini düşünürsek şampiyonluk aslanın ağzında olacak.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE: 0-2
Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç
Beşiktaş: Rüştü, Erhan (82 Rıdvan), Sivok, Ferrari, İsmail, Yusuf (46 Nihat), Ernst, Fink, Tello (79 Holosko), Bobo, Nobre
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Önder, Bilica, Vederson, Kazım (59 Deivid), Emre (78 Selçuk), Cristian, Andre Santos (83 Uğur), Alex, Güiza
Goller: Alex (75 pen, 90+2)
Sarı Kartlar: Yusuf, Bobo, Sivok; Bilica




5 comments:

  1. Fenerlig dedi ki...

    Çok ortada bir mücadele oldu. Gerçekçi olmak gerekirse F.Bahçe'nin kazandığı penaltının aynısı Bilica'da oldu hakem onu es geçti. Belki o çalınsa farklı olabilirdi. Her neyse, sezona kupa ile başlamak harika, inşalla kupa ile de biter...

  2. aethewulf dedi ki...

    bilica ile sivok'un pozisyonları nasıl aynı abi? bilica barajda havaya zıpladı elleri kolları vücuduna yapışık top gelip çarptı, sivok duran top üstüne elleri açık koşu yaptı. biri kuralara göre "devam" diğeri "penaltı".

  3. Adsız dedi ki...

    Bkz. Dürüst Fenerli
    Bkz. Kör Fenerli

  4. aethewulf dedi ki...

    (Bkz: http://spor.ekolay.net/Haber.asp?PID=2659&HaberID=635568 )

    görüntü açık, ama illa bir bkz daha gerekiyorsa çok bekletmeyelim, hızla verelim (bkz: ağlak beşiktaşlı)

  5. medgallis dedi ki...

    've ilk kanı fenerbahçe akıtıyor..'

Yorum Gönder