Fenerbahçe 3 – Sivasspor 0
TSL 16/08/2009


NTVSPOR – Mert Aydın
Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı’ nda ikinci yarıda attığı gollerle Sivasspor’ u 3-0 mağlup ederek ligdeki ikinci maçından da galip ayrılmış oldu.
İSTANBUL – Ev sahibi Fenerbahçe' de sakatlığı geçen Roberto Carlos ilk onbirde sahaya çıkarken, Vederson tekrar kulübeye döndü. Sarı-lacivertli ekipte takım kaptanı Alex de 8. dakikada sakatlanarak yerini Deivid' e bıraktı.
Sivasspor'da ise teknik direktör Bülent Uygun, geçtiğimiz haftadan çok farklı bir takımla sahaya çıktı. Uğur Kavuk, Erman Kılıç ve Musa Aydın' ı yedek soyunduran Uygun, bu oyuncuların yerine sağ bekte Murat Sözgelmez, orta sahada da yeni transfer Kadir Bekmezci ve Cihan Yılmaz' a şans tanıdı.

Sarı-lacivertli ekipte geçtiğimiz hafta iki gol atan golcü futbolcu Güiza ilk yarıda beklenen pozisyonları bulmakta zorlanırken, Sivasspor ise Kamanan ve Ersen Martin ile kontraataklarla gol aradı.
2. dakikada sol çaprazdan Alex 'in kullandığı serbest vuruşta, ön direkte Kazım' ın kafayla vurduğu meşin yuvarlağa son anda ayak koyan Hayrettin, topu kornere gönderdi.
22. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Dos Santos' un ayağından defansın müdahalesiyle açılan topu önünde bulan Kazım' ın müsait durumdaki vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
26. dakikada Emre ile yaptığı duvar pası sonrası Deivid' in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta, top kaleci Petkoviç' de kaldı.
32. dakikada Ersen Martin' in kafa pasıyla Fenerbahçe defansının arkasına sarkan Kamanan' ın sol çaprazdan vuruşunda, top yandan auta gitti ve Sivasspor önemli bir fırsatı değerlendiremedi.
40. dakikada Emre' nin ceza sahasında yaptığı vuruşta, kaleci Petkoviç yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.
42. dakikada ceza sahası içinde sol çaprazda Dos Santos' un yaptığı sert vuruşta, kale önünde ayak koyarak topu kornere gönderen Yasin Çakmak, kalesinde önemli bir tehlikeyi önledi.
44. dakikada sağdan Cihan Yılmaz' ın kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Ersen Martin' in kafa vuruşu sonrası top yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.
İkinci yarıda Fenerbahçe' de özellikle Gökhan Gönül sağ kanattan zaman zaman etkili çıkışlar yaparken, Sivasspor da özellikle 53 ve 54. dakikalarda Kamanan ve Ersen Martin' in vuruşlarını Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel çok iyi bir refleksle çıkarmayı başardı.
70. dakikada Fenerbahçe' de Emre' nin ceza sahası içine çıkardığı topla buluşan Kazım, topun gelişine vurdu ve sarı-lacivertli ekibin golünü attı: 1-0
Golü yedikten sonra konuk ekip Sivasspor, Fenerbahçe kalesine gitmekte zorlanırken sarı-lacivertli ekip 81. dakikada Emre Belözoğlu ile durumu 2-0 yaptı.
Maçın uzatma anlarında gelen Dos Santos'un golü skoru ilan etti:3-0
Ligde ikide iki yapan Fenerbahçe bu sonuçla ikinci haftayı da lider kapadı.
FENERBAHÇE: 3 - SİVASSPOR: 0
Stat: FB Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Adil Sinem
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Önder, Roberto Carlos, Kazım, Emre, Cristian, Dos Santos, Alex (Dk. 8 Deivid), Güiza
Sivasspor: Petkoviç, Murat Sözgelmez, Yasin Çakmak, Sedat Bayrak, Hayrettin, İbrahim Dağaşan, Onur Tuncer, Cihan Yılmaz, Kadir Bekmezci, Kamanan, Ersen Martin
Sarı Kartlar: Dk. 45+2 Petkoviç (Sivasspor), Dk. 70 Kazım (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 70 Kazım, Dk. 81 Emre ve Dk. (90+1) Dos Santos (Fenerbahçe)


1 comments:

  1. Sedat Yılmaz dedi ki...

    ilk gol ofsayt ,
    ikincisi komik ,
    üçüncüsü muhteşem.

    ha birde usain bolt var ki insan değil zaten...

Yorum Gönder