Basketbol Hücumuyla Gol


gokhan gonul

Mükemmel gol... Bilica'dan Carlos'a giderek başlıyor top. Carlos orta çizginin hemen önünde alıyor ve Semih'le paslaşarak koridoru açmaya başlıyor. Orta alandan başlıyor, 12 saniyede 8 pas, 50 metre alan geçiliyor ve Diyarbakırspor defansı kündeye getiriliyor. Golde kimin ne yaptığını tam anlamak için ağır çekimde 10 kere izledim, basketbol hücum seti gibi oyuncuların pozisyonu. Aşağıda anlatmaya çalışalım

Carlos topu aldıktan sonra oyuncuların konumu ve koşularıyla, topun seyrini şöyle gösterelim

gokhan gonul gol

Sarı - Roberto Carlos
Açık Mavi - Andre Santos
Kırmızı - Semih
Beyaz - Guiza
Koyu Yeşil- Emre
Siyah - Kazım
Koyu Mavi - Gökhan
Turuncu -Top

Fotoğraf bize çok şey anlatıyor. Birincisi Fenerbahçe'nin hücum tarzının nasıl olduğunu. Tek ve hızlı paslarla topa basmaya çalışan rakibi ters yatırıp boş alan yaratmak. İkincisi beklerin oyuna katkısının derslik örneği Gökhan tarafından veriliyor. Daha top orta saha dairesi önünde Emre tarafından alındığında koşusuna başlıyor. Üçüncüsü isabetli pasın Fenerbahçe için önemi. Guiza, Semih, Carlos, Emre hiç düşünmeden boştaki oyuncuya tek pasları tıkır tıkır veriyorlar. Top 12 saniyede orta sahadan rakip altı pasın önünde, 2 tanesi bek olmak üzere 6 tane Fenerbahçeli de ceza alanında.

Bu hızla paslaşınca adam alan ve sürekli topa bakarak başı dönen Diyarbakırspor defansının hali de aşağıdaki gibi oluyor.

gokhan gonul gol defans

4 oyuncu kafalarını toptan bile kaldıramamış bir yerde paketlenmişler, ceza alanında 4 Fenerbahçeli oyuncunun önü boş, diğer ikisi arka direğe koşuyor. Muazzam gol, şahane gol. Bu kadar bahsettik, bari golü izleyip bitirelim



* Görüntülerin Kaynağı http://ilkman.blogspot.com/


12 comments:

  1. munsal dedi ki...

    süper bir analiz olmuş, saha üzerinde çizgilerle gösterince ne kadar güzerl bir atak olduğu daha iyi anlaşılıyor

  2. Ayhan Alkent dedi ki...

    bir fenerbahçeli olarak diyorum ki gökhan'ın golü tesadüf, tesadüf olmasa tekrarı gelirdi. ama gelmedi. altyapı sorunu var türkiye'de gökhan gönül maalesef kendisini geliştiremed, fenerbahçede oynamaya mahkum. daha iyi bir takıma , örneğin chelsea'ye, liverpool'a, arsenal'e ya da ne bileyim galatasaray'a gitme şansı yok. guiza ise tam anlamıyla kelek çıktı. verilen paralara yazık.

  3. Adsız dedi ki...

    Ayhan kardeşim çok haklı bu yıldızların arasında gökhan gibi ikinci ligden gelen adamın ne işi var. salladı topu girdi. şansa atılmış bir gol. guiza da naca arka direkte boş kaleye vursun. hatta onu bile yapamasın. fenerbahçenin bu sezon galatasarayın yanına bile yaklaşması çok zor. sanıyorum 10. haftada yine bi 7 gol atarız fenere

  4. Adsız dedi ki...

    ayhan alkent, oruç başınıza vurmuş susuz kalmışsınız, iftarda 1 dilim karpuz ve 1 salkım üzüm yiyin. üzümün çöpünü ve karpuzun kapuğunu atmayın, sahurda kullanın.

  5. kürşat kizir dedi ki...

    ne mal bi adamsın sen ayhan alkent. üç hücreden oluşan beyninle neden yorum yapmaya çalışıyorsun?

    kürşat kizir..

  6. munsal dedi ki...

    gökhan gönül'ün galatasaray'a gitme şansı yoksa ben hiç bir şey bilmiyorum
    ayrıca o golü atabilecek başka bir babayiğit te yok türkiye

  7. muhder dedi ki...

    kandırmayın Fenerbahçe'lileri, gökhan topçu falan değil. ne zaman kendi ortasına gidip gol atarsa işte o zaman düşünebiliriz büyük topçu olduğunu.

  8. PVH dedi ki...

    "bir fenerbahçeli olarak diyorum ki gökhan'ın golü tesadüf, tesadüf olmasa tekrarı gelirdi"

    Daha dun oynandi mac, ne ara tekrari gelecekti ki? Ben sordum bugun antremanda tekrar etmis, simdi tesaduflukten cikiyor mu? Gokhan icin kendisini gelistiremedi demek futbol cehaletine en guzel ornek, kusura bakmayin Ayhan Bey ama futboldan gram anlamadiginizi dusunuyorum.

  9. Sekhranikos dedi ki...

    Golden sonra gökhan'ın tavrı nefis. Bir defans oyuncusu böyle bir golü atıyor ve ne oldum delisi olmadan takımı orta sahaya tekrar götürmeye çalışıyor. Fenerde kaybolmuş olan istek geri döndü. nefis. şu Daum bizim fergusonumuz olsa uzun uzun takımın başında kalsa. stabil başarılar ve sistemler elde etsek. alt yapısından a takıma kadar.

  10. Adsız dedi ki...

    yani Ayhan'ın ironisini PVH'de anlayamadı ya pes yahu.

  11. PVH dedi ki...

    Vallahi adsiz yazana kadar aklima bile gelmedi ironi oldugu, simdi cok net ama, sirayla sazanlari yakalamis demek :)

  12. Adsız dedi ki...

    gökhan gönül ü beğenmeyen topçu değil diyenlerin tek hücreli olduğunu düşünüyorum ..bunlar ayaklarında iki kez top sektiremezler ,sektirmemişlerdir..

    demiş ki dangozun biri kadıköyde 7 atarız fenere )) 10 haftadan ibaret olacak gs için ilk sonrası yok.. bekleyip göreceğiz )

Yorum Gönder