Fenerbahçe 2 – FC Sion 2
EL 27/08/2009



PAPAZIN ÇAYIRI - Fenerbahçe ilk maçta turu garantilemiş olarak çıktığı bir rövanş maçında daha kendisinden güzel oyun bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Fenerbahçe’ deki yeni döneminin başlarında ‘önceliğimiz lig’ diyerek bir anlamda Avrupa’ yı ikinci plana atan Daum, sözünün arkasında olduğunu sahaya sürdüğü on bir ve bir türlü gerçekleşmeyen oyuncu ve oyun değişikliği ile ortaya koydu. Ne yazık ki, oyuncular da Daum’ un yanındaydı ve onlardan teknik direktörlerini tekzip eden bir oyun izleyemedi sarı – laciverte gönül verenler.

2’ de Fenerbahçe ‘adeta maça karşılaşmaya golle başlamış gibi’ oldu. FC Sion savunması kontrollü oyun düşüncesini kendi yarı sahalarında gereksiz pas yapmaya dönüştürünce araya giren Andre Santos, karşı karşıya kaldığı kalecinin sağından topu ağlara gönderdi: 1-0

8’ de hepimizde ‘fark’ duygusu yaratan erken golün ve beraberinde getirdiği rahatlığın bedelini ödedik. Konuk ekibin sol taraftan kullandığı serbest vuruşta Vanczak Selçuk’tan daha hızlı ve daha doğru yerdeydi. İyi yükselerek topu filelere gönderdi: 1-1

15’ te Uğur Boral’ a yaptığı kontrolsüz hareket sonrası Mohammed Yusuf sarı kart gördü.

16’ da Alex’ in boşluğunu dolduran Andre Santos sol tarafta topla buluştuktan sonra Semih' i kaçırdı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Semih' in sert vuruşunda kaleci Vanins güçlükle de olsa topu çıkarmasını bildi.

20’ de Uğur Boral ve Vederson’ un soldan taşıdıkları top Andre Santos' la buluştuğunda o da ceza sahasında boşa kaçan Semih' i gördü. Semih çok sert vurdu; ancak top defanstan geriye döndü.

24’ de Fc Sion takımından Vanczak ceza alanına girer girmez sert vurdu. Volkan üzerine gelirken aniden falso alarak yön değiştiren topu müthiş bir refklekle kornere çelince bize düşense kuratarışına ‘harika’ sıfatı eklemek.

27’ de Gökhan atağa çıkarken topu kaptırınca FC Sion en büyük silahları olan hızlı hücumu kullanma şansı buldu. Ceza alanına giren Dabo Volkan tarafından düşürüldü. Penaltı düdüğü çalan hakem hızlıca pozisyonun olduğu yere gelip ‘bariz gol şansı’ olmadığını kendi gözleriyle gördükten sonra Volkan’ a sarı kartını gösterdi. Penaltıyı kullanan Chihab topu filelerle buluşturdu: 1-2

37’ de rakibini karşılamaya çalışan Lugano zamanlama hatası yapınca faul yaptı; sarı kart.

41’ de Semih zekice bir pasla, ceza sahasına sokulan Kazım' ı gördü. Kazım, o noktada Bühler tarafından yere düşürülünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bühler de pozisyon gereği sarı kartını gördü.
Kazım ‘penaltıyı ben yaptırdım ben atacağım’ dese de Andre Santos bunun bir defaya mahsus olduğunu ve bu hakkı da Semih’ in Diyarbakırspor maçında kullandığını söyleyerek topun başına geçti. Top ve kaleci ayrı köşelerde:2-2


56’ de Andre Santos bu topraklardaki ilk ‘üçleme’ yapma şansını kaçırdı. Gökhan' ın yerden gönderdiği ortada top savunmadan sekip de yan hakem ofsayt pozisyonundaki Semih için bayrak kaldırmayınca arka dire önünde Andre Santos golle burun buruna geldi. Ancak Santos' un vuruşunda top sağdan dışarı gitti.

65’ te maçın entresan anlarından birine şahit olduk. Ayağında topla Fc Sion yarı sahasına giren Selçuk pas verecek tek bir arkadaşını bulamayınca tıpkı basketboldaki gibi rakibinden faul almaya çalıştı ama bu futboldu.
Gözlerimiz o sırada hücum bölgesinde olması gereken oyuncularımızı aradı ama onlar yoktu.

67’ de Obradovic ve Dabo paslaşarak ceza sahasına karşıdan girmeye çalıştılar. Ancak Lugano son anda araya girerek tehlikenin büyümesini önledi.

72’ de Fc Sion yine tehlikeli geldi.Mpenze sağdan boşa kaçan Marin'e gönderdi. Marin' in etkili ortasında Önder araya girerek topu kornere attı. Kornerden sonuç gelmedi.

77. dakika geç kalınmış değişiklikler zamanıydı. Semih ve Uğur Boral, Emre ve Güiza ile yer değiştirdi. Artık kaptan Emre ve içimizde kırılan bir şeyler daha.

78’ de Güiza topla buluştuktan sonra 25 metre mesafeden çok sert vurdu. Savunmaya da çarpıp yön değiştiren topu kaleci Vanins son anda çıkardı.

81’ de Emre güzel bir pasla Güiza'yı savunmanın arkasında topla buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya kalan Güiza, müsait pozisyonda topu dışarı göndererek geçen yıldan kalma korkularımızla yüzleşmemize neden oldu. Bu defa ileri uçta yaptığı pres ile yorulmuş da değildi.

85’ te orta sahada yapılan paslaşmalarla başlayan akında Wederson sol çizgide topu kontrol ettikten sonra ceza alnına doğru isabetli bir orta yaptı. Güiza yükselip kafa vuruşunu gerçekleştirdi. Ancak top kalecinin parmaklarına da dokunarak üstten dışarı çıktı. Fakat pozisyonu süzemeyen hakemlerin kararı aut oldu.

90’ da geç gelen değişikliklerin finali gerçekleşti. Kazım’ ın yerine Özer oyunda.

Normal sürenin ardından iki dakikalık uzatma da gol getirmeyince maç 2-2 beraberlikle sona erdi.


FENERBAHÇE-SION: 2-2

Hakemler: Bruno Duarte, Jose Trigo, Sergio Serrao

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Önder, Lugano, Vederson, Kazım (90 Özer), Cristian, Selçuk, Uğur (77 Emre), Andre Santos, Semih (77 Güiza)

Fc Sion: Vanins, Yusuf, Nwaneri, Chihab, Alioui, Paito (70 Mpenza), Bühler, Serey, Obradovic, Dabo (73 Mfuti), Vanczak (46 Marin)

Goller: Andre Santos (2, 41 p.) / Vanczak (8), Chihab (30 p.)

Sarı Kartlar: Volkan, Lugano/ Yusuf, Bühler



2 comments:

  1. test dedi ki...

    bu takım laubali mi yoksa Daum'un dediği gibi Manisa maçını mı düşünüyordu?

    Selçuk'un pozisyonu için yorum da mükemmel ötesi.

  2. Sekhranikos dedi ki...

    maç haberleri kendine geldi:) ellerine sağlık

Yorum Gönder