Diyarbakırspor 1 – Fenerbahçe 3
TSL 24/08/2009



PAPAZINÇAYIRI - Bu maç, günler geçip dillere persenk oldukça içi boşalan ve anlam kaybına uğrayan ‘açılım’a Papazınçayırı olarak arzuladığımız katkıyı sağlamış görünmese de, Fenerbahçe Diyarbakırspor deplasmanında geriye düştüğü maçı kazanarak sezonun üçüncü haftasında üçüncü üç puanını üç golle aldı.

Maça beklenenin aksine hızlı başlayan taraf Diyabakırspor oldu. Rakibinin yol yorgunluğu ve hafta içindeki Avrupa macerasını hesaba katarak Diyarbakırspor’ un kontrollü oynayıp puan ya da puanları son dakikalardaki hamleler ile almayı hesap ettiğini düşünenler ise daha maçın ilk on dakikasında yanıldıklarını anlayıverdiler.

2’ de hızlı gelişen Diyarbakırspor atağında Erdal’ ın ortasını Tazemeta’ dan önce Bilica uzaklaştırdı.

5’ te Diallo serbest vuruş kullandı ama Mendoza ofsayt.

7’ de ısrarla kendisine faul yapıldığını iddia eden Emre, hakem kendisiyle aynı fikirde olmayınca sarı kart gördü.

10’ da hakem bu defa Tazemeta ile aynı fikirde değil. O da sarı kart görüyor.
Kelimenin tam anlamıyla kartlar havada uçuşuyor. Belli ki hakem kontrolü elinde tutmanın en etkili yolunun bu olduğuna inanıyor.

11’ de sarı kart sırası Kazımda. Bu defa fikir ayrılığı söz konusu değil.

18’ de Andre Santos şık çalımlarının ardından Semih’ le yaptığı duvar pası sonucunda kendini ceza alanında buldu ama top daha hızlıydı. Kaleci Espindza zamanında çıktı ve yatarak topu kontrol etti.

20’de Diyarbakırspor atağında ceza alanına giren Mendoza'nın vuruşunda defanstan seken topu iyi takip eden Tazemeta topu filelere gönderdi: 1-0 Bu aynı zamanda Fenerbahçenin bu sezon yediği ilk gol.

29’ da belki de maçın en heyecan verici anı yaşandı: Mendoza'nın vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu takip eden Tazemeta'nın vuruşunda Gökhan topu kale çizgisi üzerinden çıkardı. Geri dönen topa Barış sert vurdu, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

36’ da Fenerbahçe maç başından bu yana en organize atakla Diyarbakırspor kalesine yüklendi. Ceza sahasına sağdan giren Gökhan, kaleyi terk eden kalecinin üzerinden gönderdiği top uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 1-1

39’ da kart görme sırası yoğun itirazları sonrasında Diyarbakırsporlu Tolga’ daydı.
Karşılaşmanın ilk yarısi 1-1 berabere sona erdi.

47’ de Ayman tarafından arkadan çekilen Andre Santos haklı olarak sarı kart istedi ve aldı. Fenerbahçe gollerde değilse bile sarı kartlarda önde. Yine de soralım kurallara göre Andre Santos sarı kartı görürken aslında sarı kartı haketmiş olan Ayman’ ın göreceği kart ne oluyor?

53’ te sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden maç durmuş durumda. Bu tür duraklamalar yoksa Fenerbahçe’ nin deplasman maçları için geleneksel hale mi dönüşüyor?

55’ te Fenerbahçe öne geçti. Emrenin güzel pasında cezaalanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Kazım topa çok sert ve düzgün vurdu: 1-2

56’ da Hakem Güiza’ nın sevincinde gol sevincinden daha fazlasını görmüş olmalı ki bir sarı kartta ona gösterdi.

61’ de Kazım aut çizgisine kadar indikten sonra içeriye sert ve düzgün kesti. Semih’ in pozisyon alışı çok güzeldi ama vuruşu direkten geriye geldi.

64’ te ceza alanı ön çizgisine kadar topu getiren Tazemeta' nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

69’ Güiza’ nın arapasıyla cezalanına giren Semih kaleci Espinoza' nın müdahalesi ile yerde kaldı: Penaltı... Penaltıyı kullanan Semih, topu kalecinin sağından filelere gönderdi: 1-3

75’ te oyuna bir dakika önce dahil olan Vederson’ un ortasına Semih’ in vurduğu kafa az farkla dışarı gitti.

Rakibinizin Fenerbahçe olmasının dayanılmaz cazibesi; oyun yine durdu. Sahaya giren bir taraftar koşarak kendisini Fenerbahçe kalesinin içine attı. Güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınan taraftar dışarı çıkarıldı.

84’ te paslaşılarak kullanılan serbest vuruş sonrasında topla en son oynayan Kazım’ ın sert vuruşunda top direkten döndü.

89’ da Barış'ın uzaktan vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

90+4’ te Erhan’ ın pasında Adnan topun gelişine sert vurdu ama top Volkanda kaldı.

Kalan dakilarda başka gol olmayınca maç Fenerbahçe’ nin 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

DİYARBAKIRSPOR-FENERBAHÇE: 1-3

Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Mehmet Şahan Yılmaz

Diyarbakırspor: Espinoza, Şener, Diallo, Abbas, Adnan, Tolga, Ayman (76 Azmy), Mendoza (88 Mustafa), Barış, Tazemeta, Erdal (63 Erhan)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Lugano, Roberto Carlos (85 Özer), Kazım, Emre (75 Vederson), Cristian, Andre Santos, Semih (83 Selçuk), Güiza

Goller: Tazemeta (20)/ Gökhan (36), Kazım (55), Semih (69 p.)

Sarı Kartlar: Tazemeta, Tolga / Emre, Kazım, Andre Santos, Güiza


2 comments:

  1. Tarjeta Amarilla dedi ki...

    oh be sonunda Mert Aydin yazisi olmayan bir mac ozeti..Eline saglik Medgallis... :)

  2. aethewulf dedi ki...

    Medgal yüreeeine saağlık

Yorum Gönder