Honved 1 – Fenerbahçe 1
EL 06/08/2009


NTVSPOR – Mert Aydın
Daum’un iğrenç olarak nitelediği seyircisizlik ve ilk maçtaki farklı sonuç Fenerbahçe’nin temposunu düşürdü. Santos’un attığı erken gole rağmen Bilica’nın atılması beraberliğe katkıda bulundu.
İSTANBUL - Tur için söylenecek bir şey kalmadığından olsa gerek Daum, maçtan önce seyircisiz karşılaşmalardan bahsetti. Bu tip maçları iğrenç bulduğunu ifade etti. Ama ırkçılığın futbolun seyircisiz oynanmasından daha iğrenç olduğunu bilmesi gerekirdi. En azından çocukluğunda Doğu Alman kökenli olarak Batı’ da yaşadıklarını düşünürsek.

Honved, 50’ li yılların harika takımından Jozsef Bozsik ’in adını taşıyan statta yapayalnızdı. Taraftarı olsa tur için umudu olur muydu? Teknik direktörleri öyle şeyler söylüyor ki o da bir işe yaramayacaktı.
6 Brezilyalı ile sahaya çıkan Fenerbahçe’ nin golü bulması için bir düzenli atak yapması yetti. 9’da Alex, orta sahanın gerisinden topu Honved savunmasının arkasına kaldırdı. Deivid durdurmadan sola bıraktı. Andre Santos plaseyi ağlarla buluşturdu: 0-1.
11’de Macko’nun uzaktan şutu üst direkten dışarı çıktı.
Topu ayağında dolaştırarak vakit geçiren Fenerbahçe’de Deivid 26’ da Güiza’ yı kaçırdı. Okçu, kaleciyi geçti ama açı daralmıştı. Vuruş savunmadan dışarı gitti.
31’ de Bilica’ nın gördüğü kırmızı kart, tura mal olmayacak ama bir sonraki tura onu götürmeyecek. Ve ilerleyen turlarda daha hızlı, daha güçlü takımlar önünde Bilica hamleyi yine geç mi yapacak?
İkinci yarının başında 47’ de sağdan Zsolnai ortaladı. Abraham’ ın kafası az farkla dışarı gitti. 54’ te Alex’ in pasını Güiza takip etti. Yaydan vuruşu az farkla kaleyi kaçırdı. 55’ te Hajdu altı pastan stadın hemen dışındaki büfenin sahibini vurdu. 56’ da Güiza’ nın plasesi direkten döndü. İspanyol için yine kabus günler mi başlıyordu?
62’ de Zsolnai’ nin şutunu Volkan çıkardı. Dönen topa Hajdu’ nun şutu dışarıya gitti. Fenerbahçe’nin oyundan koptuğu dakikalarda 67’ de Abraham, Volkan’ ın kıpırdayamadığı pozisyonda direği sıyıran bir şut çıkardı. 71’ de aynı Abraham kale dibinde istedi gibi dokunamadı. 75’ te Güiza gücüyle, Honved savunmasını savurdu. Sert şutu Nemeth’ ten döndü.
Top çevirmekten yorulan Fenerbahçe 87’ de golü yedi. Ali Bilgin’ nin kontrolündeki Fritz, koluyla Volkan’ ı avladı: 1-1.
Fenerbahçe turu geçti. Tabii ki eksiklerden söz edilebilir. Tabii ki sezon başı olduğu söylenebilir. Ama şöyle açık bir durum var. Fenerbahçe savunması çok ama çok kırılgan. Arkaya adam kaçırıyorlar ve bu da gol ya da kırmızı kart demek. Bilica’nın alternatifi Bekir. Daha da birisi yok. Dedik ya tur geçildi ama sonrası için ilerleme gerek.
HONVED-FENERBAHÇE: 1-1
Hakemler: Paul Allaerts, Dirk Gilon, Gregory Crotteux (Belçika)
Honved: Nemeth, Fazakas (46 Zsolnai), Benjamin, Takacs (83 Fritz), Pastva, Botis, Hajdu, Horvath, Debreceni, Macko, Abraham
Fenerbahçe: Volkan, Ali, Bilica, Önder, Vederson (70 Deniz), Deivid (76 Bekir), Selçuk, Cristian, Andre Santos (81 Uğur), Alex, Güiza
Goller: Fritz (87)/ Andre Santos (9)
Sarı Kart: Debreceni
Kırmızı Kart: Bilica (31)


0 comments:

Yorum Gönder