Diana Taurasi: Midesiz MVP



Anladık oyuncular profesyonel, buraya para için geliyorlar falan da insan her ne kadar romantik taraftar profilinin gerçek hayatta artık bir karşılığı olmadığını içten içe bilse de yine de bir yerden sonra bu oyunculardan profosyonellik değil insanlık bekliyor biraz. Kem küm etmenin gereği yok, her ne kadar Fenerbahçe yönetiminin aptalca bir kriz yönetimi söz konusu olsa bile bu Taurasi'ye olan kızgınlığımızı (nefret diye de okunabilir) gideremez. Kendisi hakkında demediğini bırakmayan, suçsuz olduğu kantıladıktan sonra bile şampiyonluğa bok atmak için kendisini dopingci diye anmaktan çekinmeyen,sitesine kutlamalar sırasında uykunuz gelmesin diye modafinil resmi koyan bir camiaya giderek ne kadar geniş bir midesi olduğunu da göstermiş oldu Diana Taurasi.

Adına taraftar dediğimiz, başarıya tapan insanların dün söylediklerinin arkasında durmasını beklemiyoruz elbet. Galatasaray taraftarının iki günde nasıl 180 derece döndüğünü görmek bizi pek şaşırtmadı. Geçen hafta basketbol takımının koçları Olin Edirne maçından sonra "bu düzenden midem bulanıyor" dedikten bir hafta sonra Antalya'ya kaybedip Olin eşleşmesinden kurtulunca mide problemini ortadan kaldırmıştı. Camia olarak mide problemlerini kolay atlattıkları için hazım sorunu yaşamalarını bekleyemeyiz.

Taurasi sürecinin başından beri işi eline yüzüne bulaştıran bizim yönetime ne demeli? Penny ile sözleşme uzattıktan sonra muhtemelen nasıl olsa Diana'yı da ikna ederiz diye düşünüp Galatasaray'ın Diana'yı alacağına pek ihtimal vermediler. Penny ile aynı kentte yaşamak için Galatasaray'a gidebileceğini muhtemelen düşünmemişlerdir. Şubede korkuluk görevini icra eden Semih Özsoy ve içimizdeki İrlandalı Didem Akın'ın stratejik dehaları sayesinde rakibe kendilerinin bile hayal edemediği büyük bir koz vermiş olduk.

Geçen yıl koçla oyuncular arasındaki gerginlik ve koçun play-off başı apar topar istifası, bu sene Diana ve Penny'nin sene ortasındaki ayrılma olaylarıyla bir menajer ne işe yarar sorusunu yüzlerce kez bize sorduran Didem Akın yüce başkanımızın icazetiyle yine görevine devam ediyor. Her şeyin en doğrusunu ve en iyisini bilen yüce başkanımız şubedeki Galatasaraylı kontenjanından silemedi kendisini.

Öldük, bittik havalarına da girmeye gerek yok, Galatasaray'la her halükarda baş edebiliriz, yıldız transfer etmekle takım olmak aynı şey değil, üstelik kontenjan problemini de göz önünde bulundurursak Galatasaray'ın sağlam bir takım kimyası bulması kolay olmayabilir, Penny, Angel Babkina, Birsel, Esmeral kısa rotasyonu kolay kolay geri adım atacak bir oyuncu grubu değil.Pota altına sağlam bir transferle dengeyi yine lehimize çevirebiliriz.

Fenerbahçe taraftarının epey bir bölümünün Penny ile sözleşmenin de feshedilmesi gerektiği yolundaki görüşlerini de anlamıyorum. Bu kadın Diana Galatasaray'da oynayacak diye daha az mı mücadele edecek maçlarda, bizim bildiğimiz Penny sahaya çıkınca babasını bile tanımaz, çıkar en iyi mücadelesini verir. Diana, Penny ile birlikte yaşamak için boğazın diğer yakasına gitti diye Penny'i linç etmeye gerek yok, Penny silah zoruyla gelmedi, bu sene de takımın en önemli oyuncusu olarak gerekeni yapar kimse merak etmesin.

Diana Taurasi doping süresince kendisine binlerce destek mesajı atan, adına geri dönmesi için internet sitesi açan, Phoneix'deki yerel gazeteye kendisine destek vermek için ilan parası verebilen insanların sevdiği renkler için oynamayı değil, kendisini dopingci diye suçlayıp, temize çıkmasına rağmen işin içinde Amerika'nın olduğunu belirten, diyet ödendiğinden bahseden kulüp için oynamayı seçmiştir. Ataşehir'deki salona ilk ziyaretinde kendisini bu kadar sahiplenen insanların nefretinin de ne büyük olabileceğini bizzat tecrübe edecek artık.


15 comments:

  1. jbck dedi ki...

    Didem Akın neden defolup gitmiyor bu klüpten? Ey Aziz Yıldırım istersen 100 tane kupa getir, bunun gibi profesyonel Galatasaray'lıları bu takımda tuttukça senden hazzetmeyeceğim. Kadın geldiğinden beri şubenin ayarı bozuldu, herkes gitti bu kalmaya devam ediyor. Karşı tarafın midesizliğine ise diyecek söz yok.

  2. solo dedi ki...

    galatasaray önce ahlaki rotasyonuna çözüm bulsun

  3. orkun dedi ki...

    Ağzınıza sağlık, ne diyeyim.

    Bizim hızlı taraftarların "Penny'nin sözleşmesi de feshedilsin" diye ahkam kesmeleri tabii ki zırvalık ama öte yandan da Diana'nın bu durumundan sonra Penny'nin kendi rahatı ne kadar yerinde olur, takım içinde nasıl muamele görür, bunlar da soru işareti bence.

  4. Çağlar Adıgüzel dedi ki...

    "her halukarda bas edebiliriz" sozune katilmak istiyorum ama bence seneye favorisi biz olmadigimiz bir lig oynayacagiz, sampiyonlugu kazanabilirsek de "en anlamli" (sagolsun diana anlaminin icine etti) dedigimiz bu seneden cok daha anlamli olacak.

  5. Serdar dedi ki...

    Gelecek sezon şampiyon olursak bu sezondakinden çok daha anlamlı bir şampiyonluk olacak.

  6. marcello dedi ki...

    Fatih cok cirkin bir yazi olmus bu! Ayip...

  7. oralardaniyivurur dedi ki...

    Ellerine sağlık Fatih, gerçekten çok güzel bir yazı, çoğumuzun duygularına tercüman olmuşsun.

    Keşke kıta dışı hakkımız kalmasaydı da, Pondexter'ı getirebilseydik geriye, rotasyon, takım kimyası önemli şeyler tabi, ama Pondexter'ın takıma geri dönmesi en azından Galatasaray maçlarında salonun full çekmesini sağlardı. Olsun böyle de yeneceğiz Galatasaray'ı..

  8. laktat dedi ki...

    hiç çirkin falan değil olabildiğince objektif bir taraftar yazısı olmuş bu.

    penny konusunda ise benim aklım karışık. takımın ihtiyacı olan çok iyi bir oyuncu olan penny'nin gönderilmesi tamamen mantık dışı görünebilir. öyledir de katılıyorum. ancak penny'nin taurasi'nin gidişi ardına yaptıklarını düşününce oldukça rahatsız oluyorum. işin iç yüzünü çok bilmediğimden detaylı bir analiz yapmam zorlaşıyor ama penny'nin bizimle yeniden anlaşmasının altında taurasi'nin istanbul'a gelebilecek oluşu yatıyor gibi görünüyor.

    bu iki kız hepimizi maymun etmiş oynuyorlar gibi algılıyorum. tamam haksızlık yaşadılar ama onların yaşadığı haksızlığın bir parçasını biz de yaşadık, sinirlendik. kaybettikleri paranın telafisi için yönetimin de fedakar davrandığını ben en azından görebiliyorum.

    ama fenerbahçe camiasının bu yaklaşımına karşın gördüğü tavırı hakettiğine inanmıyorum. taurasi'ye fenerbahçeliler'in kızması kesinlikle altyapısız bir reaksiyon değil. buradan devamla, penny'nin tüm bu yaşananların içinde görülmesi mantıksız değil. bu iki kızın aralarında her ne varsa bir dünya insanı etkiliyor. onların keyfi yerinde olacak diye taraftarların aşağılanmasının kabul edilebilir bir yanı olduğunu görmüyorum.

    sonuç olarak, bu iki kızın birbirleriyle olan bağı ortadayken penny'i izlediğimizde taurasi'nin yaptığı çiğliğin sebebinin takımımızın içinde olması bazılarını rahatsız etmesi gayet doğal.
    bu sebeple penny'i her izlediğimde bu iki kızın bir dünya insanla nasıl oynadığı fikri aklımdan çıkmayacak. ama ben taraftarım, hissettiğim her şeyin doğru ve objektif olduğunu iddia edemeyeceğim için penny'nin gönderilmesini istememin doğru olduğunu iddia edemem. sadece onun bana hissettirdiklerini dile getirir, verdiği rahatsızlığı anlatırım. netice itibarıyla mantığımı dinlemeden çok rahat diyebilirimki "penny'i bu takımda görmek istemiyorum". en azından şu anki bildiklerim ve hissettiklerim bunu bana söylettiriyor.

  9. Adsız dedi ki...

    Diana'nın karekter sorunu var herhalde. Doping olayları tazeyken Türkiye'de hakkında çıkarılan karalama kampanyalarından veya kendisine atılan iftiralardan bihaber olamaz. Buna rağmen Galatasaray'a gidebilmesi ahlak-kişilik yönünü sorgulamamıza neden oldu. Ayrıca iki günde çark edip gülünç duruma düşen Galatasaray taraftarı da harika bir tablo çizdi.

  10. Unknown dedi ki...

    "Ataşehir'deki salona ilk ziyaretinde kendisini bu kadar sahiplenen insanların nefretinin de ne büyük olabileceğini bizzat tecrübe edecek artık"

    yani diyorsun ki biz o sevginin nasıl nefrete dönüştüğünü ilk fb-gs maçında göstereceğiz.. ne yapacaksınız biraz daha açarsan iyi olur, yaralama ya da öldürmeye kadar gidecek mi!!

    bu satırları yazan adam sonra kalkıp ona buna laf edebiliyor, siz şöylesiniz böylesiniz diye..yazıklar olsun!!!!

  11. PVH dedi ki...

    ssahtiyann, kendi kendine senaryo yazip onun uzerinden insanlari mi yargiliyorsun?

  12. fatih dedi ki...

    @ssahtiyann
    evet ataşehir de yeni yapılan salona sniperler için localar yapıldı ordan uzun namlulu silahlarla bir saldırı girişimimiz olacak.
    kardeşim sen oyuncunun protesto edilmesinden bahsederken yaralama ya da öldürmeyi mi anlıyorsun hayret bi şey

  13. Adsız dedi ki...

    ssahtiyann
    Allah akıl dağıtırken seni pas geçmiş anlaşılan. Canlı bomba saldırısı planlıyoruz taraftarlar olarak. Senin bomba yorumundan sonra c4 yerine seni kullanmaya karar verdik daha etkili olursun sanki.

  14. Adsız dedi ki...

    gs lıların sürekli bahsettiği bir şey var gs lılık duruşu bunun manası şu olsa gerek önemli olan kazanmak değil sözlerinin ve yaptıklarının dürüstçe arkasında durmak benim anladığım bu bir asalet tavrı oysa gs camiyası yöneticisinden taraftarına daha düna kadar dopingçi dediği diyeti ödendi dediği bir oyuncuyu transfer etti ve şimdi söylenenler metiyeve tebrik sözcükleri , duruş bunun neresinde ?

  15. A . A dedi ki...

    evet tam aklınızdan geçtiği gibi, çekemiyoruz galatasaray'ın taurasi'yi transfer etmesini, elimizden aldığınız, sizi "seçtiği" için çemkiriyoruz, sonuçta ilk diğer takıma giden oyuncu değil ama işte korkuyoruz bu sene bizi geçmenizden, ondandır böyle yazılarımız söylemlerimiz.

    taurasi transferine yorumlarımızın duruşla, ahlakla, yanar döner olmamakla, karakterle uzaktan yakından alakası yok, korkuyoruz sizden...

    gidin şimdi papazın sitesinde bir fenerli itiraf etmiş deyin, çağırın tüm "yeni taurasiseverleri"nizi.. gülün içinizden...

    hakkında, oynayacağı takımın taraftarlarının söylediklerini, doping, amerika'nın işi, modfinil yorumlarını bilerek gittiyse galatasaray'a zaten yazıklar olsun. ama bilmiyorsan da öğreneceksin zaten ataşehir'de.

    galatasaray'a gittin diye değil, karaktersizsin diye nefret ediyoruz senden.

    başarısızlık arttıkça sindirilenlerin sayısı artar, kalitesi düşer.

    sindire sindire küçülüyorsunuz daha da küçülecekesiniz.

Yorum Gönder